Гарнитури с картофи

• 10 143
  • 18
  •   1
Отговори
Предлагам тази тема да обменяме опит за рецепти  с картофки в различна форма за гарнитура към различни ястия. Аз се сещам за пържени картофи, соте и картофена салата.

# 1
  • София
Има цяла тема за картофите  Wink Погледни там.

# 2
  • София
Има цяла тема за картофите  Wink Погледни там.

ето я http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=399538.0 Grinning

# 3
# 4
И от мен малко гарнитурки с картофи Wink

# 5
  • Пловдив
Най-често правя картофи с бекон: нарязаните на кръгчета картофи се заливат с течна готварска сметана, олио и отгоре се нарежда бекона, пече се около 30мин  Peace

# 6
Момичета, чудих се, чудих какви картофки да направя за пиле на грил и метнах едни в плик за пе4ене с малко подправки и вино и станаха чудесни!  chef

# 7
Момичета, чудих се, чудих какви картофки да направя за пиле на грил и метнах едни в плик за пе4ене с малко подправки и вино и станаха чудесни!  chef

напиши какви подправки.

Аз често правя златните картофки на Leo като гарнитура.

# 8
Предлагам нещо което може би вече е представяно във форума,но все пак ще го предложа:
9 сарени картофа,6 сварени яйца,1 оп.майонеза и половин коф.кис. мляко.,чесън,копър и сол.
В купа рендосваме 3 картофа,отгоре 2 яйца и заливаме със соса от майонезата кис. мляко и чесъна.Отново рендосваме и  получаваме три реда,като най отгоре заливаме всичко със сос.Всеки си гребва с лъжица.Става и за гарнитура и за салата.

# 9
  • София
аз правя картофи в тенджерата под налягане...

слагам олио около 1 см. на дъното, нарязвам картофите на едри кубчета - около кило, слагам сол, без вода.../колкото повече картофи - токова повече олио/
затварям и след като съсне тенджерата, засичам 5 минути, махам, отварям, прибавям магданоз, малко чесън и чер пипер - стават от рода на задушените, но за много по-кратко време.....
 Peace

# 10
  • София
Последната рецепта много ме заитригува- ще пробвам още довечера .

# 11
  • GYM
Морганчето твоята идейка си я копи-пийствам, защото тенджерата под налягане е най-експлоатираният уред вкъщи Grinning Ужасно ми пести време, благодаря ти  bouquet

# 12
  • Бургас/София
Картофи с майонеза, картофено пюре

# 13
  • София
Морганчето твоята идейка си я копи-пийствам, защото тенджерата под налягане е най-експлоатираният уред вкъщи Grinning Ужасно ми пести време, благодаря ти  bouquet
и в нас съм така, 80 процента от нещата се готвят там - мързелива работа Mr. Green
от откакто си краднах таз рецепта от една дружка - други картофи за гарнитура не се правят в нас Crazy

# 14

напиши какви подправки.

Аз често правя златните картофки на Leo като гарнитура.
Пикантина, черен пипер и копър.

Общи условия

Активация на акаунт