Проблеми с бъбреците и пикочните пътища - 16

• 67 932
  • 756
  •   1
Отговори
# 30
  • shumen
Благодаря Мечка,за съветите.Аз също съм доволна от Ентеросана,въпреки че го пия само от 2 дни.Момичета утре съм на лекар отново-ще правим ехограф да видим какво ще стане.Ако трябва  др.изследвания ще се правят наново каза доки.

# 31
Вчера пихме първите 1/2 табл. ентеросан, за сега още няма ефект :tiredСутрин и обед ли се пие, защото като чета листовката и се обърквам Rolling Eyes

# 32
Ооооо, Шони, от половин таблетка нищо няма да стане. Само за инфо, на бебето на годинка , когато беше болно , му давах по 3-4 на ден.
по същество - как действа. Нормално всички тия бактерии, дето ни тормозят в урината, се съдържат в червата. Когато стигнат до пикочните пътища, значи имаме аномалия. Ентеросан нормализира чревната флора, намалявайки излишните бактерии, като постепенно ги чисти и от урината. (най-лаишки казано)
Ефект поне след седмица-че и две.

Сетих се вчера още нещо. Нали знаете, че момиченцата трябва да се бършат от посока влагалище към дупето. Обратното води до заразяване от ануса на влагалище и уретра.
Относно нас, по-дъртичките Mr. Green, майка ми каза един ден, че носенето на бельо тип "прашки" също спомага за заразяване. Триенето е голямо, а бельото е допряно добре до ануса и влагалището. При движение като се мести бельото....и ето ти пак беля.
Лично аз трябва да ви кажа, че откакто нося нормални гащи -(не се допират до ануса) ми изчезнаха половината проблеми с течения.
От евридейките (аромати и препарати за обработка на покритието) също може да станат инфекции

# 33
  • в мъжки прегръдки

Сетих се вчера още нещо. Нали знаете, че момиченцата трябва да се бършат от посока влагалище към дупето. Обратното води до заразяване от ануса на влагалище и уретра.
Относно нас, по-дъртичките Mr. Green, майка ми каза един ден, че носенето на бельо тип "прашки" също спомага за заразяване. Триенето е голямо, а бельото е допряно добре до ануса и влагалището. При движение като се мести бельото....и ето ти пак беля.
Лично аз трябва да ви кажа, че откакто нося нормални гащи -(не се допират до ануса) ми изчезнаха половината проблеми с течения.
От евридейките (аромати и препарати за обработка на покритието) също може да станат инфекции

На мен лекаря преди 10 години ми забрани да нося прашки и да използвам ароматизирани сапуни и кърпи. Само тоалетна хартия, мокри бебешки кърпи и интимен душ-гел или сапун. Преди това имах постоянни инфекции, липсваше ми млечно-кисела флора и какво ли не още.

# 34
Браво на лекаря.
(Също и отдолу миене само с вода)

# 35
Ооооо, Шони, от половин таблетка нищо няма да стане. Само за инфо, на бебето на годинка , когато беше болно , му давах по 3-4 на ден.
ами аз за това писах по-горе, че в упътването пише , така че да не се разбира Mr. Greenтой е близо на 6г и пише, че трябва да се дава 1 таблетка дневно, разделена на два приема Rolling EyesОсвен да започна по 1 цяла да давам по 2, 3 х дневно Rolling Eyes

# 36
Не знам, днес или утре мисля да се обадя на Буева/спрямо мненията тук тя е мн.добра нефроложка/, дали преглежда все още и в Педиатрията?

