Машина за хляб-21 част

• 43 280
  • 749
  •   1
Отговори
# 150
  • в обкръжаващия ме хаос
Здравейте искам да попитам нещо. Преди няколко страници някой беше писал, че в Мулинекс 5000 не му се изпича добре хляба. Насочила съм се точно към този модел, но това леко ме притесни. Моля ви тези от вас, които са с този модел да кажат става ли машината или да мисля да друга.
Аз съм с такава и съм много доволна засега, пу-пу да не си я урочасам. Пекла съм само на средната степен на изпичане и си изпича доста добре, да не кажа и малко прекалено. Успех и късмет в покупката и после да се похвалиш  Hug

# 151
Здравейте, аз имам хлебопекарна Аляска от 1 седмица. Първия хляб беше супер -бухнал, добре изпечен и вкусен, но следващите нещо ми ги препича при еднаква програма. Само вида на брашното съм сменила. Дали проблема е в машината? Благодаря за страхотната тема

# 152
Връщам се от Техномаркет и вече и аз имам машина за хляб. Довечера ще се пробвам и предполагам, че ще имам още много въпроси.

# 153
Започвай го отсега, за да е готов до довечера Peace

# 154
  • Географският център на България-Габрово
Здравейте, аз имам хлебопекарна Аляска от 1 седмица. Първия хляб беше супер -бухнал, добре изпечен и вкусен, но следващите нещо ми ги препича при еднаква програма. Само вида на брашното съм сменила. Дали проблема е в машината? Благодаря за страхотната тема

Много зависи от брашното.

# 155
Привет на всички.
Наистина хубава темичка.
И аз съм решил да си вземам подобна машинка, но се колебая в избора си и ще искам малко помощ Embarassed.
Някой може ли да ми каже дали има хлебопекарна Домо от тия с двете бъркалки? В момента се продават в щандовете на Домо в Кауфланд и са около 80лв.
Другия модел дето му се чудя е един Таурус от Технополис и е малко над 100лв.
Пък като ми помогнете в избора ще ви ползвам и от рецептите Wink.
Поздрави.

# 156
Извинявам се предварително, но нямам време да търся някаква лесна рецепта като за начало. Можете ли да ми кажете с какво да започна, нямам претенции за това от какво брашно да е.

# 157
300 гр. вода с разтворена 1 с.л. кисело мляко
1-2 с.л. олио
1 ч.л. сол
1 с.л. захар
600 гр. брашно
2 ч.л. суха мая
Програма 1 /основна/
Слагат се първо течните, солта и захарта в два противоположни ъгъла във водата, брашното и накрая маята.
може да сложиш 550 гр. брашно и после да добавиш докато меси първите 5-10 минути. Да стане топка, да не се залепва по стените и да не маже под бъркалките.
Успех

# 158
  • Географският център на България-Габрово
Привет на всички.
Наистина хубава темичка.
И аз съм решил да си вземам подобна машинка, но се колебая в избора си и ще искам малко помощ Embarassed.
Някой може ли да ми каже дали има хлебопекарна Домо от тия с двете бъркалки? В момента се продават в щандовете на Домо в Кауфланд и са около 80лв.
Другия модел дето му се чудя е един Таурус от Технополис и е малко над 100лв.
Пък като ми помогнете в избора ще ви ползвам и от рецептите Wink.
Поздрави.

На първа страница има специално отделено място за различните видове хлебопекарни с техните плюсове и минуси.
Първата машинка в магазин Домо е-NEO това са нови модели все още неизвестни тук.Но тя е с 2 бъркалки и хоризонтален контайнер което е по изгодно от 1 Бъркалка и вертикален контейнер както е при Таурус..Това е въпрос на избор на самият който ще ползва тази машинка

# 159
  • София
Здравейте, момичета! Чувствайте се виновни, че ме запалихте по машините за хляб и от вчера си имам една 5003 на Мулинекс.  Mr. Green Още от вратата потънах с нея в кухнята и мъжът ми с детето ядоха топъл бял хляб  Simple Smile Аз гледах умно, защото още 3-4 дни ще съм на диета, а после ще ма'ам пълнозърнест хляб. по думи на очевидци, много бил вкусен  Laughing

Обаче имам един тъп въпрос: към машината имам мерителна лъжица с мерителна линия точно по средата. Та въпросът ми е, 1с.л. е до тази черта или до горния ръб на мерителната лъжица? Първо мислех, че една пълна мерителна лъжица = 1 с.л. Обаче моите супени лъжици напълват мерителната точно до тази черта, т.е. наполовина. Дано ме разбрахте.

Другото, което не ми е много ясно: пишеше в рецептата да сложа 1,5 ч.л. суха мая. Аз изсипах направо едно пакетче на д-р Йоткер, защото пишеше, че е за 500 гр. брашно (по рецепта беше 600гр.). Гледам че има суха мая от по 7гр и от по 11гр. Има ли значение или изсипвам винаги 1 пакетче?

И накрая ще ви помоля за една хубава изпитана рецепта за пълнозърнест хляб, че следващите 2 месеца само такъв ми се полага. Не е ли комично - жена на диета си купува машина за хляб  Laughing Ама да не решите, че съм 100кг. Тепърва ще ставам покрай хлебопекарната  Laughing

# 160
Само за маята мога да ти отговоря. Винаги слагам 1 пакетче 7г на Йоткер за един хляб. 11г сигурно пише за какво количесто е. Според мен него можеш да го делиш на две - пак ще е достатъчно за един хляб.

# 161
  • София
....
Обаче имам един тъп въпрос: към машината имам мерителна лъжица с мерителна линия точно по средата. ...

Разделителната линия показва половин лъжица.

# 162
  • София
Благодаря ви за бързите отговори!  Hug

Значи моите супени лъжици са фалшиви  Laughing

На маята от 11гр. пише, че е за 500-1000гр. брашно. И понеже е толкова неточно, се зачудих цяло ли пак да слагам. Мъжът ми не бил сигурен от коя мая да вземе, та купил и от двата вида.

Днес се сдобих и с кухненско кантарче.

# 163

Би ли казала какво е това кантарче, че с това брашно не мога да се оправя колко да слагам

# 164
  • София
...
Значи моите супени лъжици са фалшиви  Laughing
...

Ами не са фалшиви, а напълно нормални са си.

Би ли казала какво е това кантарче, че с това брашно не мога да се оправя колко да слагам

Бе хора къде ви изчезнаха мерителните чаши към хлебопекарните.

Последна редакция: пн, 16 ное 2009, 19:17 от дядо хаджия

Общи условия

Активация на акаунт