фоликулометрия - 1-3 ден от МЦ?

• 4 101
  • 11
  •   1
Отговори
Здравейте,

Бях останала с впечатлението, че фоликулометрията започва да се прави някъде към 10-12 ден от МЦ. Даже четох разни форуми, и там пише същото. Отидох обаче при един гинеколог, и той ми каза, че първият преглед трябвало да бъде през 1-3 ден на менструацията - иначе нищо не можело да се разбере и не можели да се проследят фоликулите и овулацията! След това трябвало да има един преглед по средата на менструалния цикъл, и още един към края. Много се учидих на това. Не знаех, че може да се набележат доминантни фоликули толкова рано. На вас през кои дни ви правят фоликулометрията?

# 1
При мен започна от 5-6 ден на цикъла.Аз мисля,че 10-12 ден е късничко,но зависи каква е целта и колко е дълъг цикъла.Вие с доки към какво се стремите?Доказване на овулация ли?

# 2
и на мен ми се вийда много рано, на мен първи ден ми бе6е 13 ден от МЦ , при продължителност на цикъла 32 дни.

# 3
Целим да докажем овулация, а също и да установим дали, дори и да се случва овулация, лигавицата на матката е достатъчно дебела и годна да задържи евентуално оплодената яйцеклетка.

# 4
Желая ти успех,дано всичко е наред и ни зарадваш скоро  newsm10.Има хапчета,които помагат за нарастване на лигавицата и по добра имплантация.Попитай док за тях.

# 5
При мен започна на 5 ден, а на 9 имах овулация. Става въпрос за фоликулометрия преди инсеминация.

# 6
  • София
Първите дни броят пак някакви фоликули. От тях също си вадят някакви изводи, но не съм съвсем наясно.

# 7
  • Пловдив
Първите дни броят пак някакви фоликули. От тях също си вадят някакви изводи, но не съм съвсем наясно.

Броят се антралните фоликули, които са показател за яйчниковия резерв на пациентката Wink

# 8
  • София

Броят се антралните фоликули, които са показател за яйчниковия резерв на пациентката Wink
Знаех си че някой ще го обясни както трябва  Mr. Green

# 9
Много ви благодаря за разясненията! Обаче, това, че през първите дни се броят антаралните фоликули, които били показател за яйчниковия резерв на жената, доста ме смути. Преди няколко месеца ходих на преглед при гинеколог-специалист в клиника по стерилитет. Отидох около 20ти ден от МЦ, и гинекологът категорично каза, че имам добър яйчников резерв. Ха сега де - кога се преценява яйчниковият резевр - само през първите дни ли, или може и по друго време? Вече не знам на кого да вярвам, а гинеколозите имат рядкото качество да се дразнят, като има задавш въпроси... Sad Някой може ли да ми даде обяснение?

# 10
# 11
Здравейте!
Мисля че имам сериозен проблем.От една година се опитваме да забременея,но все не се получава.Направиха ми хормонални изследвания,от там се останови че Тестостеронът ми е малко завишен,но малко.След това започнахме да следим Фоликулите и до 13-15 ден много добре си вървяха.Имах фоликул стигнал до 16 мм,но на 18 ден той вместо да расте още започна да се смалява.Кажете ми това какво точно означава,защото моята докторка не ми звучеше добре и ще ме изпраща във Варна-на лечение. Кажете ми какво точно предтсавлва това лечение.

Общи условия

Активация на акаунт