КУХНИТЕ - 28-ма тема

• 112 797
  • 870
  •   1
Отговори
# 60
проблеми и разлики в качеството и монтажа няма, само е въпрос на дизайн, или вкус . Simple Smile хм, всъщност, за кой край на плота става въпрос? Rolling Eyes

Последна редакция: ср, 11 ное 2009, 23:50 от raygram

# 61
  • Пловдив
И аз имам разни мисли за завършването на плота, но до никакви изводи не съм стигнала.
В момента съм с лят плот от полимер мрамор и той си има леко повдигнат край. Та това повдигнатото ръбче хем е заоблено, хем се спуска отвесно и малко прехлупва шкафовете.  Blush Ама така го обясних....
За мен това е оптималното решение, но за съжаление в новата къща няма да мога да си позволя тази екстра, поне на първо време...
Как точно завършват тези плотове с правите ъгли?

# 62
Benitta, понеже спомена, че имаш плот от полимермрамор, кажи моля те доволна ли си него. Аз повече харесвам тези ляти плотове пред дървените, но гранитните излизат доста скъпо, а мраморните не ги препоръчват. Знаеш ли колко излиза плот от полимермрамор на квадратен метър? Има ли избор на цветове? Как се държи при експлоатация - драска ли се, носи ли на мръсно и чисти ли се лесно, издържа ли на горещо? Освен това колко е дебел 2 или 4 см, че аз не харесвам тънките плотове. Гръбчето на кухнята и той ли се прави от полимермрамор? Въобще каквото се сетиш опиши, все ще ми е от полза, мерси предварително

# 63
мн се извинявам но искам да ви попитам...какво мислите за работните плотове които са с прави ъгли....на мен специално по-ми харесват от тези заоблените накрая...но искам да чуя и вашите мнения...за да затвърдя избора си:)

И аз се чудя за тези плотове без постформинг. Приличат ми на обикновено ПДЧ кантирано с кант 2 мм.  Поне на мостри съм виждала така.  Какво ще стане, ако пробие вода покрай канта? Раздуване.

# 64
  • Пловдив
Benitta, понеже спомена, че имаш плот от полимермрамор, кажи моля те доволна ли си него. Аз повече харесвам тези ляти плотове пред дървените, но гранитните излизат доста скъпо, а мраморните не ги препоръчват. Знаеш ли колко излиза плот от полимермрамор на квадратен метър? Има ли избор на цветове? Как се държи при експлоатация - драска ли се, носи ли на мръсно и чисти ли се лесно, издържа ли на горещо? Освен това колко е дебел 2 или 4 см, че аз не харесвам тънките плотове. Гръбчето на кухнята и той ли се прави от полимермрамор? Въобще каквото се сетиш опиши, все ще ми е от полза, мерси предварително
Ами доволна съм, даже ми е гадно, че ще се разделя с този си плот  Mr. Green Ама може да е и само защото съм свикнала. Не съм го щадила много - слагала съм и горещи тенджери, но е било инцидентно (като ми припари и нямам под ръка какво да подложа...), драскала съм го с нож, но някак с времето резките се заличиха  newsm78 Имам някакъв спомен, че го бях оставила на едно място с препарат за котлен камък и мястото беше изсветляло, но сега не откривам къде е било  Mr. Green Единственото,което в момента забелязвам е, че под табличката на сушилника е по-светло, но тя не си е сменяла мястото от както е сложен плота - т.е. плота леко потъмнява с времето. За дебелината... не знам този външния борд е 4-5 см, но самата дебелина на плота не знам колко е.
Моя е на тази фирма http://www.vrv.dir.bg/products-1.html Има някакви цени, но сигурно не са актуални.
Гръб, май не са ми предлагали да е полимерен  newsm78 Не помня. При нас е с фаянсови плочки.
Препарати за почистване съм ползвала обезмаслители, доместос и 1-2 пъти за котлен камък, но след първия гаф не оставям нищо да престоява и не съм имала проблем. Май само обезмаслителя може да си поседи без проблем. Разни абразивни пасти и прахове не съм ползвала. А за ежедневното почистване...вода и микрофибърна кърпа. Май е това  Mr. Green

# 65
Имам мивка от полимермрамор вече пета година. Дъното е надраскано,трудно се почиства... С каквото и да го търкам ,все си изглежда някак потъмняло,като мръсно... Crossing Arms Отстрани отцедника се напука-едни почти невидими цепнатини ,но аз нали ги знам,че са там...  ooooh!
Имам претенции,че съм добра домакиня,не перфектна,но все пак добра...
Не мога да си представя,как бих се справила с цял плот от полимермрамор...
Сега плотът ми е от тези на Кроношпан,три сантиметров... Тенджерата от котлона,все още гореща си я слагам на плота и нищо му няма... Доволна съм! Моят плот е матиран. Не знам как стои въпроса с гланцираните...

