КУХНИТЕ - 28-ма тема

• 113 167
  • 870
  •   1
Отговори
# 720
  • Sofia, Bulgaria
Тъй като тази тема се превърна в разговор на професионалисти, много ви моля да ми кажете по колко см трябва да се оставят от двете страни на една пералня, когато само се пъха в празен отвор под плот и  от двете страни има страници на шкафове (в моя случай от едната страна е мивка, от другата - малък хладилник, също под плота). Производителят каза, че оставя по 1-2 см. Това достатъчно ли е при центрофугиране, т. е. да не вземе да се блъска в шкафовете и да скапе цялата конструкция (пералнята не е нова)?

# 721
по 1 см - ако пералнята е 60 то 62 е достатъчно/ ако не се затваря с врата/ ако пералнята играе значи не е нивелирана

# 722
...не можах да разбера само към "материали" минават ли и механизмите, защото по тази логика механизъм за 300лв, става вече 600лв...ами ако този механизъм има китайски аналог за 100лв, Х2=200лв, и се получава разлика в крайната цена от 400 ! лв...или може би не съм прав??? newsm78
страхотно удърче 400 стотака чисто кеш, нали така бате -  клиента .............
не се съмнявам, че някои го правят, ама
им е ужасно крива сметката! уважаемият клиент да си отваря очите !!! Shocked

# 723
  • София
Аз пак да питам компетентните, понеже нямам миална до момемнта. Може ли миалната да е на шкаф колона на 30см от мивката или ще е неудобно и непракрично?

# 724
  • София
Аз пак да питам компетентните, понеже нямам миална до момемнта. Може ли миалната да е на шкаф колона на 30см от мивката или ще е неудобно и непракрично?
Може миялната да е в колона, аз съм правила такъв проект. А за 30те сантиметра, смятам че не е проблем да е на толкова от мивката и ще е достатъчно удобно и практично Simple Smile

# 725
  • Някъде на път....
...не можах да разбера само към "материали" минават ли и механизмите, защото по тази логика механизъм за 300лв, става вече 600лв...ами ако този механизъм има китайски аналог за 100лв, Х2=200лв, и се получава разлика в крайната цена от 400 ! лв...или може би не съм прав??? newsm78
страхотно удърче 400 стотака чисто кеш, нали така бате -  клиента .............
Коректните фирми работят ЗА клиента, а не ПРОТИВ него!  Peace
Още при подписването на договора коректния производител ви упоменава какви ТОЧНО ще са механизмите и уредите, вложени в мебелите!  Peace
Затова е много важно къде точно ще си поръчате мебелите, ако наистина държите всичко да е наред!   Peace
В противен случай може да си ги поръчате като готови модули (като например в Аико, ама при положение че на монтажника му е ден  Wink както  каза emanuel) или например по пощата (както почти предложи 4efits) и да се молите да няма проблеми.
barbaroska, как са нещата при вас - взехте ли си механизмите БЛУМ, както бяхте поръчали?  newsm78

# 726
Механизмите ги сменихме с блум  Grinning ,на следващия ден се оказа, че и плоскостите не са на Егер , пак разговор с майстора,който окончателно вчера отказа да довърши кухнята.Иска да му удържа само за несвършената работа и да му платя останалата сума .Такова безочие......... не съм виждала.
 Eто една снимка вече и на самата кухня до тук. http://siana80.multiply.com/photos/album/2/apartament#photo=1 . Очаквам коментари , моля.

# 727
  • Абсурдистан
Механизмите ги сменихме с блум  Grinning ,на следващия ден се оказа, че и плоскостите не са на Егер , пак разговор с майстора,който окончателно вчера отказа да довърши кухнята.Иска да му удържа само за несвършената работа и да му платя останалата сума .Такова безочие......... не съм виждала.
 Eто една снимка вече и на самата кухня до тук. http://siana80.multiply.com/photos/album/2/apartament#photo=1 . Очаквам коментари , моля.

много е хубава, какво ще има на празното място в ляво горе?
А майсторът наистина е мега нахалник и наглец.

# 728
Този, беличкия шкаф няма ли да го заливаш много с вода? Адски рисков ми се струва.
Долу блендата защо не е цяла?

# 729
Sigy, не е завършена,както се вижда,цокъла,вратички и други работи.Белия шкаф си го предвидих за кафе машина(необичам да са ми открити в/у плота разни неща) ,немисля че ще го заливам с вода,предвид това че имам съдомиялна , мивката е дълбока и има водобранна лайсна.

Горе в ляво ще е аспиратора,но котлоните не с амонтирани все още и не се разбра от снимката.

# 730
е, ако са налични останалите детайли, завършването няма да е трудно, но ситуацията е срамна отвсякъде... newsm11 Weary

# 731
Добре де за Аико разбрах, че не е добър избор, но само там видях интересен МДФ, който мъжът ми много хареса и нещо, което ме впечатли - отзивчива консултантка. Мястото е малко и задължително ще се прави поръчка.
Така че, ще ви бъда благодарна да ме насочите към конкретна фирма. Може и на лични .Благодаря предварително.

# 732
  • Абсурдистан
Моята кухня е от Димат омега.
За сега нямам забележки.

Много добра е и Фантастико мебел.
Първоначално щяхме оттам да поръчваме,
но нямаха такова червено каквото аз исках.

# 733
  • София
Добре де за Аико разбрах, че не е добър избор, но само там видях интересен МДФ, който мъжът ми много хареса и нещо, което ме впечатли - отзивчива консултантка. Мястото е малко и задължително ще се прави поръчка.
Така че, ще ви бъда благодарна да ме насочите към конкретна фирма. Може и на лични .Благодаря предварително.
Със споменаването на Айко в никакъв случай не сме искали да ги оплюем чак толкова, по-скоро оплюхме всички подобни производители и търговци (Айко, Комо, Явор, Лабиринт....)  Mr. Green
Барбароска, много ми хареса кухнята ти! Жалко за изпълнителя, но нещата ще се оправят, сигурна съм. В тази връзка ми се иска да кажа - не се доверявайте на гаражните майстори! Не че ако не са гаражни има гаранция, че няма да има проблеми, но шанса е по-малък. Една средно голяма фирма би могла да си позволи да поправи грешките си, докато един гаражен производител ще се вкара в преразход. Аз все още не мога да си обясня този човек (производителя на Барбароска) не се ли сеща, че освен, че тя няма да се върне при него, той така губи още доста потенциални клиенти, които тя би могла да заведе.... Не вярвам да е затрупан чак с работа, та да му се налага да отказва клиенти и поръчки...

# 734
Чипоноска огромно благодаря.   bouquet Погледнах сайтовете и се сетих, че това ,което харесахме беше на Фантастико мебел. Тогава погледнах дистрибуторите и по тях се ориентирах.  Ако се спрем на тази фирма , ще има ли значение къде ще я поръчаме?  newsm78 .Имат 10-на дистрибутора  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт