Какъв е средно дневният ви оборот в магазина?

• 93 692
  • 321
  •   1
Отговори
# 240
  • Linz
A koлко и кой е най скъпия продукт в този магазин ? newsm78
Ако не се лъжа е един костюм за 320 лв.

# 241
Доста такива костюмчета трябва да се продат на ден , за да има оборот над 4-5 хиляди лева .. ooooh!

# 242
Който ти ги разказва тия митове и легенди , дали си вярва ? #Crazy

# 243
  • Linz
Никой не ми го разправя на мен, ама защо аз го разправям ooooh!

# 244
Aз ти вярвам, защото щом в 25 кв. съм стигала четирицифрен оборот от евтини дрехи /говоря за последните 2 месеца/ в малък град, в най-изостаналата част на България, то какво остава за София! Ех, да беше всеки ден  Mr. Green Абе, по-добре не, че трябва и здраво работа.

# 245
  • Linz
Аз не случайно написах името на улицата- потокът от потенциални клиенти там е най-голям.

# 246
Aз ти вярвам, защото щом в 25 кв. съм стигала четирицифрен оборот от евтини дрехи /говоря за последните 2 месеца/ в малък град, в най-изостаналата част на България, то какво остава за София! Ех, да беше всеки ден  Mr. Green Абе, по-добре не, че трябва и здраво работа.
Sunglasses Wink
Eвтини  евтини  , колко евтини ?
1000 лв. оборот е 4 цифрена сума , ама и 8000 също ?
А другите месеци , ако са заспали .. то тогава 1000 лв.- 8000 лв. изобщо не спасяват положението ? newsm78

# 247
Аз редовно минавам по "Пиротска", също познавам една жена, която има щанд там. Положението изобщо не е розово.

# 248
Не съм вярвала, че нещата ще стигнат до тук
Оборота ни падна наполовина
Спряхме да работим с част от доставчиците
Просто намалихме асортимента
Мисля, големите хипермаркети ни съсипаха Confused

# 249
  • Linz
Сега никъде не е розово, повечето собственици се борят за оцеляване, доста не успяват. Магазина, за който писах също е с драстично спаднал оборот.

# 250
Моите обороти са малко по-високи тази година. С около 15-20%, но има лекинка тенденция. / която се компенсира разбира се от увеличаващи се разходи../

М/у другото, когато някой ви развява твърдения какви обороти прави, изобщо не му вярвайте.
Това е психологическа игра. Мъжът ми е търговец и познавам поведението.
Имахме един познат, твърдеше че прави 1000 евро оборот до обяд и някакви дъра-бъра работи, първи даде магазина под наем за 50 евро дневно.
В момента в един трендов МОЛ при нас , много по-голям от всичко, което съм виждала досега кат Молове у нас в един от магазините за облекло, за последните 15 дни са направили към 5000 евро оборот. Мацката работи на 3 процента, получила е 140 евро заплата.  Rolling Eyes
Това е малко инфо- от Италия, само си представям к'во става в Лом примерно и как се прави 500 лева оборот дневно  baby_neutral

в момента, който се занимава с облекло, обувки 'носи глад вкъщи', в превод.

# 251
В София живея на пъпа, под нас има магазинче за италианско бельо от много години, разбирайте постоянна клиантела, познато място, малко, но с подбрани неща.
Леля Пенка собственичката е приятелка с майка ми първа и си разменяме въздишки през границата.
Жената прави две продажби СЕДМИЧНО, в някои и толкова няма.
Оборот' й е отпаднала дума от речника, добре, че помещението е нейно
Мога да ви кажа и за известен марков магазин  на Витошка. Не могат да изкарат наема, моя леля ми са собственици на помещението - не знам колко пъти предоговарят наема, намалиха им го наполовина още преди 2 години, всеки месец са пред  тука има, тука нема.

Изобщо хубаво е човек да е позитивен , да си вярва и да вика вселената с добри мисли тип прочетено в "Тайната", но поне да си трае, да не става смешен, когато разказва приказките от 1001 нощ.

Последна редакция: пт, 02 дек 2011, 23:29 от 10 c's

# 252
  • Linz
Какво чудно има в това, че не всички магазини са пред фалит? Адмирации към lady_Blu и към всички, които знаят как да правят търговия дори в период на криза, не всеки го умее. Имам контакти с много магазини, някои собственици затварят, други отварят нови и нови обекти.

# 253
Има магазини, които правят пара.Близка роднина работи в Мол, каза че един неделен ден, оборота само в нейната каса, а те са още 4,кеш е бил 10 000 лв, отделно още към 4000 плащания с карти.Няма защо да ме лъже, все едно ми е сестра.Продават младежка мода облекла, световна фирма, средна класа цени.

В друг магазин чух разговор , дрехи втора употреба, продавачката диктуваше седмичните си обороти по телефона, на счетоводител по моя преценка.17 000 за едната седмица, 7 000 за другата.Разликата е такава, защото цените са падащи всяка седмица, първия оборот е на най-високата цена.Не особено голям магазин в отдалечен квартал.
Това за големите и информацията, която знам.

За малките - магазинче с продавач собственика до 50 кв, независимо от града и местоположението, 100лв дневно средно е един много добър оборот.Но общо взето 50 лв се достигат реално.Разбира се, има магазини с 20 лв средно дневен оборот, има такива с 200.Но горните цифри са средно-реалистични и важат и за тези, които тепърва мислят да правят бизнес.

За мислещата дали да тегли кредит - аз също мисля, че е безумие.Освен ако има и други приходи, с които да се покрива кредита, ако магазина не тръгне.Освен ако няма ама никаква конкуренция наоколо и тълпи майки, които се оплакват, че няма от къде да си купуват нещата.

Иначе забелязвам, че новооткритите магазини затварят още на първия месец, преди изтрайваха поне 2-3.

# 254
Какво чудно има в това, че не всички магазини са пред фалит? Адмирации към lady_Blu и към всички, които знаят как да правят търговия дори в период на криза, не всеки го умее. Имам контакти с много магазини, някои собственици затварят, други отварят нови и нови обекти.

Аз изобщо не вярвам, обаче. Нали имам право  Simple Smile За мен това в психологическа поза, в което няма нищо лошо, полезно е за здравето.
Естествено Лейди Блу си я познаваме и ни е убедила, че всичко тече по мед и масло при нея - говоря по принцип. Ситуацията е супер сериозна  и не познавам търговец ( а се движим почти само в тази среди), който да пърха доволно с крила, че кризата не го забелязва. Хора, които винаги са работили в момента си гризат ноктите и са на спестявания. Това не е защото ' не знаят как се прави', а защото в момента всичко живо е свило пореблениет на макс, а това, което пуска го пуска в хипермаркетите. Евентуално и то не във всички магазини в някой МОЛ, а само в някои вериги.

Общи условия

Активация на акаунт