Как се къпе новородено с непаднал пъп?

• 44 267
  • 71
  •   1
Отговори
# 15
Слагаш бебето върху дланта си с коремчето надолу и го поливаш с вода от главата към гръбчето и дупето. След баня почистваш пъпчето със спирт отвътре на вън.

И аз така я къпах моята

# 16
  • Пловдив
Под течаща вода, както ги къпят в родилното.
и ние така

# 17
Пъпчето на дъщеря ми падна на 6 ден. По препоръка на педиатърката два пъти на ден капвах по една капка спирт /мисля, че беше 75 градуса/ и после пудра Топоцин. Така правих докато почти падне и коричката. Имай предвид, че антибиотичната пудра може да се ползва не повече от 8 дни. При къпане трябва да се внимава да не се намокри, като поставиш или специална лепенка или на ръката поставяш марля или пелена и слагаш бебето по корем. Ако се притесняваш можеш да го къпеш по рядко. Има държави, където не ги къпят до 10-15 ден Simple Smile

# 18
Не е фатално, ако се намокри малко, но все пак слагай някаква кърпа на мястото, важното е да го обработиш със спирт. Бих ти дала съвет да не ползваш тези специалните лепенки.

# 19
Здравейте, интересувам се как се къпят бебетата
когато още не им е паднало пъпчето?
Сега го връзвали с някакви щипки, които стояли около
месец време и не било хубаво да се мокрят.
Моле споделете опита си  Hug

На моето бебе му махнаха щипката още в болницата докато бяхме.От тогава до като падна пъпчето само сме го почиствали със специален за случая дезифектант след банята.Това беше единственото за което трябваше да внимаваме много да го почистваме добре.Не сме го пазили да не се мокри.

# 20
Докато падна /на 15-тия ден при дъщеря ми/ под течаща вода и после подсушавах /спирт+топоцин/, след като падна за няколко дни с лепенка за пъпче и после мисля че още 1 седмица го минвах със спирт а топоцин дали слагах не помня.

# 21
  • Razgrad
И аз я къпех по внимателно но даже и да се намолкри пъпчето ми казаха че не вреди толкова,след това мажехме мястото на пъпчето със спирт.

# 22
Къпех си бебето съвсем нормално, не съм пазила пъпчето. След баня го почиствах със спирт.

# 23
Слагаш бебето върху дланта си с коремчето надолу и го поливаш с вода от главата към гръбчето и дупето. След баня почистваш пъпчето със спирт отвътре на вън.

И аз така я къпах моята

Точно така и аз къпех сина ми.

# 24
  • Пловдив
Здравейте, позволявам си и аз да задам тук въпроса си.

После като остане отдолу сълзливото и него го мажа с топоцин и спирт - това ще падне ли по някое време или не? вече след няколко мазания става едно такова кафяво, ще се обели ли или как? Частта с щипката падна.

Мерси.   bouquet

# 25
нашата щипка падна два -три дена след изписването,просто се внимава да не се намокри пъпчето,много внимателно се почиства

# 26
Къпехме си малката съвсем нормално, във ваничката, като пазехме пъпа да не се намокри.След това подсушавахме със спирт и слагахме пудра Топоцин.Падна към 7-8 ден! Hug

# 27
Цитат
Пъпчето на дъщеря ми беше с щипка, при къпането пазехме мястото да не се намокря и след това внимателно почиствах с малко спирт
   И ние така Peace

# 28
Не я купахме докато не падна пъп4ето.Само мокрех леко телцето,дупето миех,подсушавах и мажех със спирт пъп4ето.Пъп4ето падна на 10 ден мисля  Rolling Eyes.

# 29
И при моята дъщеричка имаше щипка, къпехме си я нормално като се стараех много да не мокря пъпчето, след това почиствах със спирт и слагах пудра, не сме имали проблем Peace , а на 10ия ден вече и падна.

Общи условия

Активация на акаунт