КУХНИТЕ - 28-ма тема

• 113 182
  • 870
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Simple Smile Не се пали. Има си икономически закони. За Айко например аз знам как се свалят цени. Но си има един закон - евтиното винаги излиза скъпо. Всеки ден минават клиенти при мен, с някой от тях поддържам дългогодишни връзки и имам наблюдения. Аз лично за себе си съм направил своя избор.
Иначе си има икономически закони. Ако една фирма съумее да продава в промишлени количества и същевременно това й е достатъчно да си покрие разходите, може да си позволи по-ниски надценки. Проблема с китайската стока няма да го разисквам, защото е ясен на всички. Големите фирми могат да си позволят да правят и големи далавери с ДДС, което може да свали наистина много цената. И другото, което е, аз си обзаведох апартамента, като кухнята ми беше по проект, останалото е модули. Избрах си сигурна и малка фирма, с която и работя. Защо ли? В една голяма фирма като Айко например работят хиляди служители. Никога не знаеш кой монтажник ще дойде да ти сглабя стоката. Ако същия този монтажник не си е получил навреме заплатата или готината продавачка не му е пуснала, това ще рефлектира и върху работата. Още повече, че често се спестяват някои разходи в ценообразуването и започват да ти се калкулират, след като подпишеш договора, който преди това някои не четат.
Преди време ходих на обиколка в хипермаркетите за мебели и ми направи още нещо впечатление. Написана някаква висока цена, която е задраскана и отдолу някаква двойно по-ниска. В последствие обаче се оказва, че ниската цена е цена за мостра, която пък от своя странам е очукана и амортизирана цялата от ежедневна употреба. Ако поискаш да си купиш нещо от склада, съответно ти сервират по-високата цена.
Както и да е. Simple Smile
Всъщност аз съм наясно с всичко това, но незнайно защо ми се иска да просветя всичко живо наоколо, проблема ми е, че се паля, защото това са трикове на производителя или търговеца, чрез които да "излъжат" клиента.
И все пак на пазара се срещат свястни фирми, като тази с която работиш ти (по думите ти), пък и аз смея да твърдя, че съм намерила свястна фирма с кадърен собственик и хубав малък екип от служители.
Голяма дискусия си заформихме тук и ми се струва, че излезнахме от темата на темата Simple Smile
И пак да се върна - 6000 лв за кухня 5 метра не се знае дали са много или малко  Mr. Green

# 691
  • София
прогноза за времето - облачно на места с превалявания на кюфтета
 ето как си смятам цените - http://dox.bg/files/dw?a=3a9b3364d2 
Интересно, ти всъщност къде залагаш печалбата и разходите?

# 692
5 метра ли е кухнята?
Ами в такъв случай напълно възможно е да е толкова. Моята кухна е 5 метра и ми излезе 8 хил., но е с врати МДФ, витражи, хубав барплод и т.н. Не знам, трябва да се види този проект, но за 5 метра е напълно възможна тази цена

Simple Smile Не се пали. Има си икономически закони. За Айко например аз знам как се свалят цени. Но си има един закон - евтиното винаги излиза скъпо. Всеки ден минават клиенти при мен, с някой от тях поддържам дългогодишни връзки и имам наблюдения. Аз лично за себе си съм направил своя избор.
Иначе си има икономически закони. Ако една фирма съумее да продава в промишлени количества и същевременно това й е достатъчно да си покрие разходите, може да си позволи по-ниски надценки. Проблема с китайската стока няма да го разисквам, защото е ясен на всички. Големите фирми могат да си позволят да правят и големи далавери с ДДС, което може да свали наистина много цената. И другото, което е, аз си обзаведох апартамента, като кухнята ми беше по проект, останалото е модули. Избрах си сигурна и малка фирма, с която и работя. Защо ли? В една голяма фирма като Айко например работят хиляди служители. Никога не знаеш кой монтажник ще дойде да ти сглабя стоката. Ако същия този монтажник не си е получил навреме заплатата или готината продавачка не му е пуснала, това ще рефлектира и върху работата. Още повече, че често се спестяват някои разходи в ценообразуването и започват да ти се калкулират, след като подпишеш договора, който преди това някои не четат.
Преди време ходих на обиколка в хипермаркетите за мебели и ми направи още нещо впечатление. Написана някаква висока цена, която е задраскана и отдолу някаква двойно по-ниска. В последствие обаче се оказва, че ниската цена е цена за мостра, която пък от своя странам е очукана и амортизирана цялата от ежедневна употреба. Ако поискаш да си купиш нещо от склада, съответно ти сервират по-високата цена.
Както и да е. Simple Smile
Всъщност аз съм наясно с всичко това, но незнайно защо ми се иска да просветя всичко живо наоколо, проблема ми е, че се паля, защото това са трикове на производителя или търговеца, чрез които да "излъжат" клиента.
И все пак на пазара се срещат свястни фирми, като тази с която работиш ти (по думите ти), пък и аз смея да твърдя, че съм намерила свястна фирма с кадърен собственик и хубав малък екип от служители.
Голяма дискусия си заформихме тук и ми се струва, че излезнахме от темата на темата Simple Smile
И пак да се върна - 6000 лв за кухня 5 метра не се знае дали са много или малко  Mr. Green

