КУХНИТЕ - 28-ма тема

• 113 203
  • 870
  •   1
Отговори
# 705
да, Манди , права си, реално и долния е по - дълбок, Мисля, че го отавихме компромисно на 75см. Извинявайте , че занимавам цялата тема с моята цена, неудобно ми е вече.

# 706
  • София
да, Манди , права си, реално и долния е по - дълбок, Мисля, че го отавихме компромисно на 75см. Извинявайте , че занимавам цялата тема с моята цена, неудобно ми е вече.
е как, темата е за това - да се обсъждат кухни Simple Smile

# 707
Ще се съглася с всичко, което каза Манди Портокалова. Умножението по 2 е стандартна формула и печалбата, която остава за фирмата зависи от много неща. Ако е голям производител и рави много продажби, то си му остава съвсем нормална печалба от около 15-20%. Често обаче ако фирмата не прави големи продажба, умножението по 2 може да те вкара и в разходи, защото това е цената само на материалите, вътре се слагат заплати на работници, осигуровки, транспорт, наеми на помещение, закупуване на машини, ДДС и накрая релано се получава това, което купувате от магазина. Иначе отдавна не съм смятал цени, но мисля, че на дребно една обикновенна бяла плоскост ПДЧ излизаше около 70 лева. За големи количества цените падаха почти двойно, но отдавна не се занимавам с изчисляване и съм забравил.

Относно кухнята ти, определено цената от 6 хил. е добра. Значи има вариант и тази кухня да ти излезе и доста по-скъпа.  Зависи от много цена, но 6 хил. наистина е минимум за добре изработена кухня като тази, която си показала.

Нането, първо да уточня - това "по две" на цената на материалите не е печалбата. Това са всички разходи - ток, машини, заплати, бензин, проект и др + печалбата.
Сега като представи проект на кухнята ти, цената от 6000 започва да ми се вижда малко Grinning Grinning
то всичко е по-голямо от на повечето кухни... ДОлния ред е по-дълбок, горния е по-дълбок и по-висок...

# 708
каква ли ще е цената на кухнята ако бъде изработена от ално някой можели да каже

# 709
След подробностите, които допълни за кухната, вече смятам, че цената й е напълно оправдана.  Peace

# 710
...не можах да разбера само към "материали" минават ли и механизмите, защото по тази логика механизъм за 300лв, става вече 600лв...ами ако този механизъм има китайски аналог за 100лв, Х2=200лв, и се получава разлика в крайната цена от 400 ! лв...или може би не съм прав??? newsm78

# 711
При всички положения, където и да отидеш, твоя чертеж едва ли щ е добра база, за да ти изработят кухня. Никой уважаващ себе си магазин няма да ти направи кухня по твоя проект. Всеки ще се презастрахова, защото проектантът ще си вземе сам размерите, за да е сигурен, че всичко е точно. И второ, всеки ще си направи наново чертежа със съответната програма, с която работи, защото програмите си правят сами разкроя. Да правиш разкрой на ръка вече е много неефективно. Simple Smile
Така че твоят чертеж може да послужи само за база, но при всички случаи ще се направи нов проект.

каква ли ще е цената на кухнята ако бъде изработена от ално някой можели да каже

# 712
Както казах по-горе, това е стандартна формула. В нея е включен и трудът и всички рзходи на една фирма. Ако искаш да не се чувстваш прецакана, поръчай си кухнята без мехнизмите, купи си ги и извикай майстор да ти ги сложи. На бас се хващам, че няма да ти излезе по-ниска цената. Simple Smile
Просто това е общоприета формула и както казах, тя е направена така, че при нормален бизнес пазар да носи между 10-15% печалба на производителя, но повярвай ми, в тази криза често дори производителите а на загуба.

...не можах да разбера само към "материали" минават ли и механизмите, защото по тази логика механизъм за 300лв, става вече 600лв...ами ако този механизъм има китайски аналог за 100лв, Х2=200лв, и се получава разлика в крайната цена от 400 ! лв...или може би не съм прав??? newsm78

# 713
Благодаря на всички за мненията. Ще ви държа в течение.

# 714
"При всички положения, където и да отидеш, твоя чертеж едва ли щ е добра база, за да ти изработят кухня. Никой уважаващ себе си магазин няма да ти направи кухня по твоя проект. Всеки ще се презастрахова, защото проектантът ще си вземе сам размерите, за да е сигурен, че всичко е точно. И второ, всеки ще си направи наново чертежа със съответната програма, с която работи, защото програмите си правят сами разкроя. Да правиш разкрой на ръка вече е много неефективно. Simple Smile
Така че твоят чертеж може да послужи само за база, но при всички случаи ще се направи нов проект

Програмният продукт Ално - ти позволява сам да си направиш проекта / садържа производствената номенклатура на завода/ след това ти можеш да я поръчаш и платиш онлаин  и на съответната дата пристига у вас/ такава опция имат и други големи фирми/  ето ти линк http://www.alno-bg.com/alno_planer.html

# 715
и мисля че в скоро време много мебелни фирми ще работят по този начин без пряк контакт с клиента - един начин да намалиш разходите на фирмата и да спестиш време на клиента в адските задръствания - бъдещето е това

# 716
И като пристигне кухнята в кашоните, и не си влезе на мястото сам си си виновен, така ли?   newsm78

# 717
  • София
и мисля че в скоро време много мебелни фирми ще работят по този начин без пряк контакт с клиента - един начин да намалиш разходите на фирмата и да спестиш време на клиента в адските задръствания - бъдещето е това
Не мисля, че е чак бъдещето. Този начин на работа те ограничава откъм нестандартни решения и дизайн. Една програма, която работи с модули не може да ти даде свободата да създадеш интересен и различен от масовката проект.

# 718
голяма фирма не може да работи по индивидуален проект инвестирани са много средства и трябва да се връщат бърже индивидуалните проекти ще бъдат около 20 % трябва да се научим да се равняваме по по-големите няма как на там вървят нещата сори
и ето още едно http://www.nolte-kuechen.de/index.php?id=800&L=2

# 719
страхотно удърче 400 стотака чисто кеш, нали така бате -  клиента .............

Общи условия

Активация на акаунт