Тибетската гъба, която се отглежда в мляко

• 146 731
  • 531
  •   1
Отговори
# 345
Пък аз вчера с голям ентусиазъм си закупих суха закваска, една такава на пакетчета, от която се приготвя кефир и цяла нощ чакам да ми се подкваси млекцето, но уви, нищо не става.....Да попитам някой друг има ли опит с подобна закваска и що аджеба нищо не става?  Thinking

# 346
Никид-а става ли кефир със сварено мляко ако го сваря на котлона до кипване,и после да го изстудя и тогава да прибавя гъбата?Да не я убия ако е сварено-сякаш някъде бях чела че ще се задуши така,но може и да се бъркам.Ако става ще го правя със сварено за да убивам вредните бацили,гной и какво ли още не в несвареното мляко-листерия също- за бременни ще е по-добре да е сварено.

# 347
  • Ямбол

zyza,ама разбира се,че се вари преди това ,ако е домашно краве мляко е задължително просто.
А ако желаеш,можеш и купешкото за твое спокойствие да превариш и след като изстине,чак тогава заливаш кефира.

# 348
Никид-благодаря ти за отговора.Вече ще го варя задължително за мое успокоение.

# 349
  • TX
От Добрич съм и имам за даване тибетска (кефирна) гъба.

# 350
Здравейте отново!А може ли да се пие кефир при бременност-в началото,средата и края!Има ли мами които са го пили по време на бременност и как им действаше?

# 351
  • Ямбол
zyza,мила,пила съм го през цялата бременност,както и сега по време на кърменето,няма АБСОЛЮТНО никакви проблеми,приемай консумацията на кефир,все едно кис.мляко/айран.

# 352
Супер си НИКИД!Благодаря ти много за отговора bouquet! Да ти е жива и здрава малката красива принцеска-голямо бонбонче е!

# 353
  • Ямбол
zyza,благодаря ти,пийТЕ си го с наслада спокойно и на финала и на теб желая  такова сладко бонбонче.

# 354
Имам гъбка за подаряване. Ако някой иска, да пише на лични.

# 355
От Добрич съм и имам за даване тибетска (кефирна) гъба.
Здравей.
 Офертата все още актуална ли е? Simple Smile

# 356
  • TX
да, дадох но гъбата ми ме обича и се дели ...

# 357
Здравейте, за първи път пиша в тази тема. За съжаление немога да се похваля от тази гъба, може би вината бе в мен, не бях много постоянна.  Виждам че се питате, дали млякото да е сурово,аз ги слагах в  не варено мляко, но странното е че моите  гъби не растяха, а си стоеха само в размера в които ги взех,незнам на какво се дължи това.

# 358
От София съм, търся тибетска гъба (кефир). Някой да има за даване?

# 359
  • Ямбол
Мария, ако не пречи,че не съм от София,мога да ти пратя?

Общи условия

Активация на акаунт