# 693
в началната страница - числата се променят

# 694
  • В Бургас,край морето!!!
Да се похваля с моята кухня.Материялите с които е правена са основа ПДЧ,а вратичките и барплота от МДФ.Пускам ви линк към сайта на фирмата,снимана е веднага след монтирането й.Има снимки,но не мога да ги кача в сайта.Споделете мнението си,защото идеята беше моя,справила ли съм се?
http://www.mibo.dir.bg/_wm/gallery/item.php?did=2939907&df=17&dflid=3
Има няколко снимки,не са много хубави,но е по-добре от нищо.Това е за сега от мен.Благодаря ви.
                                                                    Поздрави:Ирка   bouquet

# 695
Кухнята е с размери 3.40 на 4.60 и ми струваше със стъкла и дръжки 5280лв. преди кризата.Оскъпи се с МДФ вратичките.Сега не знам какви са цените

Последна редакция: сб, 16 яну 2010, 12:59 от irka1978

# 696
  • София
emanuel Покажи твоята кухня, че добра звучи  Sunglasses

# 697
Това е. Мисля след някоя друга година да направя малко промени по дизайна за разнообразие.

# 698
  • София
Емануел, на фона на това, че не харесвам таблени вратички, фризове и прозрачни стъкла, твойта кухня много ми хареса, направо ми промени мнението за гореизброените Simple Smile
Само високия цокъл не ми харесва.

# 699
Ами всичко е въпрос на вкус. Всъщност аз като си правих проекта, се съобразявах с мнението на жената. Simple Smile Все пак тя ще я ползва по-често, на нея трбва да й е удобно. Иначе в началото се двоумях за цвят череша, понеже тогава беше модерно, но в крайна сметка реших, че светлото винаги ще е на мода, а и придава повече уют. Simple Smile

# 700
emanuel възхитена съм от кухнята ти-цветът е супер свеж,добре проетирано пространство!По принцип не харесвам много мдф профили,но този прави впечатление.
едиснтвено цокълът ми се набива на очи,но пък е алуминиев и това компенсира височината му!
 Peace

# 701

# 702
  • София
Ирка, в твойта кухня много ми харесва шарката по вратичките и чекмеджетата!

# 703
http://dox.bg/files/dw?a=64b5c6d097
Значи, това съм го правила аз с програмата на АЛНО. Може да се добие представа, абстахирайте се от уменията ми с тази програма. Хладилника обаче не е за вграждане, но има страница отляво. После 2 колони по 30, после фурна на 60. Другата стена е 5 по 60см. Има чекмеджета само под мивката, всичко друго е вратички. Има успокоители на пантите. Забравих да кажа, че горен ред шкафове са на 40 или 45, не помня, това допълнително оскъпява. Цената за МДФ лак е 8000лв., нормално ПДЧ 5500.
Не ме разбирайте погрешно, не съм седнала да смятам печалбата на фирмите. Знам колко съпътстващи разходи има, а за производство сигурно още повече. Мацката, която написа , че е пазарувала за материали заедно с мебелиста ме навежда на мисълта, че материалите хич не са евтини. И все пак, не ми се струва нормално да ми сложат цената по 2, говорим за едни нормални норми на печалба.
Благодаря на всички за отговорите, съгласна съм с всички вас - знам, че поръчковите са по - скъпи, а тук говорим и за малко по - нестандартна кухня, за плота главно.

# 704
  • София
Нането, първо да уточня - това "по две" на цената на материалите не е печалбата. Това са всички разходи - ток, машини, заплати, бензин, проект и др + печалбата.
Сега като представи проект на кухнята ти, цената от 6000 започва да ми се вижда малко Grinning Grinning
то всичко е по-голямо от на повечето кухни... ДОлния ред е по-дълбок, горния е по-дълбок и по-висок...

Общи условия

Активация на акаунт