Тибетската гъба, която се отглежда в мляко

• 146 725
  • 531
  •   1
Отговори
# 360
От В.Търново съм имам гъба ,който е от тоя град и иска нека да ми пише!!!

# 361
Здравейте!
Сега се регистрирах специално заради тази гъбка. Снощи за първи път научих за нея, започнах да се ровя в нета за инфо и така попаднах на темата. На баща ми скоро му направиха байпас на крака заради запушена артерия. Освен безумно високото кръвно, покрай изследванията които се правят откриха, че е с доста увредени бъбреци. Зимата направи микроинсулт. Предполагам, че има и други заболявания, защото е дългогодишен пушач и сега за първи път стъпи при лекар,(защото нямаше избор естествено). Ясно е, че няма да спира традиционните л-ва, но ми се иска да му дам и от тази гъба, защото почти е спрял да се храни, има киселини и болки в стомаха, може би заради многото л-ва, които пие в момента.
Въпросът ми е дали трябва да се консултира с лекар преди това, предвид, по-неприятните ефекти, които се появяват при някои хора. Сигурно задавам идиотски въпрос, но все още не съм изчела всичко.
И естествено, дано не го сметнете за нахалство, защото се регистрирах сега, но мога ли да поискам от вас малко от гъбата. Благодаря.

# 362
  • Ямбол
niko_miпърво бързо и леко възстановяване на баща ти.
Относно гъбата,няма как да навреди,това е ферментирало  мляко.Ако желаеш,мога да ти пратя,само ми пиши на лични данни за доставка(офис на Еконт,имена и тел на получател)

# 363
Благодаря, никид. Писах ти на лични

# 364
Имах  тибетска гъба.  Около 3 месеца се грижих за нея, купувах домашно мляко квасих, пих чаках  да стана супергърл.    Не станах  жената котка, не ми поникнаха крила, не мога да местя предмети с поглед.   Всички суперлативи за тази гъба са силно преувеличени. 
Предимство е да премахва лактозата ( млечната захар ) от млякото но глобулините и казеина са непроменени и алергиите са си  същите.  Освен това от многото подаване от един на друг щамовете така са се омешали и мутирали че може и да е вредна вече. Това не ви е климата в Кавказ нито млякото  е от кавказки животни.  Йогите нямат нищо общо с тази гъба а голяма част от тях са скарани и с млякото. Предпочитат добре пречистемо  краве масло заради А/ Д/ Е /К без глобулини, лактоза, фолиева и тн.    Няколко човека се оплакаха че им става лошо от кефира.  При ферментацията нивата на фолиева киселина силно се увеличават но хора с мутация в ген C677 трябва да се пазят от фолиева киселина. 

# 365
Търся тибетска гъба, от Пловдив съм.

# 366
И аз се интересувам от гъбата...

# 367
Някой знае ли как се прави извара от гъбата ?

# 368
  • TX

за да се получи извара има следните начини

• стандартна трхнология за извара :прясно мляко се вари към края на варенето се добавя малко лимонена киселина следва, пресичане на млякото на суроватка и извара
    • извара се прави също и при варене на от отцедилата се суроватка при производство на сирене
    • за гъбата предполагам, но не съм правила: гъбата се поставя в сварено и  мляко като скваси се отделя суроватка и тя се вари при варенето се получава извара в следствие на пресичането на суроватката под действие на млечно киселата бактерия с която гъбата е обогатила отделената от млякото суроватка

# 369
  • Ямбол
да споделя мое откритие за гъбат.Понеже отсъствах от дома за 1 седмица,и за да не загубя гъбата я замразих заедно с малко мляко във фризера.
Като се прибрах,размразих,извадих я,млякото беше като пресечено,а гъбата си стои като преди твърда. Simple Smile

# 370
Иска ми се да пробвам и аз кефира. От Карлово съм, има ли някой наблизо с гъба за даване?

# 371
  • София
Здравейте, аз също моля за такава гъба  Embarassed Има ли милостиво човече от София, което да е в състояние да ми даде мъъъничко - аз ще си я развъдя постепенно ?

# 372
Отглеждам си един дзвер в Пловдив. Някой ако иска, да пише на лични. Не прилича на едновремешната, която баба ми гледаше, но става. Бабата, която ни я даде, я пие от десетилетия и изглежда добре за възрастта си.

Супермен няма да станеш, но много помага за махмурлук. Само трябва добре да пресече млякото. Аз по принцип отвикнах да пия мляко и ако някой млечен продукт не е добре узрял, ми става лошо много лесно. От гъбата, която имам, не ми става лошо.

Сега за болен човек, който да започне да я пие- ами най-вече внимателно и с акъл. Имаш предвид, че много бързо си сменяш чревната флора, а това може да е доста...драматично. Така че внимателно, да не се обезводни и да не му прилошее.

Иначе микробите по човек са важни, затова- повече природа, приятели, за да имате разнообразна флора. Не всички микроби стават, така че внимателно...

# 373
  • София
Здравейте, аз също моля за такава гъба  Embarassed Има ли милостиво човече от София, което да е в състояние да ми даде мъъъничко - аз ще си я развъдя постепенно ?
Изпратих ви мейл.

# 374
Здрасти и от мен , когато бях малка отглеждах от чаената гъба Камбуча,но тогава не знаех ,че може да се пие и има лечебно действие.Имаше също и едни кристали,които се поливаха само с вода и захар.Интересувам се дали някой има от гъбата и дали може да ми даде , ще му бъда много благодарна  ...

ПС - Живея във Варна

Общи условия

Активация на акаунт