Как се къпе новородено с непаднал пъп?

• 44 262
  • 71
  •   1
Отговори
# 60
Не съм слагала спирт на пъпчето, само пудричка - падна около седмица след раждането и нямаше раничка  Peace

# 61
Щипката я махнаха в родилното,  а пъпчето падна около 2 седмици след това.
Не сме го пазили по специален начин, къпехме си я от първия ден във ваничката и след това пръскахме при всяко преобуване един спрей за изсушаване.  Peace

# 62
В болницата ми казаха след баня да обработвам със спирт,топоцин след това марличка напоена със спирт,за да не обива.Правя както ми показаха,но ме притеснява това че като махна марличката на нея има останал един зеленикав(като гной) секрет.Нормално ли е това?

На мен тук не са ми казвали нищо. Къпя си, подсушавам и това е. Малко се преекспонира въпросът с пъпчето в България.  Rolling Eyes 

# 63
Изписаха ни с щипчица . По време на банята слагахме хавлийка на пъпчето . След това въртяхме щипчицата , почиствахме със спирт или Оксикорт . Такива ни бяха наставленията .  Peace

# 64
Ние сме по-особен случай...
И нейният пъп беше с щипка, но това чудо не падна до 19я ден. Къпехме я през ден, по начина, по който ги къпят в родилното, а след това обработвах със спирт (95%) и Топоцин.
На 15я ден обаче ни приеха с висока температура в Педиатрията, на 17я ден й обработиха пъпчето (над самата щипка сложиха конец),  но той все така не падаше и най-накрая, на 19я ден, й го махнаха...
В епикризата пише неонталогична инфекция, като самите лекари смятат, че е тръгнала от пъпа... но не могат да го кажат на 100%...

# 65
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
не съм го къпала, докато не зарастна пъпа

# 66
Докато не падна пъчето не сме къпали.Просто му измивахме дупето.Падна някъде след седмица.Пъпчето почиствахме със спирт и поръсвах с топоцин

# 67
Почиствах със спирт и отгоре ръсех топоцин.

# 68
  • София; Дружбето
И двете си ги къпах във ваната нормално, не съм пазила пъпа. След това спиртче и готово. Пазенето от немокрене е един от спорните въпроси, за които нашите лекари имат различно виждане от другите страни. Та и на двамата има падна пъпа около 10-я ден, проблеми не съм имала

# 69
Kaто гледам откога е темата, на бебето пъпчето му е паднало със сигурност  Laughing

# 70
Kaто гледам откога е темата, на бебето пъпчето му е паднало със сигурност  Laughing

Вярно   hahaha

# 71
Темата е подновена, онзи ден , от rachella   ,детенцетои е на почти 2 седмици и имаше въпрос прочетете по напред на 4 страница и ще видите  bouquet

Последна редакция: нд, 21 мар 2010, 16:05 от yori81

Общи условия

Активация на акаунт