Отговори
# 585
Биби,WinnieThePooh ,много хубави дрешки Peace
Дали да не си направим и един общ албум "Първи покупки" при този с коремчетата ,вече все повече мами пазаруват за бебето.Аз засега само разглеждам и набелязвам  Laughing,не съм от суверните но сега на дневен ред са ми ботушки ,якета, пуловери за домочадието.

PresiN ,нашата педиатърка работи също така и в 3-та градска и последният път ми дръпна една лекция за това колко неправилно било акушер -гинеколог да провежда ФМ,трябвало специалист  педиатър за тази цел,защото все пак отиваш за да гледат бебето,не бременната майка.
Мисълта ми беше ,че в 3-та градска е  нормално да акцентирант върху сърчицето.
Досега ,и през трите ми бременности не съм ходила на ФМ и нямам впечатления от никого,обяснимо е че всеки лекар си хвали неговото.Аз ще отида там защото малко или много ме убеди с тази лекция(иначе се бях насочила към Томова,за която чувам само положителни неща).

pinzi ,пробвай с фрешчета от лимон и мандарина или портокал(но лимон задължително),малко киселко става но е пълно с витамини,така цяла седмица успявам,поне засега да се пазя от грипа на сина ми.Какво става с температурата?

# 586
  • София
Здравейте и от мен! Цял ден не мога да се добера до компютъра...Обаче ви изчетох... Mr. Green

Аз фолиевата киселина още си я пия, защото имам още 1 блистер да си я довърша. Ама не пречи да се пие до края на бременността. Иначе пия и Малтофер фол, където има добавена ФК, ама е в малка доза. Други витамини още не пия.

Еlichka mama и аз се оплаквах от колана на колата. При мен не може само да се преметне и да се държи, затова му сложих една щипка / не за пране hahaha/ горе и така си го регулирам без да стяга. Много идиотски го обясних, ама върши работа. Така обезопасява, ако се наложи, но не стиска ниско долу на корема през останалото време. Без колан абсурд да карам или да се возя. Аз също съм чувала, че е позволено за бременни без колан, ама не искам да рискувам. Peace

jinanoel и milenaZ, мерси за инфото, че хич не ми се ровеше. А това за документа удостоверяващ бременност-ОK в началото, ама после като слезе първо корема, после ти, какво ще му удостоверявам Crazy, ама те полицаите са си такива.

А за столчетата- в моята кола ще се събират 2 броя отзад, но никой друг няма да може да седне при децата, което е малко неудобно на първо време. В другата кола- няма проблем да се съберем отзад. Бебешкото столче може да се сложи на предната седалка с гръб към движението, но ако няма еърбег, иначе не може. Дъщеря ми не съм я возила никога отпред, само отзад. Снимката, която е показала WinnieThePooh най-ми допада като отимален вариант. Peace

taigi, тия шезлонги изглеждат готини.

pinzi, мен ме е обхванало вече коледно настроение. Обикновено започвам с коледната украса към средатата на декември, тази година може да почна и по-рано. Crazy

Mомичета, нормално е вече да се качват килограми. Не са виновни добавките /макар че има и такива хипотези/, просто си е време за едреене. Whistling
Някои мами са почнали с покупките вече, да са има честити страхотни са. Аз още се ослушвам и нищо не съм купила, все си викам има време, а то минаааава...

Хубава вечер момичета! Hug

# 587
Ох ... за килцата не ми се говори... така се бях вталила след дългогодишни опити да отслабва тъкмо се вмъкнах в нормите и хоп взех че почнах още на едно място да работя..цял ден глад, глад и като се прибера вечер дори от киселото мляко качвах...Така стигнах до стартовите 70. После бебчо е станал и сега съм 75.  Какво ще правя не знам. Ще трябва да разширяваме вратите у дома.  Коремчето ми все още не е много голямо. Една приятелка ме подсети за колан, който да придъръж корема и кръста нещо такова http://shop.danet.bg/product.php?ProductID=1814 . Вие какво мислите? Кога е добре да се носят ако въобще е добре...

Благодаря за загрижеността desi_georgieva температура нямам, меря е сутрин и вечер, нямам. Ама от това киселкото което ми предлагаш не знам как ще оживе после от киселини.....Днес се надявах на ЖК да посикам нещо за тях ама не...отменени са, и усещам вече че май ми се схващат краката, от време на време, днес си купих кайсии за магнезий, хапвам и ядки, както и овесени сутрин дано не се налага да пия хапчета...

Днес се отчаях като влезнах в ЕДИНСТВЕНИЯ магазин за дрехи в Сливен...едни бабешки неща направо ми се доплака, добре че тази седмица си отивам при мама и тате в Стара Загора и ще си купя...там поне има свестни неща, и пловдивската фирма Конти имат магазин там, та все ще си купя нещо, че до сега само едни дънки, ама нещо не са ми удобни, все ме дразнят на тумбата...

А и значи можем да украсим по-рано...Да си направим снимки и да ги пуснем...кой каква украса е сътворил..

