коя частна детска кухня в София?

• 267 226
  • 1 048
  •   1
Отговори
# 105
Аз взимам от Вълшебник и наистина първите дни забелязах повечето сол, обадих се и ми казаха, че ще обърнат внимание на готвачите. Тази седмица вече нямаше проблеми и храната им е доста вкусна. Дано да задържат това качество, че предишната кухня от която взимах страшно много се излагат в последно време.

# 106
 ThinkingВ наредбата за детските кухни  (независимо дали са държавни или части) пише, че са длъжни да приготвят храната по утвърден от ХЕИ рецептурник, съобразен с нормите за детското хранене. Като гледам менюто на детските кухни "Вълщебник" и  "ЯМ-ЯМ БИО", ми се струва, че не се съобразяват с тази наредба, а от там кой ще потвърди, че храните им са подходящи за нащите деца.

# 107
  • София
Голямо надплюване пада тук.
Гравитиращите около частните кухни май трудно се удържат. Започва да става досадно.  Tired
А за другите частни кухни кой дава потвърждение?
За ДК "Беборани" кой ще потвърди? Не ми отговаряйте!!! Въпросът е повече от реторичен.

При цялото ми уважение към частния бизнес, много моля частниците да употребяват форума само по начина, регламентиран ТУК.

Последна редакция: сб, 18 дек 2010, 20:45 от Vivi

# 108
ThinkingВ наредбата за детските кухни  (независимо дали са държавни или части) пише, че са длъжни да приготвят храната по утвърден от ХЕИ рецептурник, съобразен с нормите за детското хранене. Като гледам менюто на детските кухни "Вълщебник" и  "ЯМ-ЯМ БИО", ми се струва, че не се съобразяват с тази наредба, а от там кой ще потвърди, че храните им са подходящи за нащите деца.

Има ли значение дали е утвърден от ХЕИ или не рецептурника, като вече до месец или по-малко няма да има ХЕИ а само Агенция по храните, пък и кухните щом предлагат тези ястия явно са си съгласували нещата с съответните институции, иначе трябва да си имат проблеми.

# 109
  • София
Има ли значение дали е утвърден от ХЕИ или не рецептурника, като вече до месец или по-малко няма да има ХЕИ а само Агенция по храните, пък и кухните щом предлагат тези ястия явно са си съгласували нещата с съответните институции, иначе трябва да си имат проблеми.

Кои са тези институции, с които "са си съгласували нещата" и кои "неща"?

# 110
  • София
Здравейте, бих искала да събера мнения за новата детска кухня "Вълшебник". Всъщност тя е толкова нова, че май още няма много мнения...ще чакам с да се включат повече изпробвали я.
През седмицата взимам от близката ясла (No46), горе долу съм доволна. Видях, че тази кухня "Вълшебник" има меню и за събота и неделя, което много ме съблазнява  Grinning
До сега през съботните и празничните дни поръчвах от Ян Бибиян, но много рано ми доставят - в Лозенец са в 6,30-7 часа и ни будят - и малката мрънка (и таткото също  Sunglasses) Пък и храните не ме кефят много, честно казано.
Моля, който е пробвал "Вълшебник" нека да се включи с мнение!  Hug

# 111
Здравейте, бих искала да събера мнения за новата детска кухня "Вълшебник". Всъщност тя е толкова нова, че май още няма много мнения...ще чакам с да се включат повече изпробвали я.
През седмицата взимам от близката ясла (No46), горе долу съм доволна. Видях, че тази кухня "Вълшебник" има меню и за събота и неделя, което много ме съблазнява  Grinning
До сега през съботните и празничните дни поръчвах от Ян Бибиян, но много рано ми доставят - в Лозенец са в 6,30-7 часа и ни будят - и малката мрънка (и таткото също  Sunglasses) Пък и храните не ме кефят много, честно казано.
Моля, който е пробвал "Вълшебник" нека да се включи с мнение!  Hug

Ползвах я три дни, детето не я хареса. Има прекалено много лук и миризмата му е доминираща. Манджите са редички и сгъстени с нишесте, но не са лоши, има месо, зеленчуци, не са прекалено редки. Десертите са основно нишесте с плод, нишесте с юфка, която водят млечна баница, последния път кремът дори миришеше на лук. На мен не ми хареса, а по-важното е, че детето не я одобри и изяждаше по 2-3 лъжички с поглед все едно искам да го отровя.

Но има и доволни, затова се спрях на тази кухня. Явно си зависи от детето и от маниера на готвене и вкусовете в семейството.

# 112
И аз пробвах "Вълшебник", само че се прецаках за една седмица . Не съм очарована  Rolling Eyes Не искам да повтарям ku[d]ku[d]yaka , само ще кажа, че и моето мнение съвпада с нейното  Peace

# 113
  • София
благодаря за мненията,  Peace
сигурно ще пробвам и аз по-нататък, но за сега май ще предпочита да не избързвам, че бебе ми е още на 10мес само и не е много привикнало към общата храна - страхувам се

# 114
Аз вече от месец вземам храна от Беборани и съм много доволна. Детето ми си изяжда всичко, храната е разнообразна и правят много добри промоции. Дано да продължават така.   Simple Smile Wink

# 115
  • София
Колко трогателно, че си се регистрирала посред нощ и веднага си се включила, за да ни похвалиш точно тази кухня.

Явно това ще трябва да го цитирам пак, защото, както обикновено, има недочели:
Гравитиращите около частните кухни май трудно се удържат. Започва да става досадно.  Tired
...
При цялото ми уважение към частния бизнес, много моля частниците да употребяват форума само по начина, регламентиран ТУК.

Ще трябва ли да бъде цензурирана думата "Беборани" и да не може да бъде изписвана в целия форум по никакъв повод, за да се усетите и да спрете да пробутвате рекламата си за впечатления от доволни потребители?

Последна редакция: пн, 10 яну 2011, 16:55 от Vivi

# 116
Пробвах Ози и Ян Бибиян за около седмица всяка от тях. На мен лично Ози повече ми хареса, но дъщеря ми хареса тези на Ян Бибиян. Хапва си ги с най-голям апетит и в крайна сметка се абонирах за тях, тъй като на Ози ги хвърлях почти целите. Ян Бибиян при нас ги носят към 7.45-8.00ч.  На мен ми е малко рано (няколко пъти даже бях още в леглото), но пък от друга страна после денят е свободен. Ози ми ги носеха към 11ч.

Мисля след известно време пак да пробвам Ози или някоя друга кухня за няколко дни. Може пък да се хареса този път. Ако не, ще продължа пак с Ян Бибиян (при тях не ми харесва, че навсякъде слагат брашно за сгъстяване).

# 117
  • София
Аз тази седмица реших да пробваме Ян Бибиян, но нещо не съм впечатлена Rolling Eyes Аз ли съм карък и все такива порции ни се падат, но второто повечето дни беше с консистенцията на супа. Трябваха по 2-3 сухара, за да се сгъсти.

Пробвах и Вълшебник като излязоха - в началото готвеха страшно вкусно, но много бързо им падна качеството. В менюто имаше доста изкелеферчени яденета - пилешко с портокал/ ябълка, телешко със соев сос Shocked и други такива неособено подходящи за малко дете. Да не говорим, че и при тях второто стана много рядко в един момент.

Десертите засега навсякъде са зле с изключение на традиционните мляко с ориз и мляко с грис. Останалото е захар, нишесте и някакъв плодов овкусител.

# 118
От Вълшебник днес ми донесоха развалена супа.От Ози съм доволна

# 119
На Вълшебник са много редки манджите и 3 сухара не стигат на порция за сгъстяване  Confused
Беборани - горе-долу храната става, стига да имате нерви с издънките откъм организационна гледна точка - често бъркат, забравят, закъсняват с поръчки.

Общи условия

Активация на акаунт