Проблеми с бъбреците и пикочните пътища - 16

• 67 920
  • 756
  •   1
Отговори
# 720
Флай в Пирогов правят МЦГ само ако сте там приети на лечение. Но предпочитат да отидете с готова снимка. Принципно, Детската урология в Пирогов е единствена в България, лекарите са добри, и са единствените по рода си специалисти, нооооо момичетата тук знаят ние от колко години сме им пацинти, и колко време изгубихме докато най накрая не откриха проблема на моята дъщеря в Токуда, оперираха я там , и да чукна на дърво сега се подобрява с всеки изминал ден. В Токуда освен доц. Лилова, работи и една докторка която идва именно от детската урология в Пирогов - д-р Такова. Тя е детски уролог. Направи си ако искаш консултация и с нея. За МЦГ са ти казали къде имаш опции да го направиш, и ние сме го правили в Педиатрията. Не се тревожи че няма да си с малката на снимката, така е по - добре за теб,. сега стрес ти е излишен. Но помоли твой близък да е с нея - таткото, баба, някой на който детето има доверие. И не се тревожи излишно, просто за тези бактерии си има причина и тя трябва да бъде намерена. Аз се учудвам че досега не са направили и калибриране, да се види дали няма стснение на уретрата. Както и да е , аз не съм лекар, просто и аз се лутах с години от болница на болница. Успех ти желая от сърце, пиши всичко което те притеснява. Hug

# 721
Taка, като ви чета и се чудя дали да не си запиша час за ехографията на неродения ми Петко направо в Токуда. Д-р Д. Марков, който ми прави сега феталните морфологии ми каза да се обърна към д-р Момчилов от Пирогов, но вие ме разколебавате  Rolling Eyes

# 722
Моят съвет е да отидеш не при един лекар, а при няколко, за по-сигурно.
И каквато и да е диагнозата, не бързай!

# 723
То, няма какво да бързам. На всички ехографии се вижда засилена хитронефроза на едното легенче и задържане на урина в уретърчето на другото бъбрече. Трябва да изчакам да се роди, за да се направи каквото е нужно. Аз обаче, искам да ида на пренатална ехография и при някой нефролог... Най-малкото да се запознае със случая и после да си го следи. Все съм си представяла, че е по-добре да ходиш само при един лекар, защото в противен случай от различните мнения се объркваш...

# 724
jj okocha определено ще трябва бебчето да се роди за да се види със сигурност за какво става въпрос. Но д-р Момчилое е отличен детски уролог, но аз бих те посъветвала като начало да си направиш консултациите с доц. Лилова, е не пречи и на Момчилов да се обадиш разбира се. Но в Пирогов, е сложна работа да те видят на ехограф. При всички положение, в последствие ще събереш мненията и на доц. Лилова и на д-р Момчилов.

# 725
marychery, ние поради престоя ни в Лондон, не сме имали много възможност да търсим различни варианти на изследвания и лекари, там нямаш много избор, каквото ти назначат. И освен това се чака с месеци за всичко - около 1 м. за преглед от специалист, а за скана - 2-3 м. Сега вече съм си в по-свои води и съм решила да пробвам всичко.
МЦГ сигурно ще направим в Педиатрията, защото там ми е по познато, но за калибрирането, да си призная, от теб го чувам за пръв път и сега порових малко с Гугъл да попрочета. То кога се прави, ако има някакви съмнениа след МЦГ или двете нямат връзка?
Аз все си мислех, че от този ДМСА скан /сцинтиграфия ?/ ще се видят повече неща, а то май се оказва, че там се изяснява само дали са увредени бъбреците и нищо по уретрите и пикочния мехур.

Аз много се притеснявам, че моята дъщеричка е много стресирана, изобщо не дава лекар да я прегледа, нито с ръка, нито с ехограф, само плаче, и не знам как ще застане спокойно за снимките при МЦГ.

# 726
Aха! А при Лилова колко е трудно записването? В смисъл, на мобилния ли да звъня или на регистратура и колко горе-долу по-рано да се обадя? Не на последно място, колко пари да си приготвя за ехографията  Laughing

