Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 53-та тема

• 115 880
  • 721
  •   1
Отговори
# 225
Благодаря, Милика     Hug

ама ти още ни си направила руска салата ли  Wink

# 226
# 227
Да се включа и аз с едни  Розички с яйца и сирене от хрущевското тесто(малко променено от мен), хапнати с домашно квасено мляко, което толкова много хареса на децата, че тази вечер подквасих още 4 литра Simple Smile.

# 228
Galka

крем от халва с бадеми

500мл. прясно мляко
200 гр. хълва
2 супени лъжиця натурално нишесте

млякото се слага да заври на бавен огън, добавя се хълвата. след разтварянето на хълвата в млякото се добавя натуралното нишесте, предварително разтворено в малко мляко. бърка се до сгъстяване на крема.

хълвата е тази

Последна редакция: пн, 16 ное 2009, 11:42 от svetlane

# 229
Цитат
Да се включа и аз с едни  Розички с яйца и сирене от хрущевското тесто
Може ли рецептата?

# 230
Колко много вкусотии сте сътворили за два дена  bouquet

Набързо се отчитам с манджите от вчера и отивам да Ви чета Hug

печена пъстърва с пържени картофки

зелена салатка

и пиле с ориз и зеленчуци

Успешна кулинарна седмица Ви желая  chef

# 231
bliznacite2004 може ли рецептата за вкусните и мекички курабиики Praynig

# 232
  • в моя свят
Момичета страхотно аранжирате чиниите и въобще снимките си   bouquet На мен много не ми се отдава,но......да се отчета:

Картофена запеканка

Гевречета

Торта Рафаело

И шоколадови топки

# 233
svetlane, благодаря ти за рецептата... Обожавам халва.

me4ta22, топките с бисквити ли са? Рецепта?

# 234
Май виждам на топките шам фастък.

И рецептата за крема с халва си записах, защото и при нас е на почит. Страхотни сте момичета. Аз тези дни нямам време за снимки и само Ви се любувам. А това изобщо не е трудно.

# 235
  • Габрово / но е чистокръвна старозагорка/
    Здравейте момичета !!! Връщам се при вас, след като се наболедувах и с изненада констатирах,  че съм пропуснала една цяла тема, а тази е до средата. И кога ще ви разгледам вкусотиите  newsm78 ще  #Crazy

кифлички с шипков мармалад

и у нас гевречета

пилешки хапки с гъби, лук и моркови върху задушени фиде с ориз

а сега се връщам да чета предната тема, боже какво ли ме очаква  Rolling Eyes каквито сте
      майсторки още сега си вземам успокоителни, че то знае ли човек 
  ooooh!

# 236
Ето нещо и от мен:
Пилешки хапки с гъби, царевица и сметана, поръсени с кашкавал

отново направих донътите и се ометоха за отрицателно време

освен това малко соленки охлювчета със кашкавалче и сиренце

Кремчето от халва наистина е чудесно, може да го напвавя и аз
Много ми хареса тортичката Рафаело на Мечта, може ли рецептата?

Танита, и твоите розички изглеждат чудесно  Peace

Тутилина, може ли рецептата за твоите гевречета? Много вкусно изглеждат

# 237
Добър ден,майсторки Hug
Искам да кажа,че скоро не бях виждала нещо което да ме накара да огладнея като вълк,Пепика твоите ястия цена нямат,а първото дето е с огърлица от малките картофки е  newsm81
Заради Нордина днес ще се прави сладък салам,не че преди 10дни не правих Blush
И сега от мен за събота и неделя,но с много лошо качество са снимките,апаратами се повреди и съм снимала с телефона.
скара-бира,а сърцето ми направо спира
пържени картофки
миш-маш
и панадолкото на Селма(цялото ми семейство вече му е страшен фен)без стърготини,но с неприлично количество заливка Mr. Green
Спорна седмица ви желая
бях забравила да си намаля снимките Embarassed

# 238
  • Brussels
Момичета, заповядайте рецептата за Тартифлет  .Извинете ме, че се забавих толкова, но учих за изпит. Blush  bouquet

Нашата вечеря от снощи, полята с бутилка страхотен Мавруд:  cheers
Телешко Уелингтон

Печени картофи с черен пипер

# 239
  • в моя свят
Цитат
Много ми хареса тортичката Рафаело на Мечта, може ли рецептата?
Ето рецептата за Рафаелото,аз сложих между блатовете парченца ананас и стана супер комбинация кокос-ананас.Тортата е една от любимите ми на вкус.http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=109141

me4ta22, топките с бисквити ли са? Рецепта?
Топките са от един от албумите в Любими рецепти,но аз си ги записвам в тефтер и не си отбелязвам на кого са.Ще напиша рецептата тук,а ако някой си я познае да казва  Grinning

Шоколадови топки
крем:
3 яйця
1ч.ч. захар
3-4с.л.какао
100гр.пр.мляко
125гр.масло
сок от 1 лимон
2с.л.мед
ванилия
есенция ром
трохи:
2ч.ч.счукани орехи
200гр.обикновени бисквити

Смесват се орехите и натрошените бисквити.
В метален съд се смесват захарта и какаото.Към тях се прибавят млякото и яйцата.Разбърква се и се слага на слаб огън да заври,ври около минута и се сваля от огъня.Към горещата смес се прибавя маслото на парченца и се бърка докато се стопи.Добавя се и лим.сок,есенция ром,ванилията и меда.Разбърква се и по-малко се добавят трохите.Трябва да се получи гъста смес да става за оформяне с ръце.Така докато сместа е топла се оформят топки като всяка се овалва в смлени орехи,шок.пръчици,кокосови стърготини и др.Оставят се за няколко часа в хладилник да стегнат.
Само да добавя,че аз сложих и 2 лъжици течен шоколад към сместа и,че ми пое много повече бисквити.Използвах смесено и бели и кафеви.На вкус топките са чудесни,напомнят на тези на "Маркрит".Сместа не трябва да е много гъста,за да не се ронят после след охлаждането.При оформянето не се получиха много хубави топки,но като стегнаха малко в хладилника ги дооформих и станаха идеално кръгли.

Общи условия

Активация на акаунт