Прекарахте ли вече грипа?

• 5 702
  • 38
  •   1
Отговори
# 15
А някой знае ли със сигурност, по какво се различава свинският грип от другите грипове и настинки, така , че човек да може да се ориентира? Т.е. симптом/и/, при който и без лаболаторни изследвания, да се съмнява за свински грип?

# 16
  • Sofia
До колкото знам сега върлува основно свинския грип. Чукни в гугъла и ще прочетеш какви са симптомите.

# 17
  • Насред хаоса
А някой знае ли със сигурност, по какво се различава свинският грип от другите грипове и настинки, така , че човек да може да се ориентира? Т.е. симптом/и/, при който и без лаболаторни изследвания, да се съмнява за свински грип?
По това, че много бързо преминава в бронхит или пневмония. Докато нищо ти няма, и изведнъж се оказваш с някое от двете заболявания. Няма страшно, щом се хване в началото.

# 18
  • Linz
Дъщеря ми в момента го кара,не бих казала че го кара тежко - била е и по-зле при други боледувания.Темперетура имаше само два дни.
Също. От 5 дни постоянно съм край нея- целувам я, прегръщам я, кашля ми в лицето..., а никакви предпазни мерки не съм взела. Бях сигурна, че и аз съм се накачила с вируса, обаче нищо ми няма.

# 19
  • Sofia
Една майка в друга тема писа, че инкубационния период бил 2 седмици. Дано не е вярно.

# 20
  • София
Инкубационният период е най-често 1 седм. Може и да е по-дълъг или кратък в някои случаи. Болните са заразни 1 ден преди да се развият симптомите.  При нас се получи точно така - каката беше болна 1 седмица и ние всички се разболяхме веднага след като тя оздравя. Таткото го изкара "на крак", синът със сериозна кашлица, аз с по-лека, но пък ми докара синузит.
Колкото до противовирусните лекарства за новия грип - "Калифорния 2009"- рамантидин не действа. Подходящи са само Тамифлу и Реленца.   http://svinski-grip.sprigripa.info/2009/09/blog-post_2041.html
  И наистина не се паникьосвайте, просто подхождайте сериозно към заболяването.

# 21
Лично аз се въздържам въобще да кажа какво точно кой е изкарал, тъй като е очевидно и ясно, че почти никой не се е изследвал за типа вирус, който го мори /го е морил/.
През октомври четиримата карахме нещо, децата с продължителна кашлица, аз- с гнойно гърло за три дни, главоболие и болки в мускулите за всички. Никой не повиши температура. Мина.
Сега малкият има ангина с температура. Никой друг не е болен, та незнам какво сме карали и какво караме.
Лично за мен е важно просто лекар редовно да преглежда и да преслушва при кашлица и останалото- Божа работа. На лекарства срещу вируси не вярвам. Гледам децата и ние да поемаме свежи плодове и зеленчуци, да играят навън при всяко хубаво време, да не мръзнат и да се наспиват добре.

# 22
У нас мъжа ми донесе този грип, той го изкара най-зле, при мен имаше силни болки в главата и очите, но падих леглото 3 дни и сега съм кукуряк, уви за да се грижа за малката която от днес е с темп. На обяд имаме час за хомеопат Sad От септември се разбихме от болежки #2gunfireАман
Пазете се  bouquet

# 23
Толкова противоречиви описания за този грип срещнах, че не знам. Едва ли не и възпаление на яйчниците да ти открият, то е свинско!

Незнам аз дали сме го изкарали. Кашлях, гърлото ми беше червено, но не ме болеше. Нямах температура, не се чувствах ча пък зле. Трахеобронхит и АБ. След 5 дни детето се събуди с температура и болки в гърлото. То беше нямам думи, малко налеп на другата сутрин. Диагноза-гнойна ангина и АБ.
Ама като гледам и двете сме изкарали свински грип. Не че подхождам несериозно към темата и подобните, и аз се поуплаших, признавам.

# 24
Аз пък се чудя- толкова хора болни, с различни страдания все пак /като оставим главоболието, отпадналостта, стомашните неразположения и често хремата и кашлицата, които са симптоми за всяка почти вирусна инфекция/, как всички решават точно от какво са болни, без да са изследвани?

# 25
Харакатерното за грипа и разликата от обикновенните настинки е внезапното начало-ей така отпадаш изведнъж.По това бих познала,че ме е хванал грип.А дали е свински или не -какво значение има.Мерките са същите предолагам с разликата,че по-широко ще се изписват Тамифлута и други подобни препарати.И по-осторожно ще се следи за евентуални пневмонии.

# 26
Характерно за всеки грип е точно това внезапно начало. Не само за този.

# 27
В момента съм болна от грипа . За сега леко го карам , дано няма усложнения  ooooh!
На ремантадин съм по схема - противовирусен препарат . Оплакванията ми за сега са мускулни болки , лека хрема и болки в гърлото  Confused На всеки 2 часа сменям маската , дори спя с нея , за да предпазя детето .
Температура имаш ли?
Да , имах но беше ниска 37.5

# 28
  • Слънчевия дом
Аз и малката ми дъщеря карахме грипа още  октомври месец , дали е свински не знам , аз бях с хрема , кашлица , главоболие температура нямах , изкарах го на крак .Дъщерями беше с много висока температура 39.5 , и налепи по гърлото , температурата беше само 1 ден.Тя пи АБ , аз пих витамини кл.тинктура и други противогрипни .Междодругото още продължавам да се прокашлям отвреме на време .

# 29
Цялото семейство изкарахме някакъв грип, не знам дали е свински  newsm78
Миналата седмица голямата дъщеря вдигна температура около 37 и 5, появи се кашлица и малко разстройство, така беше 2 дни, като цяло се чувстваше добре, пи сироп за кашлица и нурофен за температурата. Сега от време на време се позакашля.
Малката в събота вдигна температура - 38, кашлица и хрема, водихме на лекар веднага, изписаха и сироп за кашлица, капки за носа, антибиотик в случай, че не падне температурата. Ами не падна, дори се повиши до 39 и 2 на следващия ден и започнахме антибиотика, от вчера няма температура, но кашлицата е сериозна, особено вечер и спи много неспокойно.
На двете деца десетина дни преди това съм давала витамин С и Есберитокс, уж за подсилване на имунната система.
Мъжът ми от неделя сутринта беше с температура, болки в гърлото, кашлица, болки в мускулите, изписаха му Реленца.
Аз също в неделя, но вечерта  Crazy вдигнах температура, сутринта в понеделник беше доста тежка - ужасно главоболие, болки по цялото тяло (което за мен е най-гадното от грипа), кашлица, която все още не е отминала. Хрема също имам, носа ми е заушен, вие ми се свят. Аз пия Тамифлу.
Та това е нашата грипна история  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт