Проблеми с бъбреците и пикочните пътища - 16

• 67 926
  • 756
  •   1
Отговори
# 735
Да на 2х 1/4 таб. Но засега няма да намаляваме повече. Трябва да минат поне 6м и товага ще остане на 1/4 за още 6м ако всичко върви добре. Ина, ама тя е такава фурия, че понякога умирам от смях с нея.

# 736
дано бавното намаляване води до успешно избягване от ефекта му..
страхотна е,щом и през компа се усеща зарядът и ентусиазма й.вие скоро на преглед ли сте?аз съм след 2 седмици в любимата ни болница,но повече от месец поддържах температура.сега се надявам да ме измислят да ме защитят от тази температура и инфекции в най-напеченият от напрежение месец,който ми предстои и ако не се откажат след него съм за поредна операция при тях.

# 737
Оф съжалявам за теб. Ами аз мисля юни да я водя, но с доктора си кореспондираме редовно по телефона. И ако нещо не ме тревожи той ни казва кога да я заведа да я види веднага. Нооо мисля че засега нещата се оправят при нас.

# 738
то и аз съм на телефонни кореспонденции за антибиотици,но вече е време на и на живо да се отчета.
супер,трябва това дете да загърби всичко.друг вариант -няма,отворено е само напред и нагоре!

# 739
Флай, момичетата вече са ти обяснили доста подробно, но нека и аз да споделя моя опит, а ти вече ще вземеш решение, казвам ТИ, защото за съжаление е така, поне аз не можах да се доверя на никой лекар на 100% и след десетки безсънни нощи трябваше да взема решение.
Дъщеря ми е с вродена хидробнефроза, видя се още в 29 г.с. от бременността. Не се израстна пренатално, след като се роди (3 дни преди термин) й бяха направени всички изследвания - кръв, урина и ехогравски преглед. Хидронефрозата си беше там със същите размери. Водих я на консултация при всички детски нефролози и уролози тук, наистина всички. Бяха категорични, че детето трябва да се оперира, защото ще загубим бъбрека. Направихме венозна урография на 1,5 м., според мен абсолютно безсмислена процедира, защото бъбрека изобщо не отдели и не се освети уретера, т.е. на практика не се видя нищо друго освен хидронефрозата, която се вижда и на ехограф. Имахме насрочена дата в Пирогов за операция. Свързах се с проф. Марбергер от Виена, направихме там сцинтиграфия и консултация с него. Резултатите бяха, че бъбреците работят 60 на 40% в полза на здравия. Професора заключи, че това е идеално състояние предвид високата степен хидронефроза и не препоръчва операция, напротив, само следене и да се повтори сцинтиграфията на 1г.
Пускаме всеки месец стерилна урина, следим на 2м. на ехограф. До момента няма промяна, легенчето е с размер 17мм., роди се с 20мм.
Вчера направихме и втората сцинтиграфия, в Александровска болница, просто съм очарована от експедитивността и отношението на екипа на доц. Петров. Резултатите са повече от добри, т.е. няма промяна във функцията на бъбрека от преди 9м., което ще рече че до момента хидронефрозата не му пречи и той си функционира нормално.
Така че, моят съвет е, консултирай се с няколко специалиста, ако трябва пиши и на професора във Виена. Ориентирай се по детето.
Знам какво ти е, и аз имам още едно детенце на 3г., водим я с нас по болници и нея, защото няма на кого да я оставим, но важното е да си силна и да знаеш, че правиш най-доброто за детето си.

# 740
Момичета, много благодаря за съветите и информацията!

За съжаление ние все още нямаме никаква диагноза, но сега ще пие още малко антибиотик, след това чакам 4-5 дни на Триметоприм и  пускаме стерилна урина. Ако е чиста, се надявам след 22 март да направим тази МЦГ и след това да взема няколко мнения на лекари.

StefiZ, , благодаря за споделения опит, може ли да ми пратиш координати на Проф. Марбергер, да попрочета и да пиша евентуално за консултация или среща. Предполагам, че няма да можем да отидем до там в близките два месеца, че нали чакаме бебе, но със сигурност ще го направим. А вие през този период на наблюдение, вземате ли профилактично малки дози антибиотик?
Аз не знам дали дъщеричката ми има хидронефроза, просто при първия пиелонефрит имаше леко уголемен десен бъбрек, а сега лекарката пише за леки дренажни смущения. Та си мисля, дали това е  универсална профилактика за всички видове пикочно-бъбречни инфекции  newsm78

Колкото повече чета темета ви, толкова повече се ядосвам на себе си, че не съм ви открила по-рано. Дано да не съм изгубила много време.

Аз и друго исках да питам, дали някой е успял да се справи с проблемите изцяло с хомеопатия? Аз в началото на януари много повярвах в нея и наистина хомеопатичните лекарства ни бяха изчистили бактериите, но с краткотраен ефект и сега пак се дерзая, защото спрях антибиотика и така се стигна отново до много бактерии и температура ....

# 741
Публикуваме координатите на проф. Марбергер, завеждащ отделение "Урология" в Медицинския университет във Виена, Австрия:

Professor Dr. Dr. h.c.Michael Marberger
Vorstand der Universitatsklinik fur Urologie
der Mediziniscen Universitat
Wien, Austria
michael.marberger@meduniwien.ac.at,
Department of Urology University of Vienna <uroldep@meduniwien.ac.at>
tel. (+43 1) 402 79 22

# 742
Флай, аз лично не мисля че хомеопатията може да излекува такива проблеми. Тя може да е допълнение, но не и основно лечение. И Мария от малка си е с тези леки дренажни смущения. С риск да се повторя, поговори и с някой детски уролог, дали не става въпрос за стеснение на уретрара. Тук има и още майки които са общували и лекували децата си при проф. Марбергер и са много доволни. Желая ти успех наистина.
ina15 дано да си права и да се оправяме вече. Успех и на теб.

# 743
ani27 ,ще споделиш ли каква е цената на прегледа?

# 744
 marychery ,благодаря. Hugкакто винаги си много мила.
дано оставим всички проблемите си тук. Praynig

# 745
2008 година, получих ме цена за прегледа в болницата, като сметка по пощата 35 евро, трябваше да го платим по банков път. В частният му кабинет е мисля 120 евро, не сме ходили, но Неси са, тя може да е по-точна в отговора. Къде ще ви приеме зависи от свободното му време.В този ред на мисли, скоро като ходих ме при Лилова се майтапих ме с мъжът ми, че при Лилова 80лв, при професора във Виена 35 евро Wink
Когато ни правиха сциентографията платих ме 750 евро, това беше цената за един ден престой в болницата, в нея влизаше абсолютно всичко. Неси и Стефи са платили други цени, нека те да отговорят за да е по-точно инфото и не объркам нещо.
Вторият ни преглед във Виена септември 2008г. нищо не платих ме-не мога да отг. защо. Не получих ме и сметка по пощата. Тогава ни прегледа лекарката от екипа на проф. Марбергер, която отговаряаше за нашият случай.
Ако имате застраховка, тя поема всичко.

# 746
ani27 ,мерси! Hug Peace

# 747
Дренажни смущения по принцип е именно лека задръжка, т.е. разширено легенче, но до 10 мм. се счита гранична и само се следи.
Моята дъщеря е на химиопрофилактика от 7 си ден, пие Цек по 2 мл., не е имала проблеми до сега, и честно да си кажа мисля да й го спра на своя глава вече.

Ние платихме всичко 650 евро във Виена, което включваше преглед с ехограф, взимане на обикновена и стерилна урина, сцинтиграфия - MAG 3 (не DMSA) и консултация с професора след като резултатите бяха готови, но в болницата, не в частния кабинет. Всичко това от 7.30 сутринта до 14.00 беше приключило. Това е информация от юни 2009 г. Сега мисля са вдигнали малко цените към 800 евро излиза гореописаното. Като сложиш билети около 200 евро на човек и на детето, защото твоето е по голямо и се таксува, хотел, ние останахме 4 вечери, защото нямахме представа дали ще е редно да пътуваме веднага след излседванията, а и тя беше на 3м. тогава, та 320 евро ни бяха ночувките, храна там и т.н. около 1800 евро всичко.

# 748
Благодаря, Стефи, за пояснението. При нас беше същото, ехограф, стерилна урина, Сциентография с Маг-3 и консултация с професора, преди и след изследването.

# 749
  • shumen
Благодаря момичета за подкрепата.Май наистина антитела ще изследват за щитовидната.Но не се поемали от касата ми каза лекарката и незнам колко ще струва това изследване.В Понеделник ще мина да питам как стоят нещата,в поликлиниката където ми каза самата тя,че е най-евтино.
Ина,за този калцификат и тя май не можа да ми обясни много.Но и аз като отидох,така се бях притеснила,че пулса ми беше скочил на 100,а кръвното ми беше 120/80 и май много не е разпитвах..За сега ми изписа Селен да пия 3 месеца по 1 таблетка на ден.Незнам,но го почнах преди 4-5 дни,но ми е много трудно да го пия,понеже ми мирише ужасно.

Общи условия

Активация на акаунт