Гарнитури с картофи

  • 10 140
  • 18
  •   1
Отговори
# 15
  • всеки тежи на мястото си, та и аз ...
  • Мнения: 728
Попрегледах картофената тема и не намерих подобна на моята рецепта, затова ще я споделя тук с извинение, ако вече е публикувана.
Любимата ни картофена гарнитура наричаме Залцкартофелн (всъщност в превод - варени картофи със сол), заимствана от приятелско семейство от Германия.

Залцкартофелн
Обелени и нарязани на едри парчета картофи се сваряват в подсолена вода заедно с едро нарязани листа от целина. Отцеждат се и още горещи се поръсват с черен пипер и се заливат с препържено масло.
Лесно и вкусно, подсилено от аромата на целината и маслото. Опитайте. Laughing

# 16
  • София / Виена
  • Мнения: 196
Аз ги правя бланширани,след което ги пържа.Също бланширам и броколи,и накрая и двете ги заливам с чеснов сос.  chef

# 17
  • Мнения: 182
Сетих се за друга рецепта,която е за гарнитура и отдавна не съм я правила,но идват празници и ще я направя скоро.Картофите се обелват,нарязват на едри парчета и се варят в подсолена вода.Внимава се да не се разварят.В друг съд загряваме мазнина и запържваме лъжица брашно и разреждаме със водата в която са се варили картофите.Нещо като сос бешамел,може да се раздели една част от водата и пр.мляко.Като кипне добавяме отцедените картофи ,копър и счукан чесън.Получава се картофи със гъст сос.

# 18

Общи условия

Активация на акаунт