Червена урина при малко дете

• 6 292
  • 13
  •   1
Отговори
 Знае ли някой на какво може да се дължи този цвят на урината? Снощи видях, че урината на дъщеря ми (2г. 9мес.) е червена. Детето е добре, няма проблеми при уриниране или някакъв друг дискомфорт. Ясно ми е, че ще трябва да се пускат изследвания и смятам утре да ходим. Само искам да знам каква може да е причината.

# 1
Приема ли някакви медикаменти? Витамини?

# 2
  • софия
Бистра ли е ,или мътна урината?

# 3
Урината е бистра. Детето не приема никакви лекарства или витамини. Всеки ден й правя чай, в който слагам няколко капки клеева тинктура - това давам за имунитет.

# 4
  • Варна
Да не е яла червено цвекло?

# 5
  • софия
Чая от шипки променя цвета на урината, какъв чай пие?

# 6
Чаят, който й давам е основно лайка, давам й и други видове, но никога не съм давал шипки, каркаде и др. червени чайове. А за червеното цвекло - не не е яла. И аз се питам дали е възможно да е от някаква храна и сега мисля какво е яло вчера детето.

# 7
  • софия
Я по-добре за свое успокоение и пусни една урина,  в която и  да е лаборатория, че мисленето скапва нервите.Пускала съм и без направление,когато ме мързи да ходя до личната и да вися по чакалните.

# 8
Или се консултирай с лекарката, явно си има обяснение.

# 9
А дрехи или нещо наръсено с нафталин , което детето да е вдишало? Thinking

# 10
На моята дъщеря урината и вече два пъти е червена след като е яла розов захарен памук.Помисли добре какво е яла.

# 11
И разните сокчета в кутии кой знае какви оцветители съдържат...

# 12
урина общо химическо изследване, ако не ви се реди по опашки в добрите лаборатории е 3лв + такса консумативи/админ.обслужване.
Важно е да не се окаже билирубин .. нещо във връзка с чернодробна дейност, иначе високи дози витамин Ц като например вечерта да сте яли ягоди/др.плодове може да позитивират сух тест за уробилиноген но добрите лаборатории го повтарят.
не си струва да се тревожите докато не се консултирате с педиатърката и пуснете урина ОХИ

# 13
  • Пловдив
На сина ми така му стана урината след ядене на розов захарен памук Wink И беше така няколко дни

Общи условия

Активация на акаунт