Отговори
# 690
Явно аз съм единствената, която не е знаела за варената застройка  hahaha
Виве  Hug не се притеснявай бе миличка...Нали сме тук за да си обменяме идейки.... Hug Hug Hug Hug

# 691
Явно аз съм единствената, която не е знаела за варената застройка  hahaha

е,в предишната тема пак говорихме за студената и топлата застройка...
покрепям мнението на Нана 77, че майсторлъка не е във вида на млякото и дали яйцето ще е със или без жълтък, а майсторлъка е в температурата...Винаги правя студена  застройка и то  с цяло яйце и никога не ми се е пресичала...Супата е още гореща и от нея наливам с черпака в съда, където съм разбила яйцето  и млякото и после бавно изсипвам в тенджерата като бъркам непрекъснато полека... Peace

здравейте, опитвам се да направя мармалад от плодове от компот - сега го варя, но не знам трябва ли да слагам лимонена киселина, кога и колко на 0.5кг мармалад. ако го налея горещ в буркан мога ли да не го стерилизирам? благодаря.
и ако се сещате за рецепта с мармалад, но той да се слага в сместа, а не да го мажа?

я кажи как се прави мармалад от компоти - какъв е твоя компот

и още един въпрос .защо се сменя първата вода на боба....че аз понякога сменям, но повечето пъти - не...та сег аще варя и се чудех защо се прави това, при положение,че винаг иго мия хубаво и дори го кисна преди това във вода

Последна редакция: чт, 26 ное 2009, 14:28 от tuly

# 692
  • софия

я кажи как се прави мармалад от компоти - какъв е твоя компот

правя от плодовете - праскови, кайсии, ягоди - просто ги варя със захар.
дали за лимонтозуто някой ще даде идея?
здравейте, опитвам се да направя мармалад от плодове от компот - сега го варя, но не знам трябва ли да слагам лимонена киселина, кога и колко на 0.5кг мармалад. ако го налея горещ в буркан мога ли да не го стерилизирам? благодаря.
и ако се сещате за рецепта с мармалад, но той да се слага в сместа, а не да го мажа?

# 693
и още един въпрос .защо се сменя първата вода на боба....че аз понякога сменям, но повечето пъти - не...та сег аще варя и се чудех защо се прави това, при положение,че винаг иго мия хубаво и дори го кисна преди това във вода
Така боба става малко по-малко "музикален"  hahaha Mr. Green

# 694
  • София
Мисля, че лимонтозу трябва да сложиш, за да не ти се захароса мармалада. Една кафена лъжичка ще е достатъчна, за 0,5 кг. мармалад.  Peace

tuly , първата вода се хвърля, за да премахнеш "музикалността" на бобеца  Peace Накисването само спомага бързото увиране, но не изкарва газообразуващите вещества в боба.
Аз лично хвърлям две води, и няма никаква "музика" после  Laughing

# 695
  • София
Хората умират за музика, уокмени и MPплеъри измислиха музика да слушат, а вие се чудите как да махете "духовата" музика на боба.  newsm62

# 696
Хората умират за музика, уокмени и MPплеъри измислиха музика да слушат, а вие се чудите как да махете "духовата" музика на боба.  newsm62
Joy hahaha Joy hahaha Joy hahaha Joy hahaha
Ох! Ще ме умориш ХаджИ Hug Hug Hug

# 697
въй,въй....така значи...добре,че смених първата вода...сега ми е ясна причината, но ако трябва да споделя нещо искрено и лично - то в нашето семейство и без първа и без втора вода, че дори и без боб - все тая - "свирим си"   / аз от бременеенето и подуването на корема, а мъжо - щото  е солидарен с мене /  Wink

# 698
 Joy Joy Joy Joy
Ми направили сте си дуетче и свирите на два гласа...К'во толкова  Hug Hug Hug Hug Hug

# 699
  • София
въй,въй....така значи...добре,че смених първата вода...сега ми е ясна причината, но ако трябва да споделя нещо искрено и лично - то в нашето семейство и без първа и без втора вода, че дори и без боб - все тая - "свирим си"   / аз от бременеенето и подуването на корема, а мъжо - щото  е солидарен с мене /  Wink

Доказано е, че "бременните" мъже стават по-добри татковци  Joy Joy Joy

# 700
  • София
Сега, след боба, си представям какво ще изсвирите  bowuu   bouquet

Ох, ще ме побъркате от смях бе жени  Joy Joy Joy

# 701
 Mr. Green Разсмяхте ме!

Моля ви, кажете колко време да пека и на колко градуса домашна кокошка , която преди това е малко сварена?
Пече се в момента в плик.
благодаря, предварително!  bouquet

# 702
смятам да правя свински пържолки с гъбен сос ама не знам как се прави гъбения сос със сметаната някой може ли да ми помогне или соса да го направя като за гъбена каша как е по добре baby_neutral

# 703
Аз повече харесвам като за гъбена каша - задушавам гъбите с повечко масло, сол, черен пипер. Прибавям малко брашънце за сгъстяване, става много вкусно и ароматно.
Правила съм със сметана - пак задушавам гъбите, но с малко масло, сол, черен пипер. Оставям да изври водата, която си пускат, да остане на сухо и сипвам готварската сметана, бъркам за около 1 минута.

# 704
Защо ми мухлясват сушените червени чушки? Навремето като малка помня баба ми на село сушеше цели нанизи. В детските ми спомени пълнените сушени чушки са се запечатъли като традиционно ястие за Коледа. Щеше ми се да се представя за празника, но втора година се опитвам да си изсуша и мухлясват. На проветриво място ги държах без да са изложени на пряка слънчева светлина. Казаха ми да ги надупча. Е тази година надупках няколко и те точно от там започнаха да мухлясват, но и тези дето не са дупкани са на същия хал, т.е. за хвърляне. Дайте акъл поне за догодина да занм какво да правя. Благодаря ви.

Общи условия

Активация на акаунт