КУХНИТЕ - 28-ма тема

• 113 239
  • 870
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Notre Damme , много хубава кухня  Hug

Аз съм ш дилема харесала съм си кухня / няколко модела / , но дилемата ми е горните шкафове да ли да са до тавана или не  newsm78

# 76
  • София
Notre Damme, много ти е стилна кухнята!!!  Grinning Дано и да ти е удобна, защото наистина нямаш много работно пространство.
kimbolina и ние много умувахме дали да не сложим шкафовете до тавана. В крайна сметка решихме, че така много ще се захлупи и ще натежи визуално, затова ги направихме по 90 см.
И да попитам, някоя от вас да има ПДЧ плот с алуминиево покритие? Оказа се че супер белия гранитогрес, който сложихме за гръб леко сивее  Crossing Arms и сега вместо бял плот от фирмата ни предложиха такъв с алуминиево покритие. Изглежда доста ефектно, но не знам колко е практичен.  newsm78

# 77
Аз скоро разглеждах едно италианско списание за кухни и ми направи впечатление, че повечето бяха с едни дебели плотове с тънко алуминиево покритие отгоре. Изглеждаха супер, на как е с чистенето, не знам, аз също се колебая какъв плот да избера. Имаше и друг вариант - пак дебел плот окантен отвсякъде с алуминиев профил. Някъде във форума гледах снимка на такова изпълнение, нека притежателите на такива кухни да пишат лесно ли се поддържат

# 78
Благодаря ви!
Работния ми плот наистина е малък,но нямах повече място,а и предишната ми кухня в старата къща беше толкова и се справях някак си,свиква се.

# 79
имах предвид тези плотове които не са заоблени накрая...а са си с право ъгълче....мисля моят да е такъв,но искам да ме посъветвате....

# 80
  • Пловдив
имах предвид тези плотове които не са заоблени накрая...а са си с право ъгълче....мисля моят да е такъв,но искам да ме посъветвате....
Аз май на живо не съм виждала такъв плот  Rolling Eyes Само на снимка и то с алуминиево профилче окантено.
Как му е захванат канта? Мен лично на такъв някакъв вариант ме притеснява, че може да се нарани или отлепи канта и дървото да се раздуе  Rolling Eyes А също, че  и мястото на снадка на канта с плота може да задържа мръсотийка.
Ще ми е интересно да кажат мнение собственици на такъв плот, защото това са си мои теории  Mr. Green

Ох, току що се присетих и за друго нещо. Как точно се вгражда мивката в ПДЧ плот. Изведнъж се сетих, че ако не е качествено направено, може и там да олива вода и да се получат гореспоменатите дефекти  newsm78

# 81
  Здравейте,
аз някъде по старите теми бях пускала снимки на кухнята ни, но понеже стана въпрос за кантове, плотове, височина на шкафове... Та да си кажа...  Mr. Green
http://btosheva.snimka.bg/properties/kuhnya.348064
benitta,досега не се бях замисляла как е захванат канта newsm78 Когато се прибера в къщи ще разгледам в подробности. Но не е имало нищо, което да ме накара да си помисля, че може да се разлепи или да влезе нещо, за да се раздуе.  Мърсотийки също засега не се задържат, но пък и го ползвам само от март месец.
А за вграждането на мивката, бяха изрязали отвор. Не присъствах на монтажа и не знам дали нещо допълнително са правили, но там, където мивката е положена в дупката, е уплътнено с нещо като гума, която още няколко седмици след монтажа се малко се раздуваше (ама и аз как го обясних  ooooh!). Според мен идеята е да уплътни много добре всякакви дупчици и процепчета. Излишната част се премахна много лесно с една пластмасова шпатулка.

А какви са тези плотове с алуминиево покритие? Нашият се води цвят 'Титан', но не съм доволна. Грапав е малко и по-трудно се почиства (т.е  не всички замърсявания се премахват с едно забърсвне с микрофибърна кърпа.

CECEMECE, моята съдомиялна е от лявата страна (вижда се някъде по снимките). Като редя чиниите се завъртам към нея и с дясната ръка си взимам чиниите от мивката и ми е супер удобно  Peace

kimbolina, и аз в началото обмислях шкафове до тавана, но накрая се отказах и не съжалявам честно казано. Направихме ги 90 см (2*45см).

# 82
  • Пловдив
Bobeto, много ми допада твоята кухничка. Много харесвам да са като в пилотска кабина. Сегашната ми кухничка е в стандартен бокс и всичко ми е на ръка разстояние. То всичко е въпрос на навик  Peace

А вие на какво разстояние си слагате горните шкафове. У нашите (където скоро ще сме ние) горните шкафове са на около метър от долните и стигат до тавана. Вярно дава много въздух на плота за работа, но пък достигам само първия рафт. При нас е на 75см и мие удобно

# 83
Трябва да ги премеря точно. Знам само, че са 'стандартни' - колкото е плоскостта за гърба.

# 84
Bobeto, много ми хареса кухнята ти. Прилича на моето разположение, както и при мен има в близост стена с камъни. Мивката ти е от тези гранитните на Leks group, нали? И аз към тях съм се насочила, но без отцедник. Съдомиялната ти  60 или 45 см е? Можеш ли да ми кажеш колко е ширината на съдомиялната +мивката заедно, така както са вградени (заедно с крайните дървените страници от двете им страни). Понеже както по-горе в темата писах аз трябва да ги побера на мах 1000-1100 мм разстояние. Освен това плота ти колко е дебел?

# 85
Илиева, Bobeto и Notre Damme кухните са ви станали много хубави със здраве да си ги ползвате   bouquet

# 86
CECEMECE, мивката ми е тази:
http://www.leksgroup.com/l_bg/?s=5&i=14&c=11&pid=141
А съдомиялната е 45 см.
Само не разбрах кое разстояние точно ти трябва  Embarassed -"...заедно с крайните дървените страници от двете им страни"
Плотът изцяло от стена до стена ми е около 1.70м. Иначе разстоянието пред мивката (от шкаф до шкаф, т.е. вратата на съдомиялната+вратата на шкафа под мивката) е 90 см.

# 87
Bobeto, мерси, разбрах това което ми трябваше. Явно и при мен ще се получи както е при твоя вариант. А доволна ли си от мивката, че не са много евтини, поне заслужава ли си?

# 88
... А доволна ли си от мивката, че не са много евтини, поне заслужава ли си?
Честно да ти кажа, за мен лично, не си заслужава. Не че е лоша, но не е и нещо супер специално. Но мъж ми яко се беше навил да е такава, не знам защо  newsm78 Аз бих си избрала микролен. А, предимството за което се сещам е, че като пуснеш водата не кънти на ламарина  Mr. Green

# 89
Notre Damme,кухнята ти е чудесна.Честито! Даи инфо за плоскостите ,цвят по каталог лак,дулжина и цена на кухнята...Много ми хареса.И... да попитам виждам долу квадратите са 60на 60 и остава мъртво пространство,нали не се лъжа?Използваемо ли е?Зашото и аз харесвам такава визия на квадрти но още мисля.

Общи условия

Активация на акаунт