Как се къпе новородено с непаднал пъп?

• 44 259
  • 71
  •   1
Отговори
Здравейте, интересувам се как се къпят бебетата
когато още не им е паднало пъпчето?
Сега го връзвали с някакви щипки, които стояли около
месец време и не било хубаво да се мокрят.
Моле споделете опита си  Hug

# 1
Дъщеря ми беше с щипка - къпехме я, без да мокрим пъпчето. След това мажехме със спирт пъпчето.

# 2
Пъпчетат наистина се защипват с малка щипка,но не е нужно да стоят по 1 месец.Дори си мисля,че това е прекалено дълго време.Пъпчето трябва да падне около 7-12 ден.Когато пъпчето на Натали още не беше паднало,като я къпахме слагах една марличка или мека кърпичка на мястото със щипката и придържаш леко.Не трябва да се мокри,но не е фатално ако попадне вода(в родилното къпаха малката без марли и без пазеници Crazy)Пъпчето и падна на 11 ден.Преди и след като падна за кратко минавах пъпчето със спирт.НИщо друго не съм слагала(нито пудра,нито тобуцин) Peace

# 3
  • Варна
И двете ми деца бяха със щипки. На дъщеря ми падна в болницата, а на малкия вкъщи на осмия ден. Къпех ги както в болницата. Слагаш бебето върху дланта си с коремчето надолу и го поливаш с вода от главата към гръбчето и дупето. След баня почистваш пъпчето със спирт отвътре на вън. Аз по препоръка на педиатъра пръсках с антибиотичен спрей

# 4
  • София
Пъпчето на дъщеря ми беше с щипка, при къпането пазехме мястото да не се намокря и след това внимателно почиствах с малко спирт, падна на 11-я ден.

# 5
Преди време не е имало щипки и приятелки
ми казват, че пъпчетата са падали още докато
са били в родилното. На всички новородени ли
слагат щипки?

# 6
Под течаща вода, както ги къпят в родилното.

# 7
До като не падна пъпчето, което стана някъде на 8-ят ден след раждането, не сме къпали бебето. Пъпчето е хванато с нещо като щипка и е закрито със стерилна марля, която се сменя всеки ден. Не се препоръчва мокрене на пъпчето, докато не падне.

# 8
  • София
Къпех под течаща вода в началото. Пъпчето криех с едни лепенки на 3М, които купих от аптеката на болницата.

# 9
  • София
Под течаща вода,дори и да се намокри малко не е фатално,в родилното като ги къпят не се стараят толкова,просто след това се обработва със спирт.

# 10
  • Варна
С коремчето надолу, с лепенка, то кой знае какво къпане не е...
Няколко дена 5-15 макс. пада пъпчето, това за 1 месец е някаква легенда.

# 11
  • София
И при моята дъщеричка имаше щипка, която падна още на първото къпане вкъщи (преди това бяхме 7 дни в болницата). В болницата я къпеха под течаща вода, но ние си я изкъпахме във ваничката. Нали не смятате, че под течащата вода пъпчето не се мокри  Wink Важното е как ще се третира след самото къпане. Ползвахме пудра Топоцин и спирт, но не се сещам колко градуса.

# 12
Преди време не е имало щипки и приятелки
ми казват, че пъпчетата са падали още докато
са били в родилното. На всички новородени ли
слагат щипки?

Преди време са ги връзвали с "конец"(не знам дали с истински конец или просто така се е наричало),но това е остаряла практика и сега всички се захващат с щипка.Няма от какво да се притесняваш...пазенето на пъпчето не е нищо сложно.Ако се е опонамокрили малко ,като намазеш със спирт той "дърпа" водата и предпазва от инфекции Peace

# 13
Както и с паднал пъп, нищо по-различно. На моето дете пъпчето му падна като стана на 1 месец точно. Мокрила съм пъпчето без никакви проблеми, а със спирт много рядко съм промивала. Щипката я махнаха в болницата.

# 14
И двете ми деца бяха със щипка,която и при двамата падна на 10-я ден!
И двамата ги къпех докато падне пъпчето в легенче като държа бебето с едната ръка и с другата ги поливах! Peace

Общи условия

Активация на акаунт