С ръчичка или пък с краче почуква по корема МАЙското дете. N7

• 27 767
  • 750
  •   1
Отговори
# 570
Напълно подкрепям идеята за розово масло при главоболие Peace
Абсолютно против съм маженето с мас Naughty поради много много причини!

# 571
  • София
Здравейте и от мен!  Hug

Да ви кажа, че и аз се мажа с Прекуталфа и съм изключително доволна. Много бързо попива в кожата, не ми е мазно и наистина кожата е изключително гладка и мека. Моята кума работи в аптека и ми я препоръча. Мисля, че няма да сменя мазилото.  Blush

Кръвното ми пада, като на повечето от вас. Глава не ме боли, но ми се завива свят и буквално мога да заспя права. А едва дочаквам да стане 21:30ч и съм се преселила в царството на сънищата. Мъжа ми ме нарича спящата красавица.  Flutter

Румчето, Добре дошла при нас! Леко бременеене!   bouquet

Никога не ми е бил малък бюста, но сега определено е много пораснал. Само ще ви кажа, че новия сутиен, който си купих преди 2 седмици и чашка D. Незнам в 9 месец какво ще правя  newsm78

Стига съм писала.

Хубав ден от мен на всички мами и тяхните малки бебоци.  baby_neutral

# 572
Слънчева , това с протеините и на мен ми е проблем.Една хапка месо да кусам и почва да ми се гади.Много гадно.

danly
 Слънчева спомена за айрян със сол за ниско (бях го забравила но на мен ми помага много ) .Когато стигнем момента да внимаваме да не стане високо-Пак айрян , но с канела.Това го знам от татко и има добър ефект, а и е приятно за пиене.

# 573
Слънчева , това с айрянчето със сол и при мен няма никакъв ефект Cry.Определено ще пробвам това с розовото масло ,че на моменти не се издържа  ooooh!
А дано не ми се налага, но все пак е добре това и за високото , което  ми казваш devil_kin  Hug за айрянчето с канела.Трябва да го кажа на моята сестричка , че тя има проблеми с високо кръвно.

# 574
  • София
Забравих да пиша, че в първите месеци имах този ужасен вкус в устата. Дори бях питала дали и други имат същото неприятно усещане. За моя радост отмина. Нищо не ми помагаше.

На мен айряна не ми понася нещо. След това ми е много кисело в устата. Предпочитам едно малко шоколадче или чаша кафе.

# 575
  • Под кленовите дървета
Привет момичета Simple Smile За стриите мисля, че е до кожа, но все пак по-добре добре хидратирана, отколкото нехидратирана. Аз се мажа с олиото на Джонсън и като свърши ще си взема Екципиал Неутрал, защото дерматоложката ми го похвали като прекрасен хидратант. Ползвам подобен за лице и съм много доволна.

# 576
Ето и една рецепта против хронично главоболие, т. е често повтарящо се:
сипете 2 ч.л ябълков оцет и 2 ч.л. ед в чаша с черен чай. Пийте сместа веднъж или няколко пъти дневно.
На мен ми помага, дано и на вас!

# 577
  • София
Апропо, софиянки, дайте да се организираме да ходим на лекциите на 9 месеца в Мола, какво ще кажете?
Ако някой е ходил вече нека сподели инфо Simple Smile

Забравих да взема отношение по този въпрос  Sunglasses И аз като Хормоналната ходих на училището с предишната бременност. Голяма веселба беше. Тогава го провеждаха в Мис Каприз, а там правеха едни невероятни сандвичи, та май ходехме заради сандвичите, а не заради лекциите.
Вече бях родила, когато ходих с една приятелка (пак заради сандвичите) точно на лекцията за кърменето... Така насметох "лекторката" за абсолютно неадекватните съвети, които даваше, че едва не ме изгониха, ама още ми бяха луди хормоните, инак съм толерантна по принцип, но не им към преподаването на "псевдо" знания...

# 578
  • Sofia
Ей, благодаря за идеята за желираните бонбони - имаме тук едни жабки и вднага ги налапах - аз съм същата с вкуса, но напоследък каточели имам лееееко подобрение. Спомням си някакъв метален вкус от предишната бременност поне до 5-ти месец. Сега ми е особено гадно от сладки неща и почти не ям, а учудващо ми се ядат.

rum4et0, от мен специално добре дошла   bouquet И аз съм от Кюстендил, но от 15 години живея в София. Учила съм в езиковата. Леко бременеене  Hug Моят син не е виждал Кюстендил и на пролет ще го/ги доведа  Peace

Не съм проучвала въпроса с токсините в маста, но откакто някой го спомена, не ми излиза от ума. Онзи ден разтрих крачетата на Габи, но повече не смея да мажа.

