ЯНУАРСКИ размисли и страсти - 25

• 29 506
  • 742
  •   1
Отговори
# 525
Ири всичко друго е нормално, лекарката внимателно прегледа всички органи и мери показателите по няколко пъти. Госпожицата е 1008 гр, а младежа 1294гр. По изчисленията тя е в 26 седмица , т.е с три седмиици върви назад, а младежа изостава само с 3 дни.
Аъз се притеснявам не толкова от това, че е по дребна а от това да не престане да се храни. Надявам се лекарството което ми изписаха да повиши кръвотока в ляватта част на матката.

# 526
obi4anka, присъединявам се към Ири! Опитай да  се успокоиш, колкото можеш. Стискам палци.   fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover
Силно вярвам, че малката ти госпожица, няма да спре да се храни! Hug Hug Hug Hug Hug

Момичета, аз възнамерявам да отида на 25-ти на протеста. Някоя от вас има ли желание, може да се разберем да отидем заедно.

Иве, благодаря за линка! Иначе сигурно нямаше да разбера, а това е нещо на което трябва да се даде гласност, а не масово в БГ, да се ражда в страх.

Последна редакция: чт, 19 ное 2009, 21:29 от _valkiria_

# 527
  • София
Ами ще държим палците стиснати и ще чакаме да ни кажеш какво е развитието. То тези неща не могат да се проследят от днес до утре, така че зареди се с положителна енергия, защото 2-3 седмици да подскачаш от крак на крак няма да ти повлияе никак добре  Hug Мисли си, че дори да престане да се храни (което е най-лошият случай и аз не вярвам, че ще се стигне до там  Praynig) след 10тина дни, вече ще си отговаря функционално на 28ма седмица, т.е. ще може да се роди нормално и да си поеме дъх! В крайна сметка това е най-важното. Прехвърлили са килото и двамата, това също може да те успокоява! Дори да се налага известно седене в кувьоз ще бъдат наред и двамата  Hug Ти само си почивай, че да не тръгнат да излизат съвсем рано, важно е ти да си спокойна!

# 528
obi4anka, аз също вярвам, че всичко ще бъде наред с малката ти принцеса. Мисли положително, много е важно. И на мен не ми излиза от главата това за двойния ляв бъбрек на моето момченце, но засега всичко останало е наред, така че не мисля да се панирам предварително, той има нужда от спокойна майка. Надявам се да се окаже грешка и това е  Praynig
Днес съм добре, но снощи доста ме болеше корема. Продължавам да подкашлям и вече незнам какво да правя. Пих сиропи, наливам се с чайове, пия и вит. С, но нищо не се променя. Такава упорита кашлица не съм имала никога. Мъжа ми смята, че не трябва да ходя вече на работа, но съм поела ангажименти смятам да си го спазя. Ще избутам и другата и край. Все пак трябва де се съсредоточа върху покупките и приготовленията  Mr. Green

# 529
Къде сте поспаланкииии, ставайте и се разписвайте Mr. Green

# 530
obi4anka - стискаме палци на твоята малка госпожица.

На мен май ми се събраха доста неща, за които да се отчета. В понеделник ходихме при лекарката, при която евентуално ще раждам. Младежа ни е вече 2.360 - върви с 2 седмици напред, но лекарката каза, че не го очаква тази година. Ще видим.
Вчера си бях на нормалната консултация където ми пуснаха 45-дневния болничен. Малко ми е странно защо на vivianka1 са й сметнали 45 дена от 12-ти, а на мен от 18-ти, ако имаме 1 ден разминаване на термина, но това не е особено важно. На мен също ми е трудно да си тръгна от работа. Във вторник много приятно ме изненадаха моите ученици от миналата седмица, като ми бяха подготвили подарък да ми благодарят за обучението и да ми пожелаят попътен вятър. Бяха се организирали всички да ми надпишат картичка. Много сладък суитчър са взели на бебето. Мъжът ми остана във възторг и каза, че и той иска такъв Simple Smile Страшно ме трогнаха.
Вчера отпразнувах първия си ден майчинство като обиколих изложението, купих някои дребни неща за бебето, ходих на кафе, на фризьор, на разходка и в ранния следобед пак се занесох на работа. Ще видим днес дали ще издържа да не стигна до офиса, но е наистина трудно.

Виждам, че вече все по-малко болнички има - стискам палци и болежките ни така да намаляват. Тази седмица времето го дават страхотно, та повече разходки желая на всички.