# 727
Флай определено смлед МЦГ ще е още по стресирана. Но не може и така да карате с бактерии. МЦГ и калибриране са различни неща. След като няма проблеми с бъбреците, и нищо не се вижда на ехограф, ме навежда на мисълта че трябва да попитате и за калиибриране. Това което мога да кажа - болезнено и неприятно. прави се от детски уролог. В Пирогов го правят амбулаторно - т.е докато сестрата държи детето, доктора действа. В Токуда, май за пръв път направиха на дете - на моята дъщеря.Но аз не съжалявам. Доктора искаше да ни препрати в Пирогов, аз му отказах и поисках там да ни го направят. Но сега и там имат детски уролог и то работил в Пирогов. На Мария го направиха с пълна упойка, тя нищо не разбра. Но ние го бяхме преживели вече в Пирогов преди години. Желая ти успех. За педиатрията - ние също там правихме снимката, става бързо. Успех, помисли, направете още няколко консултации, ако искаш питай.
jj okocha обаждаш се на телефона на Токуда, педиатрия и си записваш час при Лилова. Ако ще чакаш преглед по касата - много се чака. Ако ще си платиш - бързо става записването. Прегледа с ехото е 80лв. Успех и на теб

Последна редакция: пт, 12 мар 2010, 19:37 от marychery

# 728
  • shumen
Момичета,благодаря Ви за подкрепата и милите думи.Ходих на ендокринолог най-после.Хормоните са добре,но малко ми е увеличена щитовидната жлеза и имам малък калцификат в десния лоб.Сега ме изпращат на друго изследване,но на направлението е с код,а а аз не го запомних как се казва.Написано ми е на листче,но е съкратено и пише ТРО-АТ,но не ми излиза нищо в интернет и сега се чудя какво беше.Ако някой може да се сети какво ще е да помага.

# 729
Относно бързането, имах предвид след раждането и поставянето на диагнозата. Понякога лекарите могат страшно да стресират човек. Моят син е роден с двустранна хидроневроза и уретероцеле, хидроневрозата беше толкова голяма, че при първият преглед на ехограф, преди всички снимки и изследвания, лекарите мислеха, че става въпрос за рефлукс 4 или 5 степен. Искаха да ни оперират по спешност, колкото по-бързо толкова по-добре, защото иначе можело да загубим бъбреците. Докато чаках ме да ни приемат за операция в Пирогов с връзки, уредих ме преглед при проф. Марбергер във Виена. Неговото заключение беше противоположно на лекарите тук: операция не се налагаше, колкото по-късно толкова по-добре, само ако не израсте проблема. Това имах предвид, под не бързай!
За моя радост се оказа, че съм се доверила на правилното мнение, малкият се размина без предлаганите 1, 2 или 3 операции. Объркващо и трудно беше, но майката има шесто чуство и знае кое е най-добро за детето и(поне в повечето случаи).
Сега всички не могат да повярват, чудо било. Незнам дали вероятността от 80% е чудо, поне във Виена така ми обясниха, че такъв процент деца израстват проблема без оперативна намеса.

# 730
данаека,антитела срещу щитовидната жлеза ще ти изследват,за да се докаже или отхвърли автоимунно заболяване.а за този калцификат какво мислят?

# 731
danaeka  т.к от 15год лекувам щитовидната си жлеза предполагам,че става въпрос да изследваш антитела/АНТПИО-ако не бъркам така се изписваше/,понякога стойностите им са доста над допустимата норма/има тема тук във форума можеш да прочетеш доста-за хипер или хипотиреоидит.Изследват се също хормоните-TSH,T3.

Последна редакция: пт, 12 мар 2010, 23:18 от Ети

# 732
ani27, права си, мамка му!

# 733
jj okocha мила наистина сега няма за какво да се тревожиш излишно. Изчакай бебето да се роди и товага ще видите как какво става въпрос. На една моят близна в 30 седмица и казаха че бебо има проблем с едното бъбрече, щом се роди веднага да отиват на нефролог. Ами нищо му няма на детето слава богу, додиха и те при доц. Лилова, живо и здраво бебенце си е. Така че време имате, радвай си се на бременноста. Ани е напълно права Peace
Хей danaeka стига с тия боледувания Wink, стяхгай се и се взимай в ръце. Hug
Аоята Мария започна миналата седмица пак да опикава чаршафите, говорих с доктора, казах му и какво е преживяла. Обясни че е напълно възможно да е от стреса, удърът беше наистина сериозен и колкото и да ми е серт и смело детето, всичкото бодене и шиене май са си дали отражение. Но сега ме събуди трополейки около  мен, готова вече за басейна, така е е добре.
И Флай сега си препрочетох поста, не искам да те плаша, просто ми се иска да знаеш евентуално какво трябва да се направи, дано не си приела думите ми като стрес.

# 734
marychery ,всеки твои пост посветен на сладурка,предизвиква усмивка на лицето ми.страхотни сте!
оф,дано да е стресът и всичко да се забрави бързо.вие намалихте баклофена,нали?

Общи условия

Активация на акаунт