Проблеми с бъбреците и пикочните пътища - 16

• 67 940
  • 756
  •   1
Отговори
# 705
Честит празник!Ние бяхме за много малко с катетър, но виждах как другите майки завързваха с бинт/като коланче/ маркуча около кръстчето.И така детето си ходеше спокойно.Успех и всичко да е наред!Ани, много се радвам за вас!Ние също я израснахме хидронефрозата без операции, но не ходим вече на прегледи.Не знам защо в  България лекарите не се интересуват от новите практики.Явно им е по-лесно така/а според мен и по-доходно, но това е друга тема/.

# 706
  • Благоевград
Здравейте, честит празник и много здраве на вас и семействата ви пожелавам! Simple Smile

Искам да попитам тези от вас, които сте правили сцинтиграфия на децата къде сте я правили, в Александровска болница или в Св. Иван Рилски и доволни ли сте, в смисъл добро ли е изследването?

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК МАМИ-ГЕРОИНИ!
БЪДЕТЕ ЗДРАВИ, ТЪРПЕЛИВИ, НЕЖНИ И МНОГО ОБИЧАНИ!

StefiZ, ние правихме сцинтиграфията миналата година в Св "Иван Рилски", доволни сме от всичко с изключение на малкото неудобство, че трябва да отидете на изследването с поставен абокат. Ние не сме от София и затова тръгнахме към 6 ч. сутринта, като пристигнахме помолихме в Педиатрията да му сложат абокат, защото са в съседна сграда и от там директно в "Св. Иван Рилски". Осем часа трябва да сте там. УСПЕХ!

П.П. Да не забравите като свърши изследването да кажете да му свалят абоката на детето, защото ние се връщахме допълнително. Никой нищо не ни каза като си тръгвахме. Може би са мислили, че идваме от болница и затова може още да ни е необходим.

# 707
И ние сме правили сцинтиграфията в Св. Ивам Рилски, но преди 4г вече. Тогава искаха просто да сме там в 8 сутринта, на Мария си и сложиха изотопа венозно на място, без да сме били с абокат. Явно от тогава нещата са се променили. Иначе и аз съм доволна.

# 708
Благодаря момичета, нас ни мотат вече 4 седмици - нямаме изотоп, нямаме кит, обадете се утре, обадете се другата седмица и така, времето минава... Днес беше върха на всичко, да не сме се обаждали повече, нямало да получат изобщо този месец и мъжа ми като им каза, че тогава да затварят болницата, започнаха да мрънкат ние да сме си го купели и т.н., на мен ми е ясно че всичко е за пари, но поне да си го бяха казали от самото начало, а не да ме мотат един месец. Не че не ги попитахме още на първата среща колко ще ни струва... Ох, нямам думи, здравната ни система е под ясякаква критика. Във Виена хората ни казаха елате в 7.30 и до 14.00 всичко беше минало, преглед, сцинтиграфия, консултация с професора, а тук 1 м. не ми записват час за 20 мин. изследване, при това и анестезиолог си уреждаш сам. Sad

# 709
Честит 8ми март мили дами!Много любов и светлина!
Нахлувам в темата ви с въпрос за добър уролог във Варна?/трябва ни консулт/.
С баткото сме посещавали Петришки,но знам че той е хирург и дали не е по-добре все пак да ни види уролог Thinking/става въпрос за фимоза-ако не бъркам диагнозата,не добре отворена главичка,но без възпаление/.
Наскоро лекувахме цистит и оплакванията от често пишане продължават,макар и без болка.Та по този повод ни дадоха направление за уролог.Нямаме изолирана бактерия,беше от яка настинка Tired

# 710
 Ети ,д-р чанков и доц.хинев в терапията работят.д-р ганев -окръжна болница.
успех! Peace

# 711
  • shumen
Бъди мила и добра,
вярвай в любовта,
бъди горда за това,
че носиш името "жена"!

Честит празник на всички мами и дами,
нека винаги дечицата Ви радват и да сме здрави всички!!!

# 712
Аз направих същото с връзването около кръста в болницата, но ми направиха забележка, че така се връща урина и било рисково Sad

# 713
ina15  Hug благодаря!
Успех на всички! Peace

# 714
Ети ,няма защо. Hug

# 715
Добър вечер! Имам син на 9 месеца и ни предстои цистография и съм много притеснена незнам какво да очаквам четох това което намерих като литература макар и да не е много добих бегла представа какво представлява точно но ме притеснява това дали боли много и колко време трае?
Ако някой ми отговори ще съм много благодарна   bouquet
Правиха му цвента снимка с течност вкарана венозно има малротация на ляв бъбрек и ако след микционната всичко е наред можело да си живее така без проблеми, но ако връща урина лечението било доста трудно
Извинявам се за дългия пост

# 716
anjeelina т.е ще правите микционна снимка? Ами неприятно е слагането на катетъра, но има гелове за по лесно влизане. Не е приятно, но не е и страшно. След поставянето на катетъра се вкарва през него контраста, чака се да се изпишка детето и се правят поредица от снимки докато пишка. Това е в общи линии. Децата плачат защото не разбират, около тях има много хора, дискомфортно им е а и самото слагане на катетъра е неприятно. Успех и дано всичко е наред.