До скоро,

# 531
Добро утро и от мен, да се оплача, малкият снощи вдигна 39 градуса, добре че след като дадох Нурофен спадна с 1 градус, а после и още. Не знам какво е, от няколко дни имаше разстройство и се оплакваше, че го боли коремчето. Вчера тъкмо го водихме при педиатърката и снощи тази температура..., дано се оправи, сега го мъча да пие и той цитросепт, че ме е страх да не зарази и мен, че миналата зима имам горчив опит от лепнат вирус. Почти никъде не го водим, къде се разболя..., не разбрах.  Embarassed
Да ви питам, като звъните на 150 или 112 идват ли? На мен нощи от 150 ми казаха, че не обслужвали температурни състояния, да търся личната лекарка,  Sick а беше 2 през нощта или да звъня на 6-150 - частната бърза помощ в Пловдив. От 112 също ме препратиха към 6-150, изобщо тези телефони какво обслужват?! За 112 съм гледала репортаж по телевизията как ходят да свалят котки от дърветата, пък болните деца с висока температура не са от тяхната компетентност.  Нямам думи вече за простотиите в тая държава!  #Crazy

# 532
Добро утро.
Обичанка, стискам палци и аз. Дано всичко е наред с малката. Не са толкова малки дечицата за близнаци.
Минана, пробва ли за кашлицата с Мукоплант? Той няма никакви противопоказания за бременни. Аз самата мислех да го пробвам, че и на мен повече от месец не ми минава кашлицата, но той е за суха кашлица, а мойта е влажна. Почнах вече да се притеснявам, че ще ида да раждам и няма да ми е минало и ще ме сложат в изолатор. При джипито не смея да ида, че там винаги чакат сума ти народ и не се знае кой от какво е болен. Някой, ако знае някакви лекове?

# 533
Здравейте и от мен!
 Обичанка -споко-всичко ще е наред с близнаците ще видиш.И не вкарвай каруцата пред коня-откъде знаеш какво ще стане?Нормално е близнаците да имат разлика,а и зависи от уреда дали ги измерва правилно.
 На болничките-пожелавам бързо да се оправят.
 Да се похваля 2 дена се уговаряме с бебка да ме остави да поспя през нощта-и даде резултат.Утре е последният ми работен ден-и добре,че е така защото въпреки,че не съм натоварена се уморявам доста.
 Вивианка и Сиси(мисля) и моят термин е до вашите с няколко дни разлика,но болничният ми е от 25.11(върви ги разбери тези лекари).
 Декемврийките имат от вчера 2 бебета общо-момченца. Grinning

# 534
как ходят да свалят котки от дърветата, пък болните деца с висока температура не са от тяхната компетентност. 

Както би казал героя на Георги Русев от един известен български филм - "За котки и кучета може, а за деца не може!" За съжаление! Направо недоумявам какъв вой се вдига често за защита на кучетата и котките, а за децата - сякаш че ли е престъпление децата да се защитават и обгрижват!(Моля, тук да не ми се обиждат собствениците на домашни животни в темата!Нищо лично!)

Къде сте поспаланкииии, ставайте и се разписвайте Mr. Green

Катинче, то е като времето навън.........До преди малко от нас не се виждаше къщата на съседите - толкова гъста мъгла имаше. То и сега има, ама малко се вдигна. Тази белота до преди малко ме депресираше ужасно. Направо не знам как живеят хората в скандинавските държави, особено по време на белите нощи.........

Момичета, моето Бебе не е толкова активно в последно време. Сутринта никакво го нямаше - как ли не го ръчках - няма и няма.....Ще се побъркам........Като компенсация изядох стабилно количество сладко - да ми мине депресията. Вие усещате ли намаляне на активността на вашите бебоци?

Обичанка, смятам,че няма от какво да се притесняваш. Не знам дали не си го направила вече, но има близнашка бременна тема в подфорум Близнаци. Питай там - момичетата ще ти дадат много по-изчерпателна информация от нас тук. Кое лекарство ти изписаха?

А декемврийките направо ще задминат ноемврийките..........И тук отново ме човърка въпроса - Коя ще е първата предателка от нас, която ще роди по-рано? Изчакайте поне декември да влезе.........

Четете по-активно Смешните теми за смешните раждания.....

Смятах друго да е поздравчето за тази сутрин, но......от белите нощи се сетих за една много моя любима песен(една от малкото от този жанр, смятам,че това е една от малкото певици в жанра, които имат певчески данни и която ме е разплаквала с народните си песни!) - http://vbox7.com/play:452fc9de

Хубав ден! Hug

# 535
Мамо Це и мойто бебе е изключително кротко от 3 дни насам. И като се движи ритничетата са много по-слаби. Може да е някакъв период.

