ЯНУАРСКИ размисли и страсти - 25

• 29 506
  • 742
  •   1
Отговори
# 675
  • Варна
Хоуп, от тук нататък, вече знаейки тези сайтове, ще ти е трудно да не поръчваш  Mr. Green При наличието на такива сладурски неща. Разгледах сайта на Mothercare, там също ми останаха очите, но засега реших да поръчам само от сайта на Некст. Да се поогранича като за първа поръчка, пък и искам да си запазя семейството  Mr. Green
little rabit, и на мен ми се доспива много към 15-16 часа, но заспя ли, не мога да спя вечерта. Ще взема да пробвам твоя метод с колата  Simple Smile

# 676
Litlle rabit, случайно да знаеш дали в Селена дават помпи за кърма от тях или трябва ние да си носим?

И още нещо се чудя. За 45 - дневния болничен преди раждане точно на деня ли трябва да отида да ми го издадат или може няколко дни преди или след това?

# 677
Куин  може и след това.Моя ще го издават с 5 дни закъснение.Сегашния болничен ми е до 17-ти декември,но съм на преглед на 22-ри декември.Доктора каза ,че не пречи.Пречката е в това ,че ще го занесеш на местоработата си по-късно ,следователно-по късно ще ти преведат паричките...ако те бърка.Но за по-рано не може,преди да изтекъл...
little rabit не съм засичала такива таблетки за студена стерилизация  newsm78 Но ако ще раждам в града който мисля-на час и половина път в едната посока...едва ли ще давам да ми стерилизират помпата у дома.Това са големи разходи все пак....Ще попитам в болницата като се записвам дали стерилизират там.

# 678
Момичета, кажете ми колко ви е пулса и кръвното. Откак пия бета блокера (след тахикардията) ми пада само долната граница на кръвното и взех да се побърквам - вчера бях с 126/45 кръвно и 107 пулс. Днес съм с 107/42 кръвно с 110 пулс... А от обясненията на лекаря трябваше като пия тия хапчета да ми се нормализира пулса...
Напоследък не мога да пия и много вода - започва да ми се гади... Пия, доста по-малко от преди и може това да е причина за ниското ми кръвно...
Разчиташ ли на апарата, с който мериш? Явно ползваш дигитален, но на коя марка,за китка или бицепс? Ако не усещаш толкова ускорен пулс, пробвай да го измериш по най-тривиалния начин – с хронометър. А кръвното – с обикновен механичен апарат. Иначе от бета-блокера би трябвало да ти се нормализира пулса.  И ако действително са ти такива стойностите – лекарят каквото каже. А вода трябва да се пие, няма как.
А вода трябва да се пие, няма как.

# 679
  • София
AniTakova, дигитален за китка е на Microlife. Свекърът ми е лекар и съм го сравнявала с неговите. Дава доста точно за в момента. Засичала съм стойности и като ходя на ЖК. Определено му вярвам.

Старая се да пия вода, но напоследък ми е доста трудно. Чак не мога да се позная.

# 680
Тани, лично аз таблетките за студена стерилизация не ги харесвам изобщо, пак си е химия за мен Peace

Там където аз ще раждам ги стерилизират, когато пожелаеш (питай так, където ще раждаш ти).....така или иначе обаче мисля, че не е проблеми да я измиеш с вряла вода в банята преди да цедиш за бебето Simple Smile

# 681
Тани ако ще раждаш в Евата в Сливен, няма да ти стерилизират помпата най-вероятно, имам опит  Wink
Не искат да слагат чужди неща сред техните в стерилизатора, пък пускали и незнам си кога стерилизатор дрън, дрън...
Най-добре е помпата да използваш само за раздояване (звучи грозно, но е така), а беба да си суче. Но ако откаже както беше при нас по съвет на неонатоложката изплаквах обилно с гореща вода като предварително я обтривах с пяна от тоалетния си сапун  Peace и давах да яде. Задължително разглобяваш всички части разбира се, и се прави преди всяко хранене  ooooh!
Аз също смятам, че студената стерилизация не за толкова малко бебе.
Раче  опитай наистина с обикновен апарат, но някой друг трябва да мери, а си е притеснително това кръвно, посъветвай се отново с лекар , то след раждането ще се оправи , но дотогава има време  Naughty

# 682
Катинче да ти кажа и аз това си мислих.Горещата вода,че ще свърши същата работа.Но като чета тук ,там из форума повечето държат на цялостната стерилизация,се замислих,дали не проявявам немарливост като смятам само с вряла вода да я измия  Blush newsm78
Rosi79 тази нощница дето си я взела за родилното ли си я взе или за вкъщи?
sugar_lady все още съм в период на размисъл.Но добре ,че ми каза.Приятелка пък каза,че бебета не стоят при майките,а им ги носят на 3 часа,като първото носене е 24 часа след раждането.И вечер от 12 до 6 сутринта пак не се носели....А тя беше нормално раждане  Shocked Затова се притеснявам,че няма да мога да давам на малката от гърда ,поне да и давам каквото имам от шише....че там давали и глюкоза и АМ....пък аз не искам  #Cussing out

# 683
Е, Раче, ти си имаш домашен лекар. Той нищо ли не те съветва? При мен се появява понякога тахикардия, но е рядко и я свървам с шантавото време, напредналата бременност и еутирокса. Кръвното ми е идеално, поне засега.
Ако капнеш малко лимон във водата, не ти ли става по-приятна?

Момичета, дайте някаква алтернатива на одеало/пелена порт-бебе /или както там се казва/ за изписването. Не знам защо, но те не ми харесват. Изобщо, споделете как ще докарате малкото човече тогава. Като гледам календара, предстоящите празници и термина си, май по-скоро преди 31.12 да се настройвам за секцио. То последната дума е на лекаря, но все пак. Започнах вече с покупките, нещо обаче не ми спори.

# 684
Здравейте, момиичета Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Ани Такова аз смятам бебка да я облека на изписването с ето това, само че моето е по-различен цвят, това като връхно, а пък отдолу още не съм решила Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Роси и аз гледах Некста и ми останаха очите, страхотни неща има Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 685
# 686
  • Варна
И аз мисля, че не е проблем помпата да се мие с гореща вода, нищо няма да стане ако не се стерилизира.
Тани`, нощницата ще я взема за родилното, ще я ползвам после и у нас. За болницата ще си взема и още една нощница, от тези бабешките, с която смятам да раждам, а тази за след това.
За изписването, четох в темата на декемврийките и горе долу и аз реших как да бъде облечена бебка: боди с дълъг ръкав и ританки, отгоре гащеризонче, ето това: http://rosi79.snimka.bg/baby/bebeshki-dreshki.444729.16002369.big
Върху него ще е с това: http://rosi79.snimka.bg/baby/bebeshki-dreshki.444729.16002588.big
Разбира се и шапчица, и все още се чудя дали това е достатъчно или освен това да бъде завито с одеалце ти порт бебе  newsm78
Танче, ще се поръчва и от там, няма начин, при такива изкушения  Grinning

# 687
Тани това за носенето на бебетата е така, ама то на повечето места е така ти как мислиш..., поне 2-3 дни докато се поокопитиш. Сега някой по-нови клиники изповядват най-съвременните тенденции за гледане на бебета но са много малко..
За изписването взех едно космонавтче на Вис Виталис, не е шушлеково, а някакво меко хавлиенко и доста ватирано с шапка и ръкавички и терлички , а отгоре сигурно ще метна и пелена, няма нищо на вратлето и устичката (шапката е отделена от горното), все пак живот и здраве януари ще е, може би най-студения месец  Hug
Отдолу ще бъде с боди дълъг ръкав, чорапки, костюмче ватиранко (жилетка с ританки).

Последна редакция: нд, 22 ное 2009, 17:42 от sugar_lady

# 688
Тanchelina,
това го имаше в коралово, предолагам него си купила, много е хубаво. Аз в някакъв български сайт съм харесала това http://www.kidi.bg/bebeshki-kosmonavt-s-r-kavichki.html, малко ме притеснява какъв ще е в действителност цвета. И няма по-малкия размер, но всъщност не мога да преценя кой размер е по-добре да взема. Ти кой си взела?

# 689
Ани да абсолютно същото е, обаче тозии цвят се беше изчерпал и взех сиво-синьо, размерът е 67 см., смятам, че по-добре е да е по-голям, защото все пак е връхна дрешка Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт