Какъв е средно дневният ви оборот в магазина?

• 93 706
  • 321
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Е, точно пък вие с магазнините за дрехи на килограм, сега според мен ще ударите кьоравото Laughing При доходи намалели  наполовина, много ясно че ще ида да си купя райфъл-ки от тебе, отколкото от фирмения им магазин Wink

# 46
Е, точно пък вие с магазнините за дрехи на килограм, сега според мен ще ударите кьоравото Laughing При доходи намалели  наполовина, много ясно че ще ида да си купя райфъл-ки от тебе, отколкото от фирмения им магазин Wink

Това е един от най-капризните бизнеси и не зная защо на повечето момичета им се струва толкова лесен.
Нямаш ли доверен доставчик или самия ти не внасяш, вече си на една крачка от фалита.
Повечето от доставчиците си имат свои магазини и познайте къде отива по-хубавата стока.
Отделно има много брак, трябва ти сравнително голямо помещение за склад, където да сортираш и евентуално да гладиш дрехите, защото лош изглед на стоката могат да си позволят магазини от ранга на Манията и т.н.
Подводните камъни са много.
Белинда, тези магазини са посещавани от определена група хора. Има клиенти, които и с пушка не можеш да ги накараш да влязат в този тип магазини, пазаруват от "Стоки за 1 лв", но не и от такъв магазин.
Друга част са по-неплатежоспособните, които в момента страдат най-много от съкращения и въобще не им е до никакви дрехи, било и евтини. Хората гледат да си платят сметките и да има нещичко за трапезата.
Така, че има магазини, които въобще не са печаливши, а на момичето с детски дрехи, 2 ръка, от "Идеите за бизнес", ако чете тук  ще кажа, че първите месеци от откриването са най-силните за този тип магазини, нека сама си направи сметка. Успех!

# 47
100-200лв. Част от стоката е с много висока надценка /над 100%/, друга част -с надценка около 50%. Половината оборот ни е  от заявки /т.е. продали сме стоката , но я плащаме в края на месеца, а доставката за нас е безплатна три пъти на ден/.Обектът е наш, работим без наемен персонал по около 10 часа на ден общо четирима човека.Тия 200лв среден оборот може и да са добри за някое магазинче 4 кв м, но става въпрос за търговски обект 200кв и сервиз още около 100кв м.Така че-криза...Лично аз заработвам допълнително, обаче денонощието е 24 ч все пак Tired.
 Имам много познати и от нашия , и от съвсем различни браншове, с магазинчета, щандове и всякакви такива-оборотите падат драстично навсякъде.

# 48
  • София
Е, точно пък вие с магазнините за дрехи на килограм, сега според мен ще ударите кьоравото Laughing При доходи намалели  наполовина, много ясно че ще ида да си купя райфъл-ки от тебе, отколкото от фирмения им магазин Wink

Това е един от най-капризните бизнеси и не зная защо на повечето момичета им се струва толкова лесен.

Ъъ, исках да прозвучи окуражително, не знам защо ти е прозвучало подценяващо спрямо бизнеса ти Rolling Eyes

# 49
Миличка, нищо лично към теб, просто исках тези, които се захващат с това да си имат едно наум, а и мисля, че ще им е от полза да знаят реалността.
  bouquet

# 50
Реалността никой не може да я знае предварително... Това е като да имаш дете - може всякак да си го представяш, но едва когато наистина имаш, тогава разбираш какво е.

# 51
Според мен дадените отговори не са верни.

# 52
Мога да кажа за оборота на неголямо заведение. Simple Smile

# 53
Мога да кажа за оборота на неголямо заведение. Simple Smile
(
Давай, Шонка  Laughing

# 54
Според мен дадените отговори не са верни.

За съжаление, мисля, че са верни.
Магазинът до мен вчера е с нулев оборот. Зеро. Бутик с доста прилична стока, актуални модели и поносими цени.

# 55
Да наистина защо не пишите и за заведения,кафенета,ресторанти,павилиони.Те какъв ли оборот правят?
Хора не е чак такава криза не се отчайвайте.Просто некои неща трябва да се преструкторират,за да вървят в по-правилна посока.

# 56
  • Варна
Да наистина защо не пишите и за заведения,кафенета,ресторанти,павилиони.Те какъв ли оборот правят?
Хора не е чак такава криза не се отчайвайте.Просто некои неща трябва да се преструкторират,за да вървят в по-правилна посока.

Как да не е криза с тия обороти и какво например може да се престуктурира.

# 57

Ами например да не си мисли всеки,че е печелившо да прави втора употреба.Или да препродава дрехи от Турция,Италия и Китай.Да стига с тази мания да се внасят китайски дрънкулки на мен лично ми писнаха.

# 58
хехе Разработващо се заведение тип кафе-бар   с 40-50 седящи места в София - 300 лв. средно Simple Smile

А иначе това, което може да се опита да направи всеки собственик на бизнес по време на криза е следното:
Залага се на мултифункционален продукт - 2 в 1, 3 в 1 и т.н.   Клиентът трябва да усеща, че пести.
Не се съкращават средствата за реклама. Набляга се на емоционалния начин и подход, не на екстравагантния.
Съсредточаване върху лоялните клиени.

Всъщност най-важното условие, за да оцелееш по време на криза е да успееш да се нагодиш към клиентите си, дори и това да означава по-ниска печалба. Важното е да оцелееш.

Последна редакция: ср, 11 ное 2009, 11:57 от Aya_Cuervo

# 59
 Самото внушение за кризата кара хората-клиентите да се свиват.По скоро вярвам,че има свински грип и че трябва да има по-масови изследвания в провинцията.

Общи условия

Активация на акаунт