# 536
Тук е слънчево от сутринта, но не ми е до излизане, след снощната безсънна нощ съм като парцал.  Sad
Иначе бебето е много активно тези дни, имам чувството, че постоянно се завърта на 180 градуса. В петък съм при доктора, който ще ми прави секциото, да видим какво ще каже.
За разлика от мама Цоцоланка аз пък на моменти се панирам от голямата му активност, притеснявам се да не се увърти около пъпната връв пак, какъвто беше случаят с по-големия ми син и да не се наложи пак да ме режат рано-рано преди плановата дата. Изобщо напоследък нещо взех да се шашкам, сега и този вирус....  Embarassed

# 537
  • София
Здравейте, момичета!
Аз пък си взех 2 дни почивка в службата, основно заради Деня на отворените врати във Вита утре, но май няма да го има мероприятието заради грипа... Нищо, следващия път.  А от почивката няма да се отказвам Mr. Green, да свикват постепенно в службата, да ме няма, че от 30.11 излизам вече в 45-дневен болнични Laughing Сега чакам да се вдигне мъглата в София и ще си спретна една разходка, не ме свърта вкъщи, като има слънце навън.
От грипа се предпазвам само с чесън - всяка вечер по 2-3 скилидки на вечеря, после дъвча магданоз, ядки и семки, да убия миризмата, после си измивам зъбите и засега съм добре - никакви намеци на настинка, кашлица, за грип да не говорим. А вкъщи изобщо не се задържам - работа, магазини, срещи с приятели в почивните дни. Витамини въобще не пия, но ям много и разнообразни плодове (даже китайска круша пробвах, от Билла, но не останах очарована).
Пожелавам на всички болни и дечицата им да оздравяват и по-малко да се притеснявате, всичко ще бъде наред Hug

# 538
  • Пловдив
еьо добро утро от мен!
little rabit дано малкият да се оправи и да не се тревожите,да не би да му е станало лошо след като бяхме в детския център,нали похапна принцеса?

obi4anka всичко ще бъде наред.С малко медицинска намеса мисля,че всичко ще бъдде оки

# 539
  • София
Хех успях най-накрая да изчета темата!
Надявам се да сте добре всички и каквито и тревоги да имате - да отминат бързо!
Аз след поредна нощ неспане заради тези крака дето ме измъчват #Cussing out сядам да поработя Wink И ви чета с удоволствие, просто не ми остава много време напоследък...

За протеста - не изчетох разказите на майките, но знам добре за какво става въпрос. На последната лекция на която бях на "9 месеца" една лекарка от частна болница каза, че била против активното раждане и при тях се практикува само дирижираното раждане, което забележете - каза, че било за да олеснят майките:) А дирижираното раждане е принудително раждане - забързват процеса и се намесват там къдет не трябва. Бебенцето му трябва време за да мине през родовия канал и също така естествените хормони в организма на майката помагат за това, а когато се бие окситоцин (за да забързат раждането) бебето няма време да мине както трябва, получават се разкъсвания - майката спира естественото отделяне на хормоните и т.н. Получава си се насилествено раждане. Ето защо има майки, които отказват да подпишат документите в болницата. Аз лично още не съм се видяла с лекарката, която ще изражда, но намеренията са ми, като си плащам за избор на екип - поне да дооточним тези неща от сега, а не после да има "изненади" Simple Smile До колкото знам в Шейново вече не практикуват дирижирано раждане, така че съм малко по-спокойна.

minana - най-добрата ми приятелка след като роди откриха на детенцето й двоен бъбрек и тя се беше пошашавила (най-вече защото нищо повече не й бяха обяснили). Истината е, че от аномалиите при раждане - този се смята за най-незначителен. Не се притеснявай! Детенцето си е добре, само му следят едни бактерии 1-път или двапъти в годината и това е. Сега при едни изследвания се оказа, че самата тя (майката) също има такъв довен бъбрек, без да е знаела и явно при тях е по наследство. А и както казваш - не се знае до колко диагнозата е вярна Wink
obi4anka - и мен ми се струва нормално да са с различна големина бебетата! А щом са предприели мерки - то със сигурност бебчето ще си се храни - не се притеснявай!

Нашта беборана взе да подритва все по-силно. Мълчи си, мълчи и после хоп - почва се едно преобръщане и ритане Shocked
Вече имаме напредък и с детския кът - сглобихме бебешкия шкаф - и сме до там! Още нямам време да подредя и оправя. Но си чакаме и легълцето скоро та тогава вече мисля да изпера всичко и да подредя вече. И без това ще става на почивки, защото кръста ми вече от най-малкото си боли страшно!
И болната тема с количката си остава... още не сме си избрали окончателно, а после не виждам как изведнъж ще си харесаме като вече е належащо...
Относно грипа - май се пооспокояват вече нещата. Лекциите за родители тръгват отново от другата седмица! Аз все още се чудя за едно кино дали мога да отида обаче Grinning
Имаше със сигурност много неща, за които исках да пиша, но ако се сетя в последствие ще се включа пак Wink

Хубав ден ви желая   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт