ЮЛСКИ бебоци - тема 15 :)

• 18 914
  • 742
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Здравейте мами,
Честита месечинка на бебчовците, вече имаме на 5 месеца, пу-пу ! Да са живи и здрави и много щастливи!  bouquet
Svetly, когато ходим следващия път, мога да си издействам една екскурзия до Силистра и да се видим. Ние като ходим в Тервел, пътуваме и до Варна (сестра ми живее там) за два дни, след това почивка в Тервел - 2 дни и после Русе (на половинката сестра му живее там) и на връщане от София и в Червен бряг (там са нашите). Та обикновено са ни необходими поне 10 дни, че трябва да се угоди на всички.  Joy
Буболече, ще проуча къде е училището и при първия по-хубав ден, ще дойда на там да се видим, ако е удобно и за теб. Hug
Нашият татко си идва към 19,30 ч. и много ми помага. В събота и неделя основно той се грижи за малката. Помага и в домакинството. Спирам да го хваля, но това е самата истина. Даже глади по-хубаво от мен (ние всичко гладим, дори хавлиите) - навик.  Laughing
Иначе и на мен често ми става кофти, но се старая детето да не го усеща и таткото да не ме вижда, че и него много го ядосват в работата. Какво да се прави, такава ни е държавата, за нищо няма сигурност, колкото и усилия да полагаш. Извинете ме за кофти мнението, но понякога ми идва да си съберем багажа и да заминем някъде.
Момичета, помагайте. При нас коликите се върнаха с пълна сила (продължавам да внимавам какво ям, така че не мисля, че е от храната). Само на кърма сме и продължава да пие сутрин Биогая. Преди ни помагаше само Лефакс, но ми го бяха донесли от Германия, а скоро нашия приятел няма да си идва. Срещали ли сте Лефакс в някоя от Софийските аптеки. Моля, ако е така да ме насочите от къде мога да купя.Жал ми е за детенце, не може да се нахрани, каквото хапне и го връща, толкова и е твърдо коремчето. Благодаря предварително! Hug
И на мен още не са ми изплатили майчинството по декларацията, но то в нашата фирма, на никой не му пука, че някой може да разчита на тези пари (не стига, че не ме осигуряват на реалното) #Cussing out
Хубав и усмихнат ден!

# 256
  • София
Я кажете къде точно в страницата на НОИ проверявате за майчинството???При соц.осигуряване ли?

# 257
Честита месечинка на бебоците. Hug Относно снимките,може ли да участвам в колажа с нова снимка или при положение че съм пратила за предния колаж се добавя същата и в новия?

# 258
За колажа, не е ли по добре да са нови снимките  Thinking Все пак децата растат като гъбки и се променят с часове  Rolling Eyes Ако все пак на някой му е проблем качването на нова, нека каже  Peace

# 259
  • Видин
Ох, ама пак не ме четете  newsm66
Точно вчера писах, че който иска може да качи нова снимка.Тези, които не са качили нова ще им се ползва старата

# 260
  • София
Я кажете къде точно в страницата на НОИ проверявате за майчинството???При соц.осигуряване ли?
https://benefits.nssi.bg/detailedegn/ReportBolnForEGN1.asp
ама трябва да имаи ПИК код

# 261
[color=blue]Честита месечинка на бебчетата . Да са много здрави и усмихнати.[/color]

Мама на Александра / lilcho13 -може да се участва с нова снимка , като влезнеш в страничката ще се ориентираш.
amanita - и аз не съм от често пишещите , по едни два пъти се отбелязвам в тема , но се старая да не изоставам с четенето , така че както решите  по активните. Ако смяташ че ще успееш да ги отсееш действаи. Може по колажа да се водиш /идея- който знае за колажа значи влиза- thumbsup/
За майчинството и аз си чакам мойто на 3.11 ми преведоха последния болничен и би трябвало тези дни да ми го пуснат и него за останалите работни дни от месец окт.
bon_toni - мисля че проверката става само ако имаш персонален код ,който се взима от НОИ

Докато напиша и вече не съм актуална. Joy

# 262
Здравейте и от нас Hug

Около нас тия дни само проблеми от всякакво естество, в резултат кърмата ми драстично и прогресивно намалява.
Сиси и тук да ти благодаря за файловете Hug
Ей, спортни мами, май влизате във форма Wink
За синехия и нашата педиатърка винаги поглежда Стелла.
Аманитка Rolling Eyes почувствах се поласкана, че познавате Стелла Heart Eyes

# 263
Току що получих sms че са ми превели майчинството. Peace

# 264
  • София
интересува ме колко време след подаване на декларацията в НОИ Thinking

# 265
Едва ли ще имам възможност да ви изчета и затова набързичко искам да честитя на днешните месечинки, както и тези които съм пропуснала! Здрави и весели!
Мама Диди, радвам се че вече сте добре. И аз се чудех защо така изчезна. Каката ни и тя изкара грип ли беше, вирус ли незнам, ама беше ужасно. Добре че Моника не се даде. Целувки от нас за твоите принцеси Heart Eyes
cesari, и при нас коликите се върнаха отново преди седмица. Тъкмо се бях зарадвала, че всимко отшумя, но уви... Снощи и днес е ужас, повръща и мрънка ужасно.
Фелисити, Карелиа Heart Eyes
На пръв погред виждам, че доста активно обсъждате захранването. Нашата лична смята, че сред като въведа други храни, различни от млякото тогава ще отшумят коликите. Мисля да започна с каша след като навърши 5м. Може би сте обсъждали този вариант, но имали други които мислят да започнат с каша и каква?После ще се опитам да ви изчета само Мончо да е спокойна.
Засега гуш от мен и болните да оздравяват, а здравите да си седят здрави и да не се дават Hug

# 266
интересува ме колко време след подаване на декларацията в НОИ Thinking
И аз получих!Разгеле  Hug
Декларация подадох преди 4,10,09г
tan,не е ли рано за каши?Аз знам, че от 6м?!

# 267
Тан  Hug Каша на Петя дадох като беше на 4м. сега още не съм почнала.На 25,11 сме на консултация и смятам оттогава да почвам със захранването.

Ха,, Мацко нямала да разреши дупчене на ушите до 16г.  Laughing Дано не съм права ама май никой няма да те пита  Mr. Green

Мише, така беше при мен с менструацията - на окол 20 ден ми спряха лохиите и на 39 ден вече си мислих,че ми е дошло- да ама тече 2-3 дни и спря.....после чак на 54 ден си ми дойде вече нормално.Оттогава са минали 3цикъла от по 24-26 дни.  Peace

Нели,на мен също вече ми преведоха първото майчинство.И за декларациите и за осигуровките ми ги носят в НОИ на 27-28 число и най-късно до 5число имам парички-даже и по-рано.

Днес бяхме на преглед за Катя.На Петя вече й спряха антибиотиците обаче Катето ги продължава още 3дни.По-бавно се оправя детенцето. Sad  Вчера пак ми вдигна Т и си знаех,че така ще стане.

# 268
Честита месечинка на Ния!
Мама Диди,как сте? Оздравяхте ли?
Бързо оздравяване на всички болни! Hug
Валерия,голям ужас си изживяла!Дано не се случва отново! HugТрябва вече да сме по-внимателни с малчовците!
И ние от понеделник се започнахме захранването с пюре!За сега няма проблем и малчо го приема добре!Тани и аз давам домашно приготвено картофено пюре!Баткото е много доволен,защото има и за него,а то му е любимо!Колебая се после какво да включа, тиква или тиквичка.Вие какво мислите?Тани ти какво количество пюре даваш?
Линет,честит фотоапарат!
Светли,ако знаеш колко ми се идва в Силистра!Отдавна не сме ходили!Дунавската ви градина е разкошна!
Нашите бузки са меки и гладки!Но аз не давам да го пипат и целуват по лицето!А като излизаме на разходка мажа с кремчето на бюбхен или хип!
Биберон не съм сменяла още,но той е на Нук от 0 до 6 месеца!
Добре дошли на новите момичета!  bouquet
Стеф,сериалът ми хареса!Все забравям да ти кажа,а от кога съм го изгледала!Сега го дават по Pro BG мисля.Започнах от миналата седмица да гледам V.Ама беше 1 серия само и сега чакам следващата!
Да се похваля че вече практикуваме доста успешно ЕБХ!Е не напълно,защото не мога да се престраша да го оставя без памперс,защото не винаги имам време да го издържам да пишка,но от две седмици няма ако в памперса!Всичко е в гърнето!Детенце се чувства много добре от това!Специално благодаря на Сиси за това,защото тя ме запали! Hug
Майчинство и аз още не съм получила и не знам кога ще получа!В последно време доста се бавят паричките!
Нашият батко също не е на градина и скоро може би няма да го пусна!
И аз съм фен на Next,но нещо не мога да си пусна поръчка
А малчо се събуди отивам при него,после ако мога ще се включа!

# 269
Честити месечинки на Криско и Ния! Да растат здравички и щастливи!    bouquet

Аманита, аз мисля, че е рано да се редуцира списъкът. Има много момичета, на които още им е трудно да подредят ежедневието си и да влизат във форума.Ще има обидени после, ще видиш. Предлагам да се изчака поне докато дечицата станат на 6 месеца, пък тогава намалявайте първа страничка.

Джиджи,  Hug Дано бързо намерите решение на проблемите.

Общи условия

Активация на акаунт