Вълшебни празници ни предстоят - МАРТенски очички пак блестят!

• 29 969
  • 745
  •   1
Отговори
# 645
Абе то чар, чар ама много чаровен взе да става, че не знам...
2005 декември си сцепи главата отзад и го шиха, 2008 го удариха по челото пак в училище с врата, сега и това.
Сега тъкмо гледам,че ако се понапънем малко скоро ще изпишем тази тема.Останаха още няколко страници.Така ще можем да отворим нова тема с подходящо заглавие за предстоящите рожденни дни на мъниците   Grinning

# 646
И в този дух едно предложение от мен Mr. Green
Скоро ще се вихрят пак купони за 3-годишните ни МАРТенски бонбони.
Е, мен много не ме бива , но пък си имаме  поетични души сред нас Flutter

# 647
Дакра, то юнаци бе рани не могат, но дано са леки  Praynig, че и на мен ми призлява.
Заглавието много ми харесва. Хайде бързо да доизпишем тази тема и да слагаме новото заглавие  Simple Smile

Гери, имаш стиснати палци и от нас  Hug

Уини, леглото много ми харесва. Единствено съм малко резервирана към цвета, но аз съм си с шантав вкус за цветовете, така че мнението ми не е обективно в случая. А и зависи от останалите мебели и въобще от цялата обстановка.  Peace

# 648
И на мен заглавието много ми харесва!Дакра ,браво  bouquet
Мен отдавна римите ми избягаха.Сега съм на друга вълна...
Дано са по-малко сакътлъците при Петьо.  То и аз момиче,ама все съм била с рани  ooooh! Носът ми е леко крив от удар с метална касичка,и то от личната ми сестра  Mr. Green Помня го случая,бях първи клас! А тя пък има белег под бузата си - беше си я пробила сама,с едно от острите крайчета на чадър  Close 
Ако се случва,поне да са малки белите и по възможност не толкова видими! Praynig
Уини, много ми харесва легълцето - аз си падам по бонбонестите цветове за детски мебели. Peace Дано имате успех за училището!  Peace
Успех и на всички софийски малчовци в борбата с ОДЗ-тата. Mr. Green
Гери,дано и за вас тази година е по-успешна в това отношение. Peace Давай смело напред с френския  bowuu
Ние пък днес ходихме до лекарката да ни прегледа и двете с Бети,отиваме в аптеката - рецептите ни ги няма ooooh! Някъде сме ги затрили! Mr. Green Добре,че ги помня и ни ги дадоха хаповете и без рецепта  Confused

# 649
Добро утро!

Група отдавна дипломирани и вече утвърдени в своите професии студенти се събрали, за да посетят бившия си професор от университета. Разговорът скоро се превърнал в низ от оплаквания за стреса на работа и в живота. След като предложил на гостите си кафе, професорът влязъл в кухнята и се върнал с голяма кана кафе и множество различни чаши. Сред тях имало и порцеланови, и пластмасови, и стъклени, и кристални. Някои от тях изглеждали съвсем обикновени, други доста по-скъпи, трети изтънчени...
Казал им да си налеят от кафето. Щом всички студенти вече държали в ръцете си по чаша с кафе, професорът се обърнал към тях с думите:
- Ако забелязахте, всички красиви и скъпо изглеждащи чаши бяха взети веднага, а обикновените и евтините останаха непокътнати... Докато продължавате да искате само най-доброто за себе си, това ще бъде източник на стрес и проблеми. Бъдете сигурни, че самата чаша не променя качеството на кафето. В повечето случаи тя просто го прави по-скъпо, а и понякога скрива какво всъщност пием... Това, което всички искахте, беше кафе, не чаша, но всеки от вас съзнателно пожела най-хубавата чаша. А после започнахте да оглеждате и чашите на останалите...

Понякога, концентрирайки се върху "чашата", ние напълно забравяме да се насладим на "кафето", което ни дава Живота ...

