КУХНИТЕ - 28-ма тема

• 113 148
  • 870
  •   1
Отговори
# 750
  • София
Барбароска, те са ти казали вече.. И аз знам, че е добре да се сложи страница в твоя случай, за да подпира плота. И ми се струва като гледам снимките... Виж сега, аз бих пуснала още 2 см луфт, т.е. общата ширина на шкафовете да е с 2 см по-малка от ширината на нишата, след това при монтажа реденето на кухнятга се започва от миялната и наляво, като до миялната има страница, разбира се. След като се сложат шкафовете накрая най-вляво остава някакво разстояние до стената, което се запълва с бленда. Така се компенсират кривините в стената. В твоя случай са започнали да я редят отляво на дясно и накрая не е останало място за страница до миялната..

# 751
Точно така беше,аз присъствах на монтажа,и когато неостана място за плоскост до миялната,той убедително каза,че не му трябва и нарочно не е предвидено,защото не се прави така.Тогава аз му казах,че поне (фронта)вратичката трябва да е по дълга,видимо да завършва нормноално,а не да зее дупка.Като гледам ако тръгна да обследвам цялата кухня още кой знае колко неща ще открия,но това си е мой кахър,достатъчно превзех темата,за което се извинявам .

# 752
  • София
barbaroska Искам да ти благодаря, за всичко което споделяш, защото това помага на такива като мен на които им предстои ремонта да се учат. Просто съм потресена от всичко което описа, не мога да повярвам, че има такива хора.
Вече съм решила, че ще искам проект поне на 2 фирми и ще сравня дали предлагат сходни неща или крайно се различават. Ще стоя зад гърба на майстора постоянно и ще кажа и на мъжа ми да присъства. И ще следя за всяко винтче  Twisted Evil
Аз като работя, много мразя да ми стоят над главата и съответно и аз не го правя.. Оставям хората на спокойствие. Обаче след всичко прочетено  Shocked Shocked Shocked Няма да мръдна от там..

Какви материали е трябвало да са ти шкафовете не разбрах и какви са сега ?
Иначе кухнята ти е много красива  Peace

# 753
  • София
...става въпрос за кухня поръчана с механизми блум,чекмеджета  метабокс,корпус на долния ред пдч на кроноспан,а вратички на егер.Горни лакиран мдф.Накрая получих горните както си трябваше лак-мдф, долу обаче... всичко обикновено пдч, с турски механизми и панти,обикновени чекмеджета с дървени страници.Тъй като първо се видяха механизмитеи бяха сменени,в последствие се разбра и за плоскостите,които сега отказва да работи,защото според него съм си искала такива ,а сега се правя на важна.

# 754
Здравейте, скоро започнах да ви чета, но си признавам, че дори последната тема не мога да довърша (нали имам многознаещ и многискащ таралежко).
Борим се с влизането в новото ни жилище (60 м2 светла площ). Имахме трудности и много разочароваия. Явно още не съм готова такива парични потоци да минават през ръцете ми и да вземам толкова решения. Не знам защо, но вместо да съм радостна от новия, нашия дом, съм притеснена и гледам меланхолично и истерично Laughing Laughing
Записвам се, както се казва тук, за да ви следя и да питам (основно-досадноSimple Smile).
Мога ли да ви задам най-належащия въпрос за мен.
Търся мивка за вграждане, но много искам да е издигнат гърба й към плочките. Трудо ще го разкажа - искам мивката да не завършва в плота и след нея да има още един пръст плот, от който да попивам вода и да ме дразни. Такава мивка има свекърва ми, но е яко ламаринена и от преди 20 години. Искам задния край на мивката да е висок и да не излиза вода, а да се влива обратно. Разбирате ли ми въпроса. Embarassed
Много харесвам мивките на ИКЕА, керамичните , но те имат същия недостатък
Надежда сте ми за много неща, за които покрай вас се заразих да мисля. Майка ми има прекрасни идеи и ще ги споделям с вас, от моя страна

Последна редакция: пн, 18 яну 2010, 19:03 от Тиги-Мигъл

# 755
Такава мивка има в мебели Явор на мострите.

# 756
Papi6, наистина не съм ходила в магазините на Явор. На Е-магазина им мивките не са такива, каквито търся - има малък борд, но аз имам предвид мивка, която да изглежда като лята с гръб. Както са старите мивки - просто преливат в стената.

# 757
  • София
....Мога ли да ви задам най-належащия въпрос за мен.
Търся мивка за вграждане, но много искам да е издигнат гърба й към плочките. Трудо ще го разкажа - искам мивката да не завършва в плота и след нея да има още един пръст плот, от който да попивам вода и да ме дразни. Такава мивка има свекърва ми, но е яко ламаринена и от преди 20 години. Искам задния край на мивката да е висок и да не излиза вода, а да се влива обратно. Разбирате ли ми въпроса. Embarassed
Много харесвам мивките на ИКЕА, керамичните , но те имат същия недостатък
Надежда сте ми за много неща, за които покрай вас се заразих да мисля. Майка ми има прекрасни идеи и ще ги споделям с вас, от моя страна
А замисляла ли си се за мивка, която се вгражда под плота. В такъв случай няма да има борд, и ще си решиш проблема със сабирането на водата. Знам, ча Тека предлагат такива. Сигурно има и други производители. http://www.teka-bg.com/index.php?option=com_content&task=blo … =38&Itemid=84

# 758
# 759
и аз се сетих за техническия камък, обаче зависи от бюджета, доста си е скъпо

# 760
  • София
Тук също предлагат мивки за вграждане под плот http://www.leksgroup.com/l_bg/?s=1

# 761
Благодаря ви. Гледах в един каталог пак на ИКЕА вградени мивки и мислех и за този вариант, но пак ми се струва, че ще пръска и ще ми тече по плота. Само аз ли така ужасно пръскам, когато мия Sad Не точно като мечЕ в бистрите потоци, но все ми се налага да подсушавам и мухлясва силиконовата лента. Наистина това мухлясване искам да си го спестя и ще търся друг преход между плота и гръбчето на кухнята. Вие как го решавате това.
На свекърва ми мивката просто си е излята така, че "гръбчето', задната част си се издига нагоре 5 см до плочките, т.е. там, където е мивката изобщо липсва друг бордюр(?) между плота и плочките.
Казвам и да ми направят отвора за мивката по-близо до плочките, но всички са единодушни, че не може.

# 762
  • София
Тиги-Мигъл, ако коритото на мивката е плитко, може би да пръска така. но ако избереш 20-22 сантиметрово корито, просто не виждам как ще успееш да опръскаш точно пък ЗАД крановете?

иначе, мивка за вграждане под плот може да се вгради само в плот от камък, не и от пдч.

# 763
за този ли тип мивки питаш
http://dox.bg/files/dw?a=a25dcd1597

# 764
може би това е решението, но това НЕ Е мивка за вграждане! Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт