С ръчичка или пък с краче почуква по корема МАЙското дете. N7

• 27 765
  • 750
  •   1
Отговори
# 585
sivanovaa Именно за тъзи вътрешната мазнина от стомаха говоря. Wink

# 586
  • София
Момичета, момичета! Не спорете. Ако някоя иска нека се маже със мас. Аз не зная дали е полезна или вредна. Знам само, че няма да ми е приятно да съм мазна. Винаги съм предпочитала продукти без миризма и бързо попиващи в кожата. То е ясно, че колкото бъдещи мами във форума, толкова различни мнения ще има. Имам приятелки, които родиха и постоянно спорят какво е полезно и какво не е за бебетата. Вие ми заприличахте на тях. Дано не обиждам някоя. Я, си свиркайте и правете това което ще съответства на вас и вашите разбирания. Сигурна съм, че няма да има мама, която да иска да си навреди.   bouquet

# 587
˙·•● milkinis ●•·˙ качих линкчетата, които се отнасят за мазане на бебчетата, защото си мисля, че ако е вредна маста , то е вредна за тях.
 На мен лично лекари са ми препоръчвали да се мажа след операция със заешка мас - за овлажняване, омекотяване за и по-бързо заздравяване на тъканта. Така, че аз пак си мисля, че истински чистата мас (дали свинска или заешка ) няма какво толкова да навреди на нашите коремчета. Но както писа Zlatna_g всеки сам решава за себе си...  Peace

# 588
Не смятам че това е спор.
Колкото повече мнения има по една тема толкова по-добре. За първи път ще ставам майка и искам да съм информирана.
Разбирасе че всеки прави своя избор..ние споделяме,а  не задължаваме.

Важно е коремчетата да стават все по-големи  pregnant

# 589
от изчетеното досега реших да пробвам мастта.Вече ми обясниха как се измива .Даже може да се добави ароматно масло или ванилия вътре за да убие напълно миризмата.Ако все пак се почувствам некомфортно (малко съм гнуслива) няма да я ползвам и точка.Може да ги редувам ден с масло от пшеничен зародиш ден с мас.Пък  да видим. Laughing

# 590
"Важно е коремчетата да стават все по-големи "   
съгласна съм с теб sivanovaa  newsm10

# 591
И аз като sivanovaa,мисля , че колкото повече мнения по-добре.
Защо е повече вредна отколкото полезна. А като си мажете коремчетата къде ще отидат токсините във вашата кожа примерно. Така се затормозява вашето тяло от там и бебето.  Wink Не се сърдете, това е мое мнение.
Защото всички токсини,които е приемало прасето с храната или разни лекарства,се отлагат в маста. И за мазнината около органите не се заблуждавайте, колкото и по-чиста да е от подкожната мазнина в никакъв случай не е лишена от токсини, които прасето е приемало. Тъкато маста се претопява, се отделят канцерогенни вещества при самият процес на претапяне. Те преминават през кожата на бебето и е много вредно. Предизвиква алергии, запушва порите. и т.н. Когато нашите родители са ни мазали, животните са живели в екологично чиста среда, без химии и лекарства. Според мен ако искате да ползвате биологично чисти продукти ползвайте преварен зехтин или олиота на Икаров.  Wink

# 592
  • София
Здравейте!

Днес направо се разбих от спане, понякога не е лошо човек да си остане в къщи Simple Smile) само дето още не съм здрава Sad правя сега отвари от лайка и смрадлика...

Добре дошла, Румче! Леко бременеене, и живот и здраве, хубаво майско бебе   ylinfant

Изчетох писанията ви за мазилата.. онзи ден си купих на икаров против стрии с пшеничен зародиш. Обаче като не чета по-рано.. там изрично пише да не се ползва след 4тия месец на бременността...  newsm78 който е ползвал или смята да ползва, ще може ли да ми каже как точно се казва маслото... до тогава ще се хлепам със зехтин  Laughing

Лек и слънчев ден и многоооооо усмивки   bouquet

# 593
Изобщо не съм имала за цел да се карам или да пораждам спор .. ни най малко  Peace Разбира се, че всяка от нас сама си преценява какво да прави и с какво да се маже. На много от нас това ни е първа бременност и аз лично не съм запозната със страшно много неща и точно затова се интересувам. Simple Smile Не само за случая с маста, ами като цяло просто съм от хората, които приемат всякакъв вид мнения, по каквато и да било тема стига те да са аргументирани и да ме убедят в твърдението си. А в случая, като ми каже някой "маста не е полезна, против съм, има токсини" и до там, без да може това мнение да се защити, ставам малко като малките деца ... още повече се навивам да я пробвам отколкото обратното   Laughing LaughingLaughing

# 594
˙·•● milkinis ●•·˙ съгласна съм с теб и даже мисля, че постъпваш много правилно. Събирай информация, колкото може повече за да можеш накрая да вземеш шравилните за теб решения. Образец за всоичко няма, има различни мнения и тези. Peace

# 595
  • Sofia
.◦♥Toche♥◦., ако е Клоран-а в орнажева тубичка/туба с помпа отгоре, съм с 2 ръце и 2 крака за него. Аз съм със суха кожа и това е най-доборото мазило за мен. Последно го смених с друго (винаги сменям) и смятам да го изхвърля и да си купя пак Клоран-а  Peace Повече ми харесва от Ексипиал.