Не трябва да забравяме, че най-щастливите хора не притежават най-доброто от всичко. Те просто успяват да извлекат най-доброто от онова, което ни заобикаля...

Грабвайте по чашка и бъдете щастливи с това, което имате:

Аз след малко обличам децата и ги пращам с баща им на пързалката, докато още не се е стопил снега, че откакто имат нова шейна от Дядо Коледа, все не могат да я пробват. А аз ще се отдам на подреждане и чистене, докато ги няма да ми се пречкат ...  Crazy

Желая ви много прекрасен ден  Hug

# 650
Ей, Мила, страхотно си го казала Hug. Аз вече изпратих мъжете да се пързалят със шейната, а аз да вършея вкъщи. И шейната на Наско само стоеше до вчера. Обаче като го взех от яслата го изведох за 20 мин. Голям кеф беше!
Мини, майка ти ли ще гледа Преси?

# 651
Познайте кой се бори със спазъм- точно така, Стефания  Cry
нямам сили вече честно, порочен кръг се завъртя
тръгна на ясла, на третия ден вече със секрети, от онази вечер на Вентолин инхалации, вчера бихме и урбазон
от днес Преслава киха и тя има секрети  ooooh!
еми кво беше пък това вече не зная
баба ще гледа децата, Стефания за сега я спираме от ясла, искала хем компания да й прави, все пак е по-голяма- ще й бърбори там и така

# 652
Ох, Мини, направо ми се свива сърцето като чета Hug. Дано този път по-бързо се оправи Стефи, ама само като чуя урбазон и настръхвам. След вирус ли ги прави тези усложнения? Наско навръх 24 декември вследствие на вируса, който изкара направи ... нещо подобно, ей неможе да спре да кашля, толкова секрети и храчки( с извинение) изкара , та не му се размина АБ. Надявам се и стискам палци при Преслава нещата да не се задалбочат. Ама гадост значи, то не че ще ти е много спокойно че тръгваш на работа, ами и допълнително да се притесняваш... Баба ти е герой!

# 653
Вили, тя на връх Бъдни вечер беше с такава кашлица, пред спазъм, оправихме само с инхалации няколко, след това на 1 вдигна висока Т- държа я четири дена, включихме антибиотик, на следващата седмица Преслава гепи аденовирус, айде и нея с антибиотик, точно на едната свърши, другата захвана, тъкмо викам ще бия Преванар и Стефания хоп- това
направо вече не зная
Дакра- и вие не сте без приключения  Hug ох, лесно се гледат здрави деца, аз ставам два пъти по-болна те като се разболеят  Cry

# 654
  • София
Момичета имам спешен въпрос:
Спомням си, че някой води детето си в Туб-диспансера(не знам как се пише това newsm78)
Моля да ми обясните процедурата - питам за една приятелка трябва да води малкия си там а се притеснява от болестите.
Каза ли са й без час. Много ли се чака? Бързо ли става пробата?

# 655
Мини, знам,че си против здравните консултации през форума, но не с такава цел, само за инфо, искам да ти споделя опита на една моя колежка и дъщеря й със спастичната кашлица.
На 3 годинки детето след вирус започва да прави такава кашлица. До тогава не се е случвало. Първите няколко пъти ДжиПито я лекува по стандратния ред като за вирусна инфекция+ Вентолин. Няколко месеца по-късно обаче се стига до такъв спазъм,че детето губи въздух и посинява. Късмет,че живеят буквално на 3 минути от входа на Правителствена болница. Там не помня какво й правеха (като медикаменти), но през 2 часа инхалации с апаратче с Вентолин+ физиологичен разтвор в някакво съотношение. След инцидента моята колежка вече взе въпроса присърце и тръгна по доктори в София и в Пловдив да се консултира и да изследват детето за астма, алергии,вкл. и за диабет. След многото консултации всички лекари бяха единодушни,че детето няма сериозен здравословен проблем, но поради склонност към спазми е нужно да пие профилактично Сингюлер и при наченки на кашлица да се правят веднага инхалации с Вентолин. Изпълняват препоръките и вече почти година нямат проблеми при прекарването на вирусни инфекции. За целта си купиха апаратче за инхалация, същото като в болницата.