# 588
pinzi ,това за киселините въобще не ми мина през ума  Simple Smile,а като чуя за температура вече настръхвам...

# 589
  • София
Здравейте  smile3535
Фолиевата киселина и аз продължавам да си я пия, наблягам на портокали, киви и грейпфрути, витамини не пия.
WinnieThePooh покупките, които си направила са прекрасни, дъщеря ми беше до мен докато ги гледах и само повтаряше - "това е хубаво и това е хубаво, а и това е хубаво"  Laughing
pinzi много внимавай с кашлицата, задължително се прегледай. Грипа, който изкарах започва с уж безобидна кашлица и след два дни си на антибиотик. Освен това е страшно прилепчив, каза ми го личната лекарка. У нас всички ни изтръшка през два дни.
За тези, които имат деца, обичащи да слушат приказки - НАМЕРИХ УНИКАЛЕН САЙТ http://ljube.com/278/ има огромна колекция от детски приказки. Дъщеря ми въпреки, че перфектно си чете, още обича да слуша. Погледнете го, струва си. Вчера слушахме "Тримата шишковци" не бях я слушала от години, голям кеф беше  Simple Smile
Сега ще ядем грейпфрут и после ще се приспиваме с приказка, че напоследък заспивам към 1 ч и едвам се вдигам в 7.
Хубава вечер  Peace

# 590
Хайде още едни Хонда фенове - CRV. Това е най-удобната семейна кола в този клас, поне за нас  Grinning
Тук най-популярна семейна кола е миниван Хонда Одисей, но аз не исках толкова голяма и си избрах CRV. За сега съм много доволна Peace

pinzi, аз мисля да си взема такъв колан, защото ме започна кръста  Confused Чувала съм много добри неща за тези колани.

Коледните украси ги започвам след Деня на благодарността, който е другия четвъртък. А и магазините са препълнени с какви ли не чудеса.

Биби, няма да те ядосвам, ма ще ти кажа идва Черния Петък другата седмица Wink. Това е най-големия пазарен ден в годината, със страшни намаления. Магазините отварят в полунощ и хората се избиват направо.

# 591
  • София
metchopooh мерси за сайта, наистина е много полезен.  Peace
WinnieThePooh представям си каква лудница ще да е Rolling Eyes. Аз съм много лакома за бебешки / детски дрехи. Хем зная , че е неразумно да се купуват купища, хем ми е много лакомо окото. Добре, че напоследък се качи раждаемостта, та се превъртат през 2-3 бебета, че иначе грехота. Няма да забравя как с терлиците от Плами и Цвети Двежението на българските майки обуха всички бебета в дома в Перник. Още ми се къса сърцето като си спомня снимката, ама поне бебоците бяха с топли крачета.
При нас вече има прояви на ревност - Цвети вчера ми каза, че не можело да се грижа повече за бебето, отколкото за тях, трябвало по равно. Откъде й идват на акъл такива идеи понятие си нямам.  Rolling Eyes Вика "Аз съм най-голямата, Плами е средната, а бебето е малката сестра". Mr. Green

# 592
Деси, и на мен ми стана интересно, че не ме попита за килограмите, но дори и така, при мен е очевидно че едва имам 40. Не знам вече какво да си мисля, но детето си е здраво - и сърчице, гръбначе, стомахче, ЦНС и не му е прекъсната горната устничка. Как може да напише, че всичко ни е добре, но да се съмнява за синдром, просто защото е дребничка.
WinnieThePooh, честити покупки. Много са сладки.
Дари, честито ти момче. Как мина при теб прегледа?Иска ли си диск?
За колана и на мен ми е неъдобен вече. Знам, че е добре да се слага, но като ме пристяга..........
А някой знае ли със сигурност до кога са отменени ЖК?

# 593
  • София
 Shocked изписали сте 15 страници - браво , аз започнах работа в семейната ни фирма и сега нямам много време да пиша , но когато имам как обещавам да се включвам  Mr. Green
добре дошли на новите мами  Hug

# 594
Привет на всички!
Излязоха ми резултатите от БХС-то за синдрома на даун е 1:1600 и пише че трябва да правя "фетална анатомиа", някой знае ли какво е защото доколкото разбирам резултатите са добри newsm78

# 595
Фетална анатомия и морфология е едно и също. Повечето я правим,независимо от БХС. Просто е поредното изследване - ехографско. Препоръчва се на всички  Peace

# 596
добро утро  Hug,
честити петък на всички работещи. тази седмица не разбрах как мин - работа, работа...нямам търпение да дойде довечера...
да ви кажа и аз като някои мами още не усещам бебето. хем вече съм в 20 г.с. почти. с тези новини тук за изгубени бебета вече всяка вечер започвам да се "ослушвам" за помръдвания и поритвания, но нищо. даже си размърдвах и натисках корема барем се раздвижи...
другия четвъртък съм на преглед - нямам търпение да видя дали всичко е ок.
аз изчезвам, че ми започват едни срещи...ще бъде тежък ден. до после   bouquet

# 597
Аз да питам има ли друг на когото не са му направили цитонамазката и  микробиологията? И не е ли късно вече?
За микробиологията мойта лекарка ми каза, че може да си пускаш когато си искаш особено ако имаш някакви оплаквания. Иначе на мен ми направиха цитонамазка и микробиология още като се регистрирах на ЖК.

# 598
Здравейте, момичета!
Една мама (тя пътува в момента за София)  ме помоли да попитам: някой знае ли нещо за часовете днес при д-р Марков, тъй като има час за следобяд, а на телефоните никой не отговаря.
Благодаря предварително !!

# 599
  • Sofia
metchopooh много благодаря за сайта. Още довечера ще пусна на щерката да слуша.
qnikzp ако не се лъжа, нещо такова ми се мерна вчера по инфо сайтовете, другата седмица трябва да отменят грипната епидемия и консултациите да заработят.

Общи условия

Активация на акаунт