Аз винаги проверявам всичко, а за маста не си направих труда  Embarassed Ще почета, з'то и на мен не ми се отричат ей така, без да съм сигурна. Моята също е домашна и преварена. Хората и лой ползват за някои неща. То в основата на най-скъпата козметика са точно мас, лой и т.н. За бебето в началото ще ползвам преварен зехтин  Peace

От вчера записвам всичко, което ям с грамажите - списъкът ми е бая дългичък   Mr. Green

# 596
  • Пловдив
Вече бях родила, когато ходих с една приятелка (пак заради сандвичите) точно на лекцията за кърменето... Така насметох "лекторката" за абсолютно неадекватните съвети, които даваше, че едва не ме изгониха, ама още ми бяха луди хормоните, инак съм толерантна по принцип, но не им към преподаването на "псевдо" знания...

Точно казвах онзи ден на мъжа ми, че не бива да ходя на лекции за кърмене, че ще направя скандал, заради глупостите, с които тъпчат главите на бъдещите майки  Mr. Green

За маста - с предишната ми бременност ми бяха донесли домашна и я смесих с някакъв супер ароматен лосион, но пак ми беше много гадно и се мазах само 10-ина пъти... Сега изобщо няма и да се захващам, защото съм още по-чувствителна на миризми  Sick

Мами, които знаете пола вече - има ли нещо вярно в теорията ми, че чакащите момиченца се окосмяват повече и се опъпчват повече   Rolling Eyes Rolling Eyes Я дайте да направим една сверка - това се базира на хормоните, не е съвсем бабешко... А логично е хормоните да се различават при двата пола поне малко  Mr. Green Сори, ако говоря глупости  hahaha

# 597
грррр, мас, дайте нещо по-свежо, моля.....аз само при мисълта и настръхвам, ако ще да е много полезна не мога да се мажа с това, освен ако наистина не се налага.........

# 598
От няколко дни се събуждам 8.45ч. мъжът ми ми прави инжекцията заминава на работа, а на мен ми се доспива и като му легна ставам чак към 11.30. Първия път помислих че е инцидентно, но всичко се повтаря всеки ден. Най странното е че тази сутрин прелиствах едно списание от миналата година в което четох точно за стриите и кое от рецептите на баба не се отрича в наши дни. Все едно съм знаела за какво ще говорим днес  Simple Smile Пишеше, че по принцип се изпозва гъша и свинска мас. Но можело да предизвикат алергични реакции, а ако е гранясала и сериозни инфекции. А след термична обработка се образували токсични съединения. Най-малката вреда била запушване на порите. Препоръката е да се ползва бебешка козметика (а според мен може и тя да не понесе на някой), като вмъквам че статията се отнасяше за бебета. Аз категорично не смятам че всичко това е вярно. Майка ми е казвала че е ползвала преварена мас (каквото и да значи). А и сестра ми мажеше племениците. Спомням си, че беше бяла на цвят, с консистенция на крем и я държаха май в хладилника. Малкия племеник направи някаква уж белтъчна алергия на няколко месеца. Лекарите така и не разбраха дали чрез кърмата е станало, дали от адаптирано мляко с което го дохранваха или от козметика- шампоани, прах за пране и др. Но си спомням, че сестра ми тогава май спря и мазането със свинска мас и го правеше със зехтин.
А за стриите пише, да погледнете майките си, ако имат значи гена предразполага към образуването им.  Laughing Всъщност горния и средния слой на кожата имал еластични влакна, и ако те се скъсат се появяват стрии. А по време на бременност някакви хормони в допълнение работели за еластичност, за по-лесно раждането. Отделно по светлата кожа била по-предразположена. Препоръчителното наддаване е 1-2кг до 12г.с, по 300-400гр на седмица от 12-28г.с и около 1-2кг на месец през останалите 3 месеца. Спомага и правилното хранене по отношение на еластичността на кожата: риба (заради омега3), пресни плодове (богати на вит.С, Е, цинк и силициев двуокис). А също и много вода и течности (поне 8 чаши и да не е алкохол  Crazy ). Това беше най-същественото в статията дано ви е полезно.

Последна редакция: чт, 19 ное 2009, 13:30 от sinq pti4ka

# 599
  • София
Ехооо, здравейтееее. Напоследък се изгубих, но имах доста ангажименти. Честито на всички бъдещи мами разбрали пола на бебчо.   bouquet
Против стрии – аз ползвах крема на Collistar против стрии. Идеален е – лека консистенция, попива бързо, ухае приятно. В нансянето не бях много постоянна, вечер уморена след работа доста често не ми достигаха сили след баня и за него. След раждането нямам нито една стрия, но е до кожа. Много жени ги имат без да са раждали или драстично да са променяли теглото си. Бързото напълняване е свързано с прекомерно разтягане на кожата и ако кръвообращението не е добро и има свръх ниво на кортизол, кожата става по-тънка и се стига до напукване в най-дълбоките слоеве на колагена и еластина.
˙·•● milkinis ●•·˙ за премахване на гадния вкус пробвай с Mentos. Аз преди доста години отказах цигарите с него и досега ми е приятно да си взимам от време на време.
danly през бремеността главоболието често е причинено от събирането на границите на кръвното налягане. Помага да легнеш и да вдигнеш краката на високо, ако нямаш възможност вземи нош-па.
За свинската мас не бих си помислила и да я използвам, но не защото съдържала евентуално не знам какво си, а защото ми е гадно само като си я представя. Аз не ям нищо тлъсто или мазно. Ама чак да съдържа токсини е доста пресилено.
Вчера си видях и текущите изследвания и всичко си е в норма, което доста ме зарадва. Най-много се шашках да не развия анемия с тези две близки бременности, но хемоглобина ми е 149, което направо ме разби, при положение че почти не близвам червено месо.

Общи условия

Активация на акаунт