Искрено се надявам Стефи да се оправи бързо и да няма повече такива изпитания! Покрай моята приятелка и дъщеря й съм видяла какъв кошмар е.

Ние днес се местим в нова квартира. Старата дупка вече за нищо не става, а наема е безумно висок като за предлаганите мизерни условия.От 9 сутринта кръжим от едната квартира до другата да пренасяме багаж и вече се огънах от влачене. Живеем в гарсониера 30кв.м, а си нямате идея колко багажор имаме, все едно живеем в двуетажна къща! Новата пак е гаросиниера, ама почти 50кв- голяма работа! Ива не може да се натича вътре, тя,милата, такъв простор никога не е виждала Simple Smile

# 656
Amelly, благодаря ти за включването, вече обсъдих с пулмолог и започваме по схема Флексотайд и Сингюлер, след като овладеем спазъм за поне три месеца, а дали ще се наложи повече- ще видим.
Имаме инхалатор на Чико още първия път като направи спазъм купих, стоя си година и половина неразпечатан, но за зла съдба вече е доста експлоатиран уред в нас.
Сега вземахме и бейбихалер, с който ще инхалираме й предписани препарата.
Интересното при Стефания е, че никога не кашля, просто прави дихателна обструкция.
обмислям посещение във София, при Масларски във Вита
ще се радвам да споделите мнение

# 657
при Масларски във Вита
[/color]

Това е предпочитаният доктор от моята колежка. Дъщеря й имаше и гинекологични проблеми, и урологични, за всичко,което се наложи, ходят при Масларски и казва,че от неговата работа е най-доволна. И още една лекарка-педиатър във ІІ-ра градка,но не й помня името.

# 658
Мини, силна прегръдка от мен, дано оздравеят двете сладурани бързо. Сега гледах последния клип във Фейсбук, много им се радвам Simple Smile
Превенара и ние не можем да го бием от есента, все се отлага - ангина, грипна епидемия, в четвъртък пък такова зверско повръщане беше, щяха да ни приемат по нощите в болницата, на следващия ден вдигна Т, днес няма нищо, надявам се да е бил вирус и вече е отминал... Мисля напролет да направим ваксината.
Ирка, честита нова квартира! Дано скоро се пренесете, ние два пъти сменяме квартирата и знам какво е /че и ремонт правихме в последната/.

# 659
  • в бяла къща с голямо дворче... след софийското околомръсно
Мини, стискам палци за голямата ти кукла Heart Eyes. Мъчно ми стана много да разбера, че си имате проблеми, различни от редовните вируси и бла-бла. От опит нищо не мога да кажа и помогна, да чукам на дърво Ал рядко се разболява и леко ги кара вирусите, ако все пак нещо залепи, антибиотик още не се е случвало да пие. Наистина лесно се гледат здрави деца, замислих се много над тази ти реплика, някак отрезвяващо ми дойде...

Иначе вкъщи много емоции покрай големия Муцун - разнася от почти месец една парцалена кукла (мъжка), която кръсти Мими. Баща му е в потрес и редовно я осакатява мислено, защото се налага да й/му слагаме памперс, да й/му обличаме пижами, да й/му наместваме памперса в 4 сутринта, за да не го/я убива и подобни всякакви (все едно си нямаме и още едно бебе). И всичко това, за да заспива Ал сам, гушкайки въпросният Мими и най- накрая да спре този тормоз покрай заспиването на Ал, което понякога е отнемало по 2 часа. От няколко дни си преоткрива "мъжеството" и по- специално го вълнува/ интересува онзи момент, в който пипайки го "пасата тава мноо доама" (пацата ставала голяма Mr. Green). Чудя се дали да се тревожа още или да се усмихвам, но предполагам след няколко дни  отвътре ще ми дойде някаква спонтанна реакция... В ШОК съм засега Crazy

Общи условия

Активация на акаунт