Тибетската гъба, която се отглежда в мляко

  • 146 719
  • 531
  •   1
Отговори
# 375
  • Мнения: 21 619
Моята гъба нещо я уморих след около три годишно ползване. Та молбата ми е - ако някой има за даване /или купуване/ - моля да ми пише на лични или тук. Аз съм в София. Търсих някакви изсушени кефири, обаче нещо в момента ги няма в наличност.

# 376
  • BG
  • Мнения: 390
След малко пускам гъбата в млякото (нека се охлади). Искам да излекувам колита и непрекъснато подутият от газове стомах. Ще пиша при резултати.

# 377
  • Мнения: 0
Млякото сварява ли се или се използва сурово?

# 378
  • Бургас
  • Мнения: 382
Млякото сварява ли се или се използва сурово?
сварява се.

# 379
  • Мнения: 0
здравейте от Търговище съм и искам да си купя такава гъба но не намирам от къде

# 380
  • Ямбол
  • Мнения: 1 610
penkaforte,гъбата се подарява!

# 381
  • Мнения: 0
никид благодаря

# 382
  • Мнения: 2
Здравейте,
искам да си купя тибетска гъба, ако някой продава моля да ми пише на лични!Благодаря предварително!

# 383
  • Ямбол
  • Мнения: 1 610
emi4kaa,1 пост по-назад съм писала ,че гъбата не се продава(поне тук и поне така се надявам).
Хайде и другите от темата се включат и бъдат отзивчиви,доста хора се обръщат на лични за гъба,но аз нямам възможност всяка седмица да пращам на 2-3 желаещи,поради причината,че сега особено като захладня и гъбата не расте толкова бързо.
КЪДЕ СТЕ,дала съм на десетки гъба,а никой не предлага?

# 384
  • Мнения: 3
Здравейте!
Никид, днес пуснах една пратка с гъбки на съфорумка (penkaforte), до сега все успявам да ги раздам, но като имам, ако няма наблизо желаещи, ще пиша

# 385
  • Бургас
  • Мнения: 296
Здравейте,
Моля ако някой от Бургас или Стара Загора има гъба за подаряване, да ми пише.  Simple Smile

# 386
  • Мнения: 0
Благодаря vvavv днес получих гъбата дано да я опазя

# 387
  • Мнения: 3
Ще я опазиш, сигурна съм Simple Smile
И на мен в началото ми се струваше голяма философия, ама гледам, че вирее Simple Smile

# 388
  • TX
  • Мнения: 600
моята нещо май ....загина' но имам съхранена в сухо мляко в хладилника от период в който няколкократно писах' че имам за даване и пращах' но тя се плодеще мощно. Надявам се' че ще се събуди. Някой който е ползвал така да ми припомни технологията на съживчване' ако не се лъжа беше няколкократно по продължително престояване в прясно мляко' като млякото се подменяше на колко време..Confused:

# 389
  • Мнения: 0
Поставяте ги в марля или салфетка за няколко дни на стайна температура. След като изсъхнат придобиват жълтеникав цвят и вече е време да ги прехвърлите в найлоново пликче. Поръсвате ги обилно със сухо мляко, слагате ги в хладилника или просто на хладно място и така може да ги съхранявате до максимум 18 месеца.  Ако искате отново да ги използвате, просто ги измивате отново със студена и преварена вода и ги поставете в мляко на стайна температура. Но за да получите добре ферментирал кефир с познатите за него вкусови и лечебни качества, трябва да направите няколко цикъла на ферментация, като на всеки 24 часа подменяте млякото. И не се препоръчва да пиете нито вие, нито домашните ви любимци получените няколко смеси.
Това го копирах от др сайт

Общи условия

Активация на акаунт