Отговори
# 45
  • София
Kaкво е къпана баница?

Корите се приготвят по различна рецепта. После част от тях се потапят първо във вряща подсолена вода и веднага след това в студена. Така приличат на тези за лазанята.

С кайма дядо хаджи  Wink Или със спанак или пък направи къпан тиквеник  Grinning

Хм... това за тиквеника ми звучи добре.

# 46
  • София
Kaкво е къпана баница?

Корите се приготвят по различна рецепта. После част от тях се потапят първо във вряща подсолена вода и веднага след това в студена. Така приличат на тези за лазанята.

С кайма дядо хаджи  Wink Или със спанак или пък направи къпан тиквеник  Grinning

Хм... това за тиквеника ми звучи добре.

И на мен - утре ще врътна един набързо  Wink

# 47
Имам около половин литър сладкарска разбита сметана Хопла.Вчера я разбих обаче много ми остана.Сложих я в хладилника и сега се чудя какво да я направя.Не искам сладкиши със сметанови глазури и прочие.Дали ще стане да го прибавя към някакъв крем Thinking Дайте малко жокери по тоя въпрос,моля Praynig Hug

# 48
  • Разград
Имам около половин литър сладкарска разбита сметана Хопла.Вчера я разбих обаче много ми остана.Сложих я в хладилника и сега се чудя какво да я направя.Не искам сладкиши със сметанови глазури и прочие.Дали ще стане да го прибавя към някакъв крем Thinking Дайте малко жокери по тоя въпрос,моля Praynig Hug

Става да се прибави към крем,аз съм правила така,но кремът трябва да е охладен преди да се сложи сметаната.

# 49
за утре съм приготвила маги фикс паприка,и мисля да сложа в кесията освен бутчета и малко картофки.Но една позната ми се оплака че ставали ужасно сухи картофите.Да не би грешката и да е била че е сварила предварително бутчетата?А дали трябва да сложа и вода в тая кесия,защото и моите бутчета са вече  сварени  newsm78 Мъжът ми е страшно предубеден към нови ястия и неискам да се излагам,затова помагайте Crazy

# 50
Слагам и картофите и бутчетата едновременно и е чудесно, но не надхвърлям 1 кг. Винаги сурови.

# 51
  • Географският център на България-Габрово
за утре съм приготвила маги фикс паприка,и мисля да сложа в кесията освен бутчета и малко картофки.Но една позната ми се оплака че ставали ужасно сухи картофите.Да не би грешката и да е била че е сварила предварително бутчетата?А дали трябва да сложа и вода в тая кесия,защото и моите бутчета са вече  сварени  newsm78 Мъжът ми е страшно предубеден към нови ястия и неискам да се излагам,затова помагайте Crazy

Съветвам те да не слагаш вода,защото пликът веднага ще се разкъса.На мене така ми се получи най първият път когато започвах да готвя с тези фиксове.Не е тряббвало да сваряваш предварително бутчетата,защото в пликът  те се задушават и стават много крехки

# 52
  • София

Съветвам те да не слагаш вода,защото пликът веднага ще се разкъса.На мене така ми се получи най първият път когато започвах да готвя с тези фиксове.Не е тряббвало да сваряваш предварително бутчетата,защото в пликът  те се задушават и стават много крехки

Значи аз редовно готвя в пликове. Зеленчуците задължително ги правя с вода, олио и различни подправки и до сега пликовете на са ми се пукали (стига естествено да не забравя да ги продупча, след като ги вържа). Не помня случаи картофите да са ми били сухи.

Последна редакция: пн, 09 ное 2009, 23:12 от дядо хаджия

# 53
  • Някъде в търсене ............

Значи аз редовно готвя в пликове. Зеленчуците задължително ги правя с вода, олио и различни подправки и до сега пликовете на са ми се пукали (стига естествено да не забравя да ги продупча, след като ги вържа). Не помня случаи картофите да са ми били сухи.

И аз така, но не е трябвало да ги вариш.

# 54
значи...сложих плика с картофите и бутчетата,но той като се изду,а уж на доста места го боднах с игла newsm78 и забелязвам че кожичките на пилето вече се зачервяват а е доста рано за да са готови и картофите,дали няма да се журне пилето отгоре newsm78

# 55
  • София
Момичета, дайте предложения за някакъв сладкиш с дюли, че имам много.

И още един въпрос - мога ли да нарежа на кубченца дюли и да ги изсуша (за кексове и т.н), искам да получа като сушените  плодове, които се продават.

# 56
  • София
Момичета, дайте предложения за някакъв сладкиш с дюли, че имам много.

Аз направих онзи ден - сварих дюлите в тенджера като за компот - със захар. После плодовете ги наредих в тавичка с разтопено масло и направих Сладкиша от мазето на бабаа  Grinning

# 57
  • София
Вярно бе, как не съм се сетила  ooooh! А този сладкиш е любимият на мъжа ми (явно свекито само него е правила  Mr. Green)
Мерси Нана, знам си аз, че ще ми дадете идейки   bouquet

# 58
имам нужда и аз от хелп
имам малко сварено бяло пилешко месо и си мисля да направя картофена яхния с него. Но никога не съм правила  Embarassed... ще ми дадете ли бърза и лесна рецепта  Praynig

# 59
Имам голямо количество хубав пилешки бульон.
Какво да направя с него?
Не искам да е супа  Rolling Eyes
Някакви идеи?

Общи условия

Активация на акаунт