Слънчева, много Коледно, супер  Hug

И ние с другата отчетна много се събирахме още от бременни. Ходихме един-2 пъти на тия лекции, но не ни бяха интересни и постоянно ни правеха забележка да пазим тишина  Embarassed Започнахме да си се събираме само на маса  Mr. Green

# 579
  • София
Превит и от мен.  Hug
Честито на мамчета със сини гащи.  Peace Сега се очаква дъжд от розови, след този порядъчен списък с момченца.  Wink
Тинайна, честито за новата работа, прекрасно са се наредили нещата.  Grinning
rum4et0 , добре дошла много положителни емоции ти желая.   bouquet
Виждам че коментирате мазилата, аз за сега ползвам едно мляко на Клоран от 400мл. не е за бременни, но е перфектно. Кожата става мека като кадифе, хидратира дълбоко и бързо попива, икономично е с дискретен аромат. Много съм доволна, а аз съм с много суха кожа и ако не се мажа чак ми се опъва и сърби. Мисля си след, като му видя сметката да мина на WELEDA и за мен и за бебчо.
За греенето на бременните дето сияят, аз не съм от тях  Laughing. Доволна съм и се радвам, че вече не съм зле, както първите месеци. Но нито кожата ми е в перфектно състояние, нито тъмните кръгове под очите ме правят по привлекателна и цъфтяща Laughing
Май ще трябва да прибягна до тежката артилерия с замаскирваща козметика за да го докарам до сияещ вид.  Laughing

# 580
Добре де, някой в крайна сметка може ли да ми даде някакво логично и подкрепено с аргументи обяснение, защо не е полезна естествената и домашна мас, придобита от домашно прасе. Смисъл държа да подчертая, че питам за домашната, а не за тази по магазините, в която НИКОЙ не знае какво има и какво не.

# 581
Добре де, някой в крайна сметка може ли да ми даде някакво логично и подкрепено с аргументи обяснение, защо не е полезна естествената и домашна мас, придобита от домашно прасе. Смисъл държа да подчертая, че питам за домашната, а не за тази по магазините, в която НИКОЙ не знае какво има и какво не.

˙·•● milkinis ●•·˙ това успях да открия:
http://www.moetodete.bg/forum/viewtopic.php?p=24527
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=6236
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=161203

Различни мнения навсякъде  newsm78 Обърках се

# 582
Milkinis, според мен дом. мас не е токсична.
Дъщеря ми е зимно бебе и като я родих кожата и се пукаше и белеше, опитахме какво ли не, помогна и само 9 пъти премита дом. мас, майка ми я приготвя, става меко кремче с бърз ефект.
Не я изключвайте като вариант, понякога простичките неща, с които и ние сме отгледани помагат повече!

# 583
janiii Благодаря за линкчетата, ОБАЧЕ ... първо, това са теми в които се коментира дали е полезно да се мажат новородени и бебета с мас, а мисля, че ние в случая обсъждаме предимно мазането на нашите тумбаци. И второ, там общо взето мненията като че ли са 50 на 50, може би както са и в тази темичка от както е станало на въпрос. Но никой не дава конкретно обяснение ЗАЩО НЕ Е ПОЛЕЗНО! Всеки казва, "Аз съм против маста", но никой не се аргументира.

Аз съм по-скоро на мнението на ANNI_M, че е полезна и не е токсична отколкото обратното. Дори напротив... много повече ме е страх да пробвам някакви препарати, мазила, лосиони и кремове, които пък изобщо не ми е ясно от къде идват, не знам какво съдържат, и кое от многото му съставки няма да ми се отрази добре на кожата например. Не казвам, че съм против този тип козметика, но не виждам защо се отрича нещо за което се знае от къде идва и е абсолутно натурално и полезно, а повече се вярва на химия в тубички?!

# 584
Здарвейте и от мен!
Ако може и аз да се включа по въпроса със свинската мас. Има два вида :подкожна мас и вътрешна мазнина от стомаха. Тази която е от стомаха години на ред са я използват като лекарство за редица кожни болести, тя е много чиста и филтрирана. Заедно с цветове на невен смятам че не е вредна, не е токсична и с приатен аромат.
Ако се замислим ние с какво сме мазани нашите майки и баби...едва ли е имало такива мазила..пък сме здрави и добре отгледани.
 Хубав ден на всички от мен  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт