КУХНИТЕ - 28-ма тема

• 113 197
  • 870
  •   1
Отговори
# 615
# 616
  • София
Здравейте дами. Прочетох доста и научих много интересни неща от Вас.
И на мен ми предстои да правя кухня и имам някой въпроси.
Хол и кухня, е едно помещение http://geruniums.snimka.bg/properties/apartament.463458.16947881 , приблизително 36кв.м. на височина около 2,5м., което прави 900куб.м., Чудя се колко мощен трябва да е аспиратора? Приблизително 900, повече или по-малко кубика?
Мястото ми за кухня не е голямо (2,85/2,40м + отделн работен плот) и от  аспиратора ми зависят много неща. Та мисля първо него да избера. Още се чудя къде да е фурната горе до хладилника или под котлоните?  newsm78 Дали ще бъде неудобно миалната да е на стена-шкаф /незнам така ли се нарича/ под микровълновата. Мъжът ми настоява, но на мен ми се струва малко не удобно. Не съм имала миална и незнам как ще се работи така с нея.  newsm78
 Изобщо много въпроси, а уж я решихме преди година, когато правихме електрото.

Последна редакция: пт, 15 яну 2010, 15:17 от geryger

# 617
  • There I was on a July morning

Твоята пералня по-плитка ли е или плотът е по-широк, защото на мен ми казаха, че моята не могат да я скрият, работели с плотове от 60 см?

Ketito, добре е абсорбаторът да е непосредствено до отдушника, тъй като колкото повече се отдалечава от него му намалява ефективността на действие. Затова не мисля че е удачно да местиш печката от настоящето и място.

# 618
geryger, кубатурата ти е 90 куб. м. С една дума абсорбатор с капацитет 900 куб.м/час ще ти върши чудесна работа, защото ще превърта всичкия въздух за 6 мин., а това е презадоволително!

# 619
Пералнята от снимката е 55 см.  И вратичките се затварят плътно пред нея.

# 620

Така и предполагах, моята е по-дълбока.  Sad

# 621
  • София
geryger, кубатурата ти е 90 куб. м. С една дума абсорбатор с капацитет 900 куб.м/час ще ти върши чудесна работа, защото ще превърта всичкия въздух за 6 мин., а това е презадоволително!
Благодаря.,
а дали би ми свършил работа някой около 700 кубика, защото ми омръзна да си бия главата в аспиратора.
http://www.electron.bg/product_info.php?cPath=22_154_106&products_id=18029
А тези по 900 и 1000куб. ми идват много скъпи.

# 622
Благодаря.,
а дали би ми свършил работа някой около 700 кубика, защото ми омръзна да си бия главата в аспиратора.
http://www.electron.bg/product_info.php?cPath=22_154_106&products_id=18029
А тези по 900 и 1000куб. ми идват много скъпи.

Разбира се! Ще обръща въздуха от помещението за около 8-9 мин. Ако го оставиш да работи 15тина минути след като си приключила с готвенето, няма да имаш проблеми с миризмите.

# 623
  • София

Така и предполагах, моята е по-дълбока.  Sad

А щом оставят зад шкафовете 5см, не може ли там където ти е пералнята да няма гръб и тя да стърчи назад /няма да се вижда/ а отпред да е с вратчка  newsm78

# 624
Шкафовете са по-плитки, а пералнята опира до край. Но изводите за вода не са точно зад нея, за да не я избутват още напред.

# 625
  • Русе
Откога се каня да се включа в темата,но понеже днес ми изриват старата кухня и до седмица-две ще се обзаведем с нова,та вече имам сериозен повод да го направя.
По въпроса за техниката.....
Има модели на перални,на които дълбочината започва от 53см.Най-често клиентите избират точно такива,за да ги вкарат в шкаф.Трябва обаче добре да е заработено Y коляното в страни или леко в стената,за да не заема място зад пералнята и да попречи на "вграждането"По-тубестия и заоблен дизайн пречи на подобен род вграждане.
  Не съм съгласна за аспиратора.Функцията му не е на "аспирацонна система"за да вентилира помещението,а да поема изпаренията на и миризмите при готвене.Цената на един 900кубиков е доста висока.Да не говорим,че обикновено търговците подвеждат с обща мощност на етикета,а не с реален КПД. и изобщо не е сигурно каква е мощността всъщност.Важно е като се купува да се избере модел с голяма турбина на мотора,това гарантира ефективността на уреда.Над 2.10м мека връзка към комина/отдушника аспираторът губи от дебита си определени проценти.

По въпроса за вградените фурни с керамични плотове-да,могат да се ползват определено време и не вградени.Ако са взаимосвързани,а не със самостоятелно управление е добре да се направи леко скеле,което да ги укрепи един над друг,но трябва да се внимава,да не изкипи нещо на котлоните,да не се разлее,защото няма да Ви признаят гаранцията Laughing Аз почти 6 месеца съм ползвала така фурната си.....даже бях подпряла плота с един масивен стъклен пепелник Crazy,а самата фурна си стоеше направо на земята.Но това си е рисковано,така че изобщо не е препоръчително.

# 626
Ketito, пералнята не може да се прилепи плътно до стената, защото отзад има маркучи, така, че не става.  А дълбочината и е цели 63 см, сигурно, защото е за 6 кг, и като се предвидят сантиметри за вратичките на шкафа, съвсем излизаме от стандарите.  Rolling Eyes

# 627
  • Морска приказка
 Моята пералня е 6 кг, въпреки това е по-тесничка/късичка/ и си я избирах точно с тази цел да се пъхе под плота. Ще се затвори и с вратичка след като довършим кухнята. Изводите не са ми зад самата пералня... на тази снимка сме я дръпнали малко напред, но има аванс да се бутне още назад. Проблема при този тип затваряне на пералнята е, че мн. трудно сипвам прахта, зщото резервоарчето е покрито от плота и трябва да го вадя за да сложа прах.

# 628
  • София
Откога се каня да се включа в темата,но понеже днес ми изриват старата кухня и до седмица-две ще се обзаведем с нова,та вече имам сериозен повод да го направя.
По въпроса за техниката.....
По въпроса за вградените фурни с керамични плотове-да,могат да се ползват определено време и не вградени.Ако са взаимосвързани,а не със самостоятелно управление е добре да се направи леко скеле,което да ги укрепи един над друг,но трябва да се внимава,да не изкипи нещо на котлоните,да не се разлее,защото няма да Ви признаят гаранцията Laughing Аз почти 6 месеца съм ползвала така фурната си.....даже бях подпряла плота с един масивен стъклен пепелник Crazy,а самата фурна си стоеше направо на земята.Но това си е рисковано,така че изобщо не е препоръчително.

Понеже ми звъчиш доста компетентно да те питам  Grinning Знаеш ли кои марки ел.уреди предлагат плотове с 2 индукционни и два керамични ненадраскаващи се, освен Симеснс.

# 629
Проблема при този тип затваряне на пералнята е, че мн. трудно сипвам прахта, зщото резервоарчето е покрито от плота и трябва да го вадя за да сложа прах.

Тъкмо щях да предупредя за такава драма. Моят съсед по вила се сблъска с такъв проблем и разрешението е всъщност много просто - ползва се течен препарат за пране, който се слага заедно с дозаторчето директно вътре при дрехите в барабана. Така е и по указание за ползване на течен препарат. Само за омекотителя остава проблема, но той може да се налива с дозатор с човка /като масльонка/.

Общи условия

Активация на акаунт