Последна редакция: чт, 11 мар 2010, 17:09 от marychery

# 717
Много ти благодаря за отговора при нас проблема е и че все я отлагат защото е нещо болен и това допълнително ме изнервя
Още веднъж много благодаря   bouquet

# 718
Здравейте момичета,

и аз, след близо 9 месеца борба с е-коли, пиелонефритни серии и изследвания на моята дъщеричка, открих темата ви и много се радвам да се включа и да мога да споделям неволите си с вас!

Опитах се да попрехвърля страниците до момента, но те са доста и трябва време. А ето и нашата история:

При нас проблемите възникнаха, когато малката направи 1г, през юни 2009, аз забелязах една доста червенееща урина в гърнето в един петъчен късен следобед/ тогава правихме опити с гърнето, и бяха по-успешни отколкото сега/, взех я в едно шишенце и отидохме в Пирогов. Имахме и Т около 37„5-37.7, но си мислех, че е от зъбките. Аз забелязах, че всички сте много доволни от уролозите там, но аз сам точно обратното - след като изследваха урината, която имаше и левкоцити и белтък и т.н., ни пратиха вкъщи без никакво лекарство да чакаме резултати от стерилна урина, която дадох в събота и резултатът излезе във вторник. В този ден установихме, че малката има е-коли над 10 на 5, но те след като пак я гледаха на ехограф, казаха че изключват урологичен проблем и ни посъветваха да отидем на преглед в Поликлиниката на Педиатрията на МА при Д-р Маринова. Малко след като тръгнахме от Пирогов тя започна да вдига Т към 38,5-39, отидохме при педиатъра ни, тои ни предписа Суметролим, но той явно вече беше слаб АБ, защото вече си имахме пиелонефрит и на другиа ден от преглед в Педиатрията директно си останахме в болницата. Последва Амикацин венозно, после Панцеф и уж се излекувахме ... но временно.

Оттогава имахме 3 епизода на поява на е-коли, и съответно висока Т. Междувременно живяхме в Лондон и там ни предписаха профилактика с Триметоприм, но след известно време бактериите станаха резистентни и бидейки вече в България, отидохме на преглед при Доц. Лилова, която предписа профилактика с Нитрофурантоин.

През Ноември в Лондон ни правиха ДМСА скан, което, доколкото разбрах, тук се нарича сцинтиграфия / права ли съм?  newsm78 / и ехографии, но не виждат никакви аномалии. Обясниха ни, че според данните от скана, не се налага микционна цистография. И така до ден днешен не знам каква е предпосатвката за тези епизоди на повишена бактериурия.

И тъй като сега сме си вече в БГ, след поредните е-коли и Т, аз реших пак да отида при Д-р Маринова от Педиатрията и тя видя мякакво разширение на бъбречното легенче и препоръча МЦГ. Но мен много ме е страх, защото малката е много стресирана от всички тези прегледи и само като види лекар, започва да плаче без да спира.

Бихте ли споделили с мен, ако имате впечатления, къде е най-добре да се направи МЦГ / аз познавам само Педиатричната болница към МА и съвсем слабо Пирогов, където направо не ми се връща, знам също че правят това и в Токуда/, слага ли се упойка или по някакъв начин връзват децата? Къде са най внимателни? А също така, какво ви е мнението за Д-р МАринова, видях, че я няма на 1-ва страница?

А да не ви казвам, че съм и бременнна в 9-я месец и направо не знам как ще понеса аз самата това изследване / разбира се, няма да присъствам на ренгена, оето прави всичко още по-тежко за малката/

Извинявам се за дългия пост, но исках да разкажа всичко отведнъж, за да е ясно на всеки, който има търпението да ме прочете.

# 719
Правителствена, Токуда или Педиатрията-избери си.
Ние сме ги правили всички в Педиатрията при Анадолийска. беше много експедитивна. Снимките ни бяха готови веднага.
В Правителствена, щяхме да правим венозна, но им се развали ренгена. Бяха внимателни, спазваха всички процедури, но 40мин. не можаха да намерят вена на малкия и го надупчиха целия. Ако решиш за Правителствена, обди се на Гайдаров, направете един преглед и уточнете ден за изследването.
В Токуда сме били само на преглед при Лилова, но предполагам, че и там няма да имаш проблем.
Имаш 3 опции преди Пирогов.

Общи условия

Активация на акаунт