Вреди ли спермата на бебето?...

• 20 974
  • 63
  •   1
Отговори
# 45
Както е казала евил един от хормоните, съдържащ се в спермата- простагландин, е в състояние да предизвика изглаждане на шийката на матката, контракции и преждевременно раждане. И това не са празни приказки, както явно е модерно да се казва в тази тема: "от личен опит го казвам". Пък ти сама си прецени дали това е риск или - не  Peace

В края на бременността, може да предизвика контракции. В Норвегия жените си препоръчват секс, когато са в последните седмици, за да предизвикат раждането. А и акушерките го препоръчват към 39-40 седмица.
Иначе за вредността, физиологически, едва ли е вредно. Бебето все пак е защитено от всякъде.

# 46
ДА!Съдържа хормон,който предизвиква контракции!Така ми е казвал доктора.
И не съм си правила експеримент!

# 47
ДА!Съдържа хормон,който предизвиква контракции!Така ми е казвал доктора.
И не съм си правила експеримент!

Това и аз съм го чувала и се препоръчва да се прави по-често секс ако преносваш, но си мисля, че нещо, което е естествен физиологичен процес и всеки лекар ще каже, че няма проблем да се прави секс по време на бременност, освен при рискова бременност. Иначе щеше да е разпространено схващането - не допускайте мъжа да свършва във вас! Ами няма такова нещо просто - не се шашкайте  Wink Аз съм бременна за втори път и не се ограничаваме и контракции не съм получила от това  Mr. Green

# 48
не вреди

# 49
Това,че при някой не се случва не значи ,че не е вярно.
Сами казвате,че при преносване се препоръчва секс за да се предизвика раждане тоест контракции.
А в по-ранна бременност спермата не предизвиква нищо ,така ли?
Не смятате ли,че си противоречите?

# 50
Контракциите са по-скоро от оргазма при секс. А в спермата се съдържа вещество, от което шийката омеква - доколкото си спомням, това ми каза акушерката.

# 51
Спермата няма нищо общо с бебето, освен при самото му създаване. Контракции може да се получат от тласъците при полов акт или от контрахирането на матката при оргазъм.

# 52
Контракции може да се получат от тласъците при полов акт или от контрахирането на матката при оргазъм.
И аз това съм чувала  Peace.
М/у другото докато лежах в болницата за задържане една циганка (опаааа - ромка) се помъчи да ме убеди, че ако правя секс по време на бременност бебето ми ще се роди бяло (точно от спермата предполагам)  smile3532. Съгласих се, нямаше смисъл да и обяснявам за какво става въпрос   Mr. Green.

# 53
  • плевен
Сигурно вече си получила отговор на въпроса си,но и аз ще кажа:"Не вреди"  Peace

# 54

М/у другото докато лежах в болницата за задържане една циганка (опаааа - ромка) се помъчи да ме убеди, че ако правя секс по време на бременност бебето ми ще се роди бяло (точно от спермата предполагам)  smile3532. Съгласих се, нямаше смисъл да и обяснявам за какво става въпрос   Mr. Green.
rotfImbo rotfImbo rotfImbo rotfImbo rotfImbo rotfImbo rotfImbo rotfImbo rotfImbo rotfImbo rotfImbo rotfImbo rotfImbo rotfImbo rotfImbo
Не вреди по-никакъв начин.

# 55
Хе-хе, много сладък въпрос?

Последна редакция: пт, 13 ное 2009, 12:20 от VAVA

# 56
Стига да имаш желание и разрешение за любов - прави!Маточната шийка е затворена със тапа от цервикална слуз ,така че да е изолирана от външния свят и от всевъзможни бактерии и т.н.,а и отделно бебето е в плоден сак така че.......спокойно.А колкото до тапата тя изпада чак в деветия месец,може даже и преди самото раждане.Правете любов,няма нищо по-хубаво от това да усеща бебето ,че мама и тати се обичат. Hug

да, точно това е, че си имам голямо желание, чувствам се супер и нямам никакви неразположения Simple Smile Hug

# 57
И аз смятам, че не вреди.

# 58
Според мен -вреда няма за бебо Peace

# 59
Не, не може да навреди , тъй като няма как да достигне до бебето. Mr. Green
Входа към бебока е запушен/образно казано/ така че действайте си спокойно. Laughing
Единственото действие на спремата е , че може да спомогне контракции, но това е доста рядко , пък и нали имате зелена светлина от лекар. Peace

Общи условия

Активация на акаунт