# 66
И аз да се похваля с моето творение.Чаках повече от 3 месеца,но си заслужаваше.

Последна редакция: чт, 12 ное 2009, 12:08 от Notre Damme

# 67
  • Варна
Моята мивка е от полимер мрамор на Фат. http://www.fat-bg.com/
Взехме най-голямата и дълбока с оцедник в дясно, понеже имах място. Ползвам я от 10 месеца, доволна към, почиства се лесно, не е надраскана все още. Има и мивки големи без оцедник. За банята взехме малка без оцедник, монтирана върху мраморен плот.

Съдомиялната ми e 45 см. за вграждане.От дясната страна я сложихме, понеже работя с дясната ръка. Като отворя вратичката, тя пада точно пред мивката и така не оливам с вода като я зареждам.
http://storage3.album.bg/94b/p1030852_9ea00_12316875.jpg

Notre Damme, много хубава кухничка. Със здраве да си я ползвате.

Последна редакция: чт, 12 ное 2009, 13:23 от Илиева

# 68
  • Пловдив
Имам мивка от полимермрамор вече пета година. Дъното е надраскано,трудно се почиства... С каквото и да го търкам ,все си изглежда някак потъмняло,като мръсно... Crossing Arms Отстрани отцедника се напука-едни почти невидими цепнатини ,но аз нали ги знам,че са там...  ooooh!
Имам претенции,че съм добра домакиня,не перфектна,но все пак добра...
Не мога да си представя,как бих се справила с цял плот от полимермрамор...
Сега плотът ми е от тези на Кроношпан,три сантиметров... Тенджерата от котлона,все още гореща си я слагам на плота и нищо му няма... Доволна съм! Моят плот е матиран. Не знам как стои въпроса с гланцираните...
Shocked Направо се изненадах, че мивката може да се надраска. Моите са от 2005-а и единствената пукнатина е на бордчето при вградените котлони. При нас се оказа, че панелите на стените са криви и беше много сложно монтирането, та май тогава се получи още.

Notre Damme, много симпатично кухне  Mr. Green Честито!

# 69
и аз имам мивка от полимермрамор на Фат и за 5 год.си е като нова.нищо не се е напукало или надрало, почиства се много лесно, а периодично я напръсквам с белина(с шише с помпа )оставям няколко минути и измивам с веро и вода-направо светва.

# 70
Илиева, и при мен кухнята е подорно разположение, но котлоните са по близо до ъгъла ... Всъщност твоята съдомиялна на стената на котлона ли е или на стената на мивката? Защото при мен задължително ще е на стената на мивката, само се чудя от ляво на нея или от дясно... Някой от опит да каже корито забито точно до ъгъла удобно ли е или е по-добре по към средата на плота????

# 71
По-удобно е по средата на плота, но по-красиво според мен и повече място ти се отваря ако е в ъгъла. Ако ще имаш миялна и няма да ползваш мивката толкова често, по-добре си я сложи в ъгъла, за да си отвориш повече място за плот.

Илиева, и при мен кухнята е подорно разположение, но котлоните са по близо до ъгъла ... Всъщност твоята съдомиялна на стената на котлона ли е или на стената на мивката? Защото при мен задължително ще е на стената на мивката, само се чудя от ляво на нея или от дясно... Някой от опит да каже корито забито точно до ъгъла удобно ли е или е по-добре по към средата на плота????

# 72
  • Варна
CECEMECE, съдомиялната е вдясно под плота до комина. Имам разстояние около мивката и стената около 2-3 пръста.

Готова съм с ремонта от 10м. и все не ми остава време да се включа при вас. Доста мислене и ровене по сайтовете беше, за да мога да взема правилното решение за себе си. Благодаря на мъжът ми, че ми уйдиса на акъла за щурите ми идеи.
Пускам още снимки да разгледате и да си кажете мнението.

http://www.album.bg/ilieva70/?view=3&page=5

# 73
И аз да се похваля с моето творение.Чаках повече от 3 месеца,но си заслужаваше.

Много добре се е получило. Кефят ме пуш-механизмите навсядъде и изчистените линии. Аз не посмях да си сложа пуш заради чистенето след това, въпреки че не се задържам много в кухнята.

Само едно малко минусче виждам - котлоните в ъгъла д високия шкаф няма да са ти удобни за ползване (от опит при свеки), но като виждам нямаш друг работен плот. Сори, ако съм ти развалила радостта от новичката кухня   bouquet

# 74
  • София
Notre Damme, кухнята ти е просто прекрасна!!! Поздравления!

Общи условия

Активация на акаунт