Машина за хляб-21 част

• 43 277
  • 749
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Здравейте,

Поздравления за хубавата тема  Peace  Предстои ми покупка на машина за хляб, има ли някъде тема или анкета за видовете машинки и отзиви от потребителите или Вие какво бихте ми препоръчали? В момента ми препоръчака Аляска, достъпна като цена и била много хубава  newsm78
Последната, която аз си взех е тази
Хлебопекарна Fagor PAN-850-цена: 159 лв.
Капацитет 750г; 1000г; 1350г.
Незалепващо покритие
3 настройки за степента на изпичане - леки, средни и тънки
13 програми за разнообразни рецепти
LCD дисплей
Държи хляба топъл в продължение на 1 час 

Много съм доволна, да чукам на дърво. Laughing

Относно брашната и големите разфасовки и аз съм чувала, че не се продават толкова често колкото другите и им застоява в магазините.  Rolling Eyes

# 136
Аз последно си взех разфасовка 5 кг от тази синята. Много съм доволна. Сега обмислям да си вземем един голям чувал, че с тази хлебопекарна си правим често хляб. От друга страна, напоследък не позлвам толкова много бяло брашно, та не знам.

# 137
  • София
polin_a,

Признавам си, че не знам грамажа на готовите козунаци. Но рецептата е стандартно от:
брашно             1 кг
мазнина            300 гр.
мляко                300 гр.
яйца 6х60 гр = 360 гр.
захар                300 гр.
добавки             50 гр.   (без стафидите)

Общо - 2,200 - 2,300 кг.

Пека в две тортени форми едновременно. Значи, всеки излиза от по килограм.

# 138
Рая, попитах, понеже имам спомени, че имам рецепта за хляб с към 700г брашно. Никога не ми е преливало тесто. Е, с повече не бих рискувала.
Гелева, контейнера на тази машина от кой тип е? Изглежда вертикален, а имам спомен, че хлябовете ти са като от хоризонтален.

# 139
  • София
За хляб от над 700 грама брашно и аз не бих рискувала. Става дума за неща, които само меся в машината.

# 140
  • София
polin_a , хоризонтален и е с две бъркалки. Peace

# 141
Здравейте искам да попитам нещо. Преди няколко страници някой беше писал, че в Мулинекс 5000 не му се изпича добре хляба. Насочила съм се точно към този модел, но това леко ме притесни. Моля ви тези от вас, които са с този модел да кажат става ли машината или да мисля да друга.

# 142
  • София
Здравейте искам да попитам нещо. Преди няколко страници някой беше писал, че в Мулинекс 5000 не му се изпича добре хляба. Насочила съм се точно към този модел, но това леко ме притесни. Моля ви тези от вас, които са с този модел да кажат става ли машината или да мисля да друга.
единственият модел,на който попаднах с този проблем,докато си избирах моята,беше 2000-от другите всички бяха доволни  newsm78. Аз съм с 5003 /разликата с 5000 е в багетите/-пече перфектно и на трите корички

# 143
  • София
ами аз след това обясних, че това ми става само на най-светла коричка и ако се остави да постои половин час в машината след края, порозовява. Peace Само авторката се оплака от проблем, другите сме си доволни. Wink

# 144
polin_a , хоризонтален и е с две бъркалки. Peace

Много ти благодаря  bouquet! Това би бил за мен вариант, ако нещо се случи с моята машинка, не дай боже Peace.

# 145
Хора много ми се яде тутманик със сиренце, ама както ми го правеше баба едно време, не като каша, ами с мая ...можете ли да помогнете с рецепта, тестото да го замеся в машината за хляб и после да добавя сиренце и там каквото се слага...помагайте  Praynig

# 146
Хора много ми се яде тутманик със сиренце, ама както ми го правеше баба едно време, не като каша, ами с мая ...можете ли да помогнете с рецепта, тестото да го замеся в машината за хляб и после да добавя сиренце и там каквото се слага...помагайте  Praynig
Аз правих ....Ето рецептичка...
Тутманик в машината за хляб

# 147
Първо да благодаря за разясненията, който сте ми дали по моите въпросчета. Сега ми е малко по спокойничко и ще се пробвам Simple Smile

За тутманик мога да дам рецептата по която аз го правя- от моята баба Илка ми е и си го казваме

Тутманика на баба Илка Peace

500-600 брашно
1 ч.л. сол
1 с.л. захар
1 кубче мая, но аз си го правя с 1/2
250 мл топла вода
Това го замесих онзи ден в машината за хляб Simple Smile за да я сефтосам, стана чудно тесто, до сега на ръка не съм получавала такъв добър резултат
Тестото се дели на 5 топки. В купичка смесвам маргарин +олио+ масло по 50 гр=всичко 150 грама
в друга купичка 2 яйца и сирене колкото искате- аз слагам повечко

Разстила се една кора от тестото намазва се с мазнината и се поръсва със яйцето и сиренето , усуква се на верев и се слага в тавата(която трябва да е намаслена с маргарин-иначе винаги залепва само с него не!). И така останалите топки. Мушкам във фурната на 190 градуса за около 40 минутки, но тава си зависи и от фурната де.
 Hug

# 148
много благодаря ще го почвам веднага , че ми прималя Mr. Green

# 149
DDimitrova, страхотен козунак. Аз реших да пробвам по рецептата на Ердинч. 500 гр. брашно беше малко, добавих още 4-5 суп. лъжици - докато спря да маже и да лепи. Тестото не втаса до края на програмата, та го извадих и стоя на 50 град. във фурната още 1 час. После го пекох само от долу 1 час на 200 град. и чак тогава започна да се надига. Ти с какво брашно прави твоя козунак?

Общи условия

Активация на акаунт