Как се къпе новородено с непаднал пъп?

• 44 260
  • 71
  •   1
Отговори
# 45
  • Plovdiv, Bulgaria
ще се отрони на ниво кожата на коремчето това е пъпния остатък когато падне ще видиш една секретираща раничка която още няколко дни трябва да обработваш със спирт може да оставя следи върху памперса но това да не те притеснява.СЛЕД КАТО ПАДНЕ ПЪПНИЯ ОСТАТЪК ВЕЧЕ МОЖЕШ ДА КЪПЕШ БЕБЕТО СИ ЦЯЛОСТНО.КАКТО ПО ГОРЕ ВИ ПИСАХ НЯМА ПРОБЛЕМ АКО СЕ МОКРИ НО ПО ТРУДНО ЩЕ ПАДНЕ.

# 46
И на моя Виктор не беше паднало пъпчето - къпехме го в по малко вода и пазехме да не се намокри. За по - голяма сигурност слагахме и лепенка - продават специални водоустойчиви в аптеките.

# 47
На мен в болницата ми казаха, че няма никакъв проблем да се мокри. След това спирт и антибиотично прахче. Последвах съвета им и нямахме абсолютно никакви проблеми  Peace

# 48
  • София
Ние го къпехме на мивката  Crazy Докторката ни показа, хващаш го през коремчето, главичката се опира в ръката и готово. После пъпчето се полива със спирт и после с пудричка  Peace

# 49
Поливахме с вода над коритото, като с кърпа пазехме отдолу на коремчето да не се мокри, след това почиствахме със спирт. В края на първия месец беше вече заздравяло и я слагахме в коритото.

# 50
Въпросната щипка я махна педиатърът, когато дойде вкъщи след изписването на бебто - мисля, че беше на 5-я ден от раждането. Тушира с нещо пъпчето и то зарастна много бързо. Въпреки това ни посъветва да не го топим във водата, т.е. да не кисне във вода. Може да го мокрим, но след къпане се почиства с памуче или тампонче, напоено във физиологичен разтвор, след което га пудрех с Топоцин. Иначе, докато го къпех, слагах едната си ръка върху пъпчето и така го миех. Не съм слагала лепенки.

# 51
Ние сме вече на 11 дни,и още не ни е паднало пъпчето.В болницата ми казаха след баня да обработвам със спирт,топоцин след това марличка напоена със спирт,за да не обива.Правя както ми показаха,но ме притеснява това че като махна марличката на нея има останал един зеленикав(като гной) секрет.Нормално ли е това?

# 52
ПЪРВО ЧЕСТИТО БЕБЧЕ newsm51
Пъпчето на синът ми падна около двадесетия ден,не съм слагала марля напоена със спирт а само го чистех с него ,щом не е паднало още възможно е да е секретче но ако те притеснява обадисе на педиатъра ви или личния лекар те са длъжни да направят домашен преглед на детето. Peace  bouquet

# 53
  • Шумен
Когато ни изписаха от болницата на 8-мия ден и на двете бяха паднали пъпчетата. Валя обаче беше с марличка на пъпчето. А на изписването нищо не ми казаха за това (аз не кърмех и децата не бяха при мен). Очаквали са явно (аз така си го обяснявам) педиатъра да дойде вкъщи и той да ми обясни. Обаче лекарката не можа да дойде същия ден а на следващия се появи. Първата вечер не сме ги къпали. Лекарката свали марлята на следващия ден и ми обясни как да почиствам с тампон със спирт след миене и къпане. Не сме имали проблеми после.

# 54
Под течаща вода, както и в родилното.
След баня пъпчето се обработва със спирт и някакъв антибиотичен спрей.

# 55
Аз я държах за коремчето и мъжа ми ми поливаше водата.След баня и почиствах пъпчето със спирт.Падна на 13 ден след като ни изписаха.

# 56
Аз я държах за коремчето и мъжа ми ми поливаше водата.След баня и почиствах пъпчето със спирт.Падна на 13 ден след като ни изписаха.
по същия начин,падна на 14 ден

# 57
Пъпчето на сина ми падна още в родилното, а на дъщеря ми ден-два след като се прибрахме вкъщи. И двете деца къпех през първите няколко дни, непосредствено след падането на пъпчето, като залепях водонепромокаема лепенка. След банята я махах и мажех с каквото ми бяха казали, мисля, че пръсках и Немибацин-пудра.

# 58
Понамокрянето, което правех, не бих могла да нарека "къпане" . Не е толкова голям проблем, ако не го сапунисваш и триеш от първия ден, то няма иzобщо zащо да го правиш де...

# 59
Не ми беше дошъл още акълът в главата Flutter и "къпех" всеки ден - под течаща вода, както в родилното. Още там видях, че не се втелясват много-много да пазят щипката и пъпчето, така че действах смело. При нас пъпчето падна на 6-7 ден и след него дори нямаше секретираща раничка, зарасна за 2-3 дни.

Общи условия

Активация на акаунт