Как се лекува непоносимост към човек

• 7 732
  • 34
  •   1
Отговори
Това е вечната тема, но съм на път да се побъркам и затова я подхващам.
Живеем със свекърва ми откакто сме женени. От самото начало - още от втория ден откакто отидох да живея у тях се започна тормоза. В началото мислех да си отида, но после реших, че нещата ще са оправят. И така повече от десет години чакам този момент.
Бабата иска да командва цялото семейство. Всичко трябва да се споделя с нея и тя разбира се има мнение по всички въпроси. Иска тя да готви, върши какво ли не допълнително, след което ми казва, че съм мързелива. С това готвене ни държи всички под чехъл и ако случайно искаме да излезем или в неделя не сме на обяд в къщи, свекървата се сърди защо била готвила!
Изкарах една трудна година като гледах сина ми. Тя ме следеше непрекъснато в колко часа храня бебето и какво и кога правя, след което се сърдеше, че не си гледам добре детето.
От известно време искаме да се преместим да живеем другаде и драмата стана непоносима. Започна се едно сърдене и скандали. Обижда както мен, така и родителите ми и всичко, което смятам, че съм постигнала.
Смятам се за толерантен и културен човек, но вече така я мразя, че се разтрепервам като трябва да говоря с нея. Непрекъснато звучат в главата ми обидите, които ми наприказва и все повече се изнервям.
Как да се отърва от тези негативни мисли и пак да съм си същата?

# 1
първо трябва да се отървеш от дразнителя,а за мислите ще действаш после  Simple Smile

# 2
Аз се чудя какво има да се чудиш.Излизайте в самостоятелно жилище,какво като се сърдят .Всяко семейство трябва да си живее отделно.Вие сами се подлагате на всичко-тя готви,вие хапвате,тя ви командва,вие си седите там.Изходът е един-единствен.

# 3
А аз се чудя как живееш вече 10 години така?    newsm78

# 4
  • София
Правилото е, че докато живеете в нечий дом, се съобразявате с него.  Рядко тези съжителства са успешни.
Няма смисъл да мерите кой е по-по-най, пусни я да плува, съгласи се, че е велика. Нито една от вас няма да си промени мнението, така че дебатите са чепкане на въздуха. Със съпруга се разбирате дали се местите, дали сте едно семейство, дали гледате в една посока и решавате. Не виждам какво общо има свекървата с вземането на решение къде ще се живее.

# 5
  • София
Няма човек- няма проблем.
Не я убивай, напуснете незабавно.
Ако съпругът ти откаже- напусни сама, вземи жилище, ако ще и една стаичка да е и той ще дойде.
Ако не дойде- напусни и него.
Проблемът всъщност не е в свекърва ти, а в съпругът ти, който не желае да се отдели от мама.

# 6
Няма човек- няма проблем.
Не убивай, напуснете незабавно.
Ако съпругът ти откаже- напусни сама, вземи жилище, ако ще и една стаичка да е и той ще дойде.
Ако не дойде- напусни и него.

Simple Smile

Нямам какво да добавя!  Peace

Ясно, точно, кратко!!!  newsm10

# 7
  • София
Щом си изкарала десет години така, ще можеш и още. Аз лично не те разбирам, но...Да живея в нечий дом, някой да ми готви, да ми казва как да си гледам детето, още малко ще кажеш, че и с фенерче под чаршафите ви свети да види дали правилно ги правите нещата ooooh! Това не е семейство Shocked Другите са семейство, заедно с мъжа ти. Ти си гостенка Confused И това десет години #Crazy

# 8
И аз не мога да разбера къде спахте 10 години, та не излязохте на квартира досега.
Няма какво да се жалваш от нея, всичките (почти) са така. Все пак в една къща не е лесно.

# 9
  • на брега на морето
Вместо да се разстройваш и съсипваш живота (защото точно това се получава като си спомняш обидите) успокой се, седни и в течение на известно време си подреди нещата по важност. Естествено детето и ти сте на първо място. Остави решенията да отлежат в главата ти, да свикнеш с тях и ще започнат  да ти просветват някои работи.  Hug Peace

# 10
Как се лекува непоносимост към човек
Моят отговор е - не се лекува или с лицемерие. Това, което описваш не е непоносимост, а нормалните дразнения при съвместно съжителство на две жени в един дом. Бъди сигурна, че като поживеете отделно ще се обичате повече, даже ще ти липсват нейните грижи, които сега ти тровят живота. Живяла съм с майка ми в един дом - почти същото е, пробвахме и със сестра ми - не стават нещата. Не мога да си представя със свекърва (т.е. външен човек с други навици и разбирания) да деля домакинството ... Ти си знаеш най-добре как да се излекуваш, но не лекувай непоносимостта, а зависимостта

# 11
  • София /Абсурдистан
Намираш си квартирка, вземаш си детето и вдигаш гълъбите от там незабавно. На свекито забраняваш категорично да се доближава до домът ти и да говори с теб изобщо.  МиУото ако те обича и иска да живее с вас, ще те последва. Ако ли пък не - да си гукат двамката с мамка му, за какво ти е такъв мъж. Има мъже, които цял живот не се отлепят от полата на мама, вече си се убедила.
Що за мазохизъм е това твоето  Thinking

# 12
Не мисля че се лекува изобщо.

# 13
  • Varna
Мацка,
ти за тези 10 години трябва вредни да получаваш бе. Как така изтърпя толкова години да живеете две семейства във един дом. Аз за малко живеех със майка си докато си намерим квартира със моя и беше кошмар, въпреки, че ми е майка. Добре, че бързо си намерихме стайче.
Две жени във една кухня- забрави. Пък пример за свекърва си не ща да давам, че няма да кажа нещо по различно от повечето момичета. Но пък ще повторя, че тези жени забравят, че и те са били снахи.
И вземи му скръцни на твоя мамин да вдигате гълъбите вече, ама ха яя. Иначе да си стои при мамата, да си споделят и да си готвят......

# 14
Намираш си квартирка, вземаш си детето и вдигаш гълъбите от там незабавно. На свекито забраняваш категорично да се доближава до домът ти и да говори с теб изобщо.  МиУото ако те обича и иска да живее с вас, ще те последва. Ако ли пък не - да си гукат двамката с мамка му, за какво ти е такъв мъж. Има мъже, които цял живот не се отлепят от полата на мама, вече си се убедила.
Що за мазохизъм е това твоето  Thinking
Бягай мила по добре няма да става,достатъчно време си им дала на всички

Общи условия

Активация на акаунт