# 37
Значи е колкото голямата ми щерка
Давай 3 цели, да си ги дъвче или смуче, както му харесва
Сутрин , обед и вечер

# 38
  • на дъното
Shoni   Peaceда много добър професионалист е Буева.Обади се още днес за час,че много хора има при нея,а като и обясниш проблема може и в педиатрията да те извика. fingerscrossed

# 39
Значи е колкото голямата ми щерка
Давай 3 цели, да си ги дъвче или смуче, както му харесваСутрин , обед и вечер
не се гълтат, така ли?съвсем се обърках Rolling Eyes
silviayo , благодаря ти Hug

# 40
  • shumen
Момичета,аз сега се прибрах от лекар-гледа ме на ехограф наново,гледа и изследванията и ми каза,че всичко идва от задръжката на урината и че съм настинала и съм направила и цистит.То не ми стигаше другото,а сега и цистит.Изхвърлям и песъчинки и затова е това толкова често пишкане и парене,a и от бактерията също.Според него АБ е силен и трябва да си свърши работата.Другата седмица ще правим и микциоона снимка-какво представлява тя?Това цветната снимка ли е?

Меричлери как е Мария?Нацелувай и напрегръщай е от нас.Тя е много смело момиче.Аз ако бях щях да ревна,незнам защо ама като ми се доплаче,няма спиране.

# 41
За микционната снимка знам само , че се слага катетър..... Sad

Таблетките могат да се смучат, дъвчат, гълтат, няма нииииикакво значение

# 42
Момичета,аз сега се прибрах от лекар-гледа ме на ехограф наново,гледа и изследванията и ми каза,че всичко идва от задръжката на урината и че съм настинала и съм направила и цистит.То не ми стигаше другото,а сега и цистит.Изхвърлям и песъчинки и затова е това толкова често пишкане и парене,a и от бактерията също.Според него АБ е силен и трябва да си свърши работата.Другата седмица ще правим и микциоона снимка-какво представлява тя?Това цветната снимка ли е?

Меричлери как е Мария?Нацелувай и напрегръщай е от нас.Тя е много смело момиче.Аз ако бях щях да ревна,незнам защо ама като ми се доплаче,няма спиране.
Мария е добре. Днес пуснахме стерилна урина за изследване. В петък ще я водя на контролен преглед, доктора ще прави уродинамика и ще гледа има или не остатъчна урина. Тя от бебе все е с проблеми и толкова е свикнала, че не плаче. Приема това което трябва да се направи и толкова.
Микционната снимка е цветка снимка при която контраста се вкарва през катетър. Неприятна е като цяло. Първо изпразват пикочният мехур, след това вкарват контраста през катетъра, и след като мехура е пълен те карат да пишкаш, и в това време правят няколко снимки.
Shoni успех с прегледа. Започна ли да даваш дриптана?

# 43
Меричери, миличка, как  е Мария? Надявам се вече да е по-добре! Стерилната как е? А уродинамиката?

Danaeka, това за микционната снимка май ти го казахме още първия път като беше в болница като едно от основните изследвания, които не са ти правени, а трябва. Така че действай, нищо не губиш, освен поредния антибиотик.
Оставам с впечатлението, че не те лекуват адекватно и причината не може да е просто песъчинки - защото те не правят бактерии, а болки и спазми и т.н. Притеснява ме, че ти приложиха доста различни видове антибиотици, а ешерихиите са доста приспособими гадини, прави винаги антибиограма.
И след като ги правиш толкова често, нека ти изпишат продължително уросептично лечение с фуролин или друго подобно, вместо да пиеш антибиотици вече 3 месеца. Елементарно е, нека просто видят дали си чувствителна на нитрофурантоин и обсъди с лекаря си тази възможност. Това не е антибиотик, а химиотерапевтик, който работи изключително срещу ешерихия и поддържа пикочната система стерилна.

# 44
За микционната снимка знам само , че се слага катетър..... Sad

Таблетките могат да се смучат, дъвчат, гълтат, няма нииииикакво значение
Peace
на малкия като му правиха микционна му сложиха катетър, нямаше упойка или нещо обезболяващо/това беше мин.год./ излезна резултата след около половин час, ако не бъркам, спомням си, че стана мн.бързо и леко-нямахме никакви проблеми.
marychery , благодаря Hug
Дриптана вече 4 ти ден го пием, но от 2 дни е само на 1/2 табл. пък ще видим.За сега ефект-нулев, само страничните реакции Close

Общи условия

Активация на акаунт