КУХНИТЕ - 28-ма тема

• 113 235
  • 870
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Момичета имам страхотна новина............гръмна ни печката  Mr. Green Това може да е възможност да си вземем вградена  Grinning  Кажете дали да вземам ?!  Като не сме поръчали кухня , мога ли да я ползвам така  newsm78 И те всъщност са фурна и котлон отделно, така ли?   /Не искам газов/

Да кажа, че ремонт ще правем към лятото чак, а имам 2 малки деца. Опасна ли е печката за вграждане, ако не е покрита?
 Ето я кухнята да ви подсетя... http://ketito.multiply.com/photos/album/65/65

Като остават миялната и пералнята там, и ще има плот над тях, ще си заслужава ли да взимам за вграждане  newsm78

Последна редакция: пт, 15 яну 2010, 00:46 от ketito

# 586
  • Пловдив
Аз бих то препоръчала ако искаш да е вградена, да размениш местата на печката и пералнята. Поне според мен е по-добре пръскитеот готвенето да са върху плота и гръбчето, отколкото по земята и отсрани на шкашовете  Peace
Иначе нашите ползваха тяхната печка за вграждане преди да я вградят. Но не помня какъв беше финта  Rolling Eyes Ако никой не се включи ще се обадя да разпитам  Peace

# 587
Според мен си поръчайте шкафче за печката, доста време има до лятото .
Не виждам как ще ползваш котлоните, щом са за вграждане .
Когато си поръчате нова кухня ,шкафчто пак може да се ползва  Peace.

# 588
  • София
Ketito, отиди в някой магзаин, например Практикер, там има едни много евтини кухни, които са кофти, но примерно шкаф за фурна с плот отгоре, на който да се закрепят котлоните ще ти излезне 100лв (не съм съвсем сигурна, но са много евтини). Вземете един, който да изхвърлите после. А може да ти отрежат отделните части на шкафа и да го сглобите за още по-евтино.

# 589
Според мен си поръчайте шкафче за печката, доста време има до лятото .
Не виждам как ще ползваш котлоните, щом са за вграждане .
Когато си поръчате нова кухня ,шкафчто пак може да се ползва  Peace.
правилно ! newsm10

# 590
ketito, котлоните непременно трябва да се вградят върху плот. Иначе няма как да се сложат над фурната. Фурната за вграждане също трябва да е в шкаф, много е грозна, ако не е облицована. А и не знам дали позволява да се ползва. Най-малкото, че фурната е ниска, трябва задължително да стъпи върху нещо - при вграждане под нея има обикновено чекмедже и отделно цокъл/крачета. Наистина е добре да я сложиш в някакъв шкаф.
Много ми харесва шкафът под мивката. Дърво е, нали? Нещо в този стил трябва да измислите и да го вържете към този шкаф.

# 591
  • Морска приказка
http://www.como.bg/jumbo-01/programa-za-kuhnja-primus-60.html ей ту квиж промицийка шкаф

# 592
  • София
Шкафа под мивката и още един имаме са с дървени вратички, останалат част  е шперплат ли се води  newsm78 не знам, ама не е масивно дърво.

Благодаря ви за идейките,  Hug много ми помагате. Не мога да реша сега, май като отиваме да избираме в магазина ще решим, дали да е вградена или не  newsm78 Така и така ще минава плота над миялната и пералнята и за това се чудя  newsm78 Освен, че е по красиво има ли други преимущества вгарения уред  Thinking

Имам още един въпрос, ама един по един, че вече прекалих  Embarassed

Аз бих то препоръчала ако искаш да е вградена, да размениш местата на печката и пералнята. Поне според мен е по-добре пръскитеот готвенето да са върху плота и гръбчето, отколкото по земята и отсрани на шкашовете

Бенита и мен много ме дразни , че печката е там.  Точно до вратата е, децата минават, а като пържа нещо пръска или пък случаааайййно пипат печката  Twisted Evil  Confused Абе много неща ме дразнят, ама е така като друг ти е обзавеждал Crossing Arms. Аз за това се дразня като ми кажат " Еее, всичко ти е на готово , пък си недоволна"  Close  Ми не искам да ми е на готово бе, стотинка по стотинка ще събирам, ама да си е мое  Crossing Arms
За съжаление, не мога да я преместя печката, защото само там е комина : И водопровода на др. уреди е от тази страна и не виждам как могат да се разместят Thinking

Дайте тел. на ел. техник за София, Драгалевци

Последна редакция: пт, 15 яну 2010, 10:03 от ketito

# 593
Оф, практичното у мен се обади и не се стърпях, да си купиш шкаф за вграждане на фурна и плот и след 7-8 мес. да го хвърлиш ми се струва безсмислено.
ketito, струва ми се, че кухнята ти е самостоятелна, не е обединена с хол, а и при наличие на други уреди, които няма да са вградени, по-добре ще е да си сложиш и свободно стояща печка.
В тази тема бяха показани много интересни кухни с невградени печки, сещам се за тази на микиблу.
А това е кухнята на Гуинет Полтроу http://besthomenews.com/wp-content/uploads/2009/06/The-New-York- … eth-Paltrow-4.jpg .

# 594
  • София
Аууу, ми то У Гуинетчето почти като У нас бре  Mr. Green Гледам и те са таванско, горкичките  Mr. Green

Veniz Самостоятелна ми е кухнята, не съм ви я снимала цялата Rolling Eyes Това е едната стена.На другите две стени има прозорци и не става за шкафове.На последната стена ,..... тя е 3 метра... ми е хладилника и там ще е продължението на кухнята. Шкафове , долни, горни и плот искам между тях.
А и аз съм на кантар за печката, май ще я избера по красота накрая  Crazy
Мога ли да преместя накак абсорбатора  Thinking

# 595
  • Пловдив
Не се притеснявай за аспиратора и тръбите за пералнята  Peace
за всичко има начин. Мисля, че обратната вода за пералнята може да се пусне с меки връзки зад шкафовете. Обикновено остава една кухина зад тях с такива цели Simple Smile А тръбите на аспиратора могадат да минат над горните шкафове. Разстоянието не е толкова голямо, че да губи ефективност аспиратора  Peace

# 596
Аз бих препоръчала вградена фурна и котлони. До преди три месеца бях със стояща печка и винаги между шкафовете и печката се пълнеше с боклуци. Друго си е плота да е цял.
Що се отнася до шкафа за вграждане на фурна, може да си сглобите сами едно временно. Далеч няма да ви струва 70 лв. 

# 597
Оф, практичното у мен се обади и не се стърпях, да си купиш шкаф за вграждане на фурна и плот и след 7-8 мес. да го хвърлиш ми се струва безсмислено.
...напротив, идеята беше да се използва същият шкаф по-късно, когато ще се прави кухнята! а вграденната фурна и котлони си имат своите предимства, например печели се повече място върху работния плот, по-лесно се поддържа чисто и др.  самостоятелната печка може да излезе скъпо, но за съжаление, това ще се разбере след 1-2 години... Simple Smile

# 598
Точно това имах предвид за шкафчето.
Ние така направихме - не ми беше готова кухнята, а старата печка се развали .
Поръчахме шкафче само за фурната, сега си го ползваме и изобщо не личи, просто защото не се вижда .

# 599
 newsm10 ха така, даже не е необходимо да му слагате термоплот, вместо него слагате лам.пдч - ще издържи няколко месеца !

Общи условия

Активация на акаунт