Машина за хляб-21 част

• 43 274
  • 749
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте,момичета.
Купих си Мулинекс 6000.
Моля който има същият модел да ми каже дали е доволен.
Изпича ли добре хляба?

Е, това чудо на техниката ,ако не изпича добре хляба- язък му за парите! Peace
Би трябвало да си доволна. А защо не си пробвала още???

# 106
Здравейте момичета, от вчера съм щастлива собственичка на Мулинекс 5000.  Party
Но за сега Party съм я изпробвала само да ми замеси едно тесто за тутманик, резултата беше невероятен  Heart Eyes
Но за да се престраша за козунаци или за хляб имам нужда малко от вашата помощ  Hug Имам няколко въпроса
- Винаги със суха мая ли работите, почти всички рецепти са с такава. Аз имам за сега само кубчета и вчера разтворих кубчето Hug във водичка както до сега и го сипах най отгоре върху брашното. Така ли трябва ако е с тази мая, четох Hug че и другата трябва да е най отгоре и предполагам Hug там си остава, ама тази нали става течна та според мен попи и на долу.

-Също така рецептите са все със сухо мляко, а аз не използвам такова . Все си купувам течно , та ако ползвам такова количеството на млякото как да го определям и вадя ли го от количеството на водата която прибавям.  newsm78

ами за сега това са ми чуденките. А и кога са тези сигнали за добавяне на нещо освен основните продукти, трябва да има някакъв сигнал, но на програма месене която е 15 минути не ми издаде никакъв сигнал машината. А и ми беше толкова любопитно как меси че не затворих капака. трябва ли да го затварям?

Ще съм ви благодарна за помощта и отговорите   bouquet

Последна редакция: нд, 15 ное 2009, 18:11 от Щастлива съм!

# 107
Днес правихме прощъпулка на малката и не ми остана време.
Утре ще пробвам какви ще ги сътворя  chef

# 108
Сухата мая е за начинаещи  Wink защото по-лесно й се уцелва грамажа.
Какво е това сухо брашно?  newsm78 Да не би сухо мляко да си имала предвид?
Сигнала, за който питаш е на другите програми - за хляб. Капака и аз го отварям понякога, за да добавя брашно или каквото преценя. Предполагам, че не е проблем, освен ако не втасва тестото - тогава вече може да попречи. Имам същия модел машина - в книжката подробно е описано всичко  Peace

# 109
Сухата мая е за начинаещи  Wink защото по-лесно й се уцелва грамажа.
Какво е това сухо брашно?  newsm78 Да не би сухо мляко да си имала предвид?
Сигнала, за който питаш е на другите програми - за хляб. Капака и аз го отварям понякога, за да добавя брашно или каквото преценя. Предполагам, че не е проблем, освен ако не втасва тестото - тогава вече може да попречи. Имам същия модел машина - в книжката подробно е описано всичко  Peace

Мацката пише "сухо брашно" Laughing. Кво ли е туй чудо Thinking...
Ама сигурно има напредвид сухо мляко наистина. Не е задължително да го слагаш, нищо, че го има по рецептата. А млякото или водата са течността в рецептата. Т.е. слагаш толкова течност, колкото си пише. Можеш да смесваш двете течности, или да слагаш само вода. Въпрос на вкус.
За маята - 1/4 кубче ти е нужно за един хляб. Или разтваряш, или натрошаваш върху брашното - все е правилно.
Добавките се слагат при сигнал, който е след първото месене и почивка. При програма месене няма сигнал. Капака може да държиш отворен докато се замеси отначало тестото, и после за добавките да отвориш за малко. Иначе - затворен.

# 110
Здравейте,

Поздравления за хубавата тема  Peace  Предстои ми покупка на машина за хляб, има ли някъде тема или анкета за видовете машинки и отзиви от потребителите или Вие какво бихте ми препоръчали? В момента ми препоръчака Аляска, достъпна като цена и била много хубава  newsm78

# 111
  • Географският център на България-Габрово
Здравейте момичета, от вчера съм щастлива собственичка на Мулинекс 5000.  Party
Но за сега Party съм я изпробвала само да ми замеси едно тесто за тутманик, резултата беше невероятен  Heart Eyes
Но за да се престраша за козунаци или за хляб имам нужда малко от вашата помощ  Hug Имам няколко въпроса- Винаги със суха мая ли работите, почти всички рецепти са с такава. Аз имам за сега само кубчета и вчера разтворих кубчето Hug във водичка както до сега и го сипах най отгоре върху брашното. Така ли трябва ако е с тази мая, четох Hug че и другата трябва да е
най отгоре и предполагам Hug там си остава, ама тази нали става течна та според мен попи и
на долу.
-Също така рецептите са все със сухо брашно, а аз не използвам такова . Все си купувам течно , та ако ползвам такова количеството на млякото как да го определям и вадя ли го от
количеството на водата която прибавям.  newsm7
ами за сега това са ми чуденките. А и кога са тези сигнали за добавяне на нещо освен основните продукти, трябва да има някакъв сигнал, но на програма месене която е 15 минути не ми издаде никакъв сигнал машината. А и ми беше толкова любопитно как меси че не затворих капака. трябва ли да го затварям?

Ще съм ви благодарна за помощта и отговорите   bouquet

Първо можеш да ползваш всякаква мая и суха и жива-тази която е на кубчета.И двата вида мая се слагат най последни в контейнера на хлебопекарната.Правиш си малко кладенче в брашното и изсипваш сухата маяа живата просто я натрошаваш отгоре в това кладенче.Не е необходимо да я разтваряш предварително.

Второ по въпроса за млякото,някои от рецептите са дадени със сухо мляко,но в повечето рецепти присъства и прясното мляко,да правилно си разбрала,че ще трябва да се намали количеството на водата за сметка на прясното мляко,но ако ти дойде много течно когато започне да меси сама ще прецениш и да добавиш ако е необходимо брашно

Трето-всяка машина дори и при месене издава към края намесеното сигнал ако е необходимо да се прибавят някакви продукти,било то сирене или кашкавал,някакви подправки или пък някакви семки,или сушени плодове от рода на стафиди или някакъв друг плод, за различните видове хляб или за някакъв вид кекс

Четвърто-Не е необходимо когато меси машината капака да е затворен защото по този начин следиш тестото и ако е нужно добавяш брашно или вода ако е сухо тестото.Капака се затваря когато спре месенето и започне същинската част на програмата втасване и печене

# 112
Аааа...мах-мама  newsm10 отличен 10.
Вярно,че тестото с кисело мляко се работи по бързо...и така е вкусно.
Добре,че вън вали и не ми се ходи за прясна мая/имам суха но ще спазя рецептата/.
Момичета...с вашите вкусотии ще вземем да се търкаляме като матрьошки.
Браво на всички.
newsm51

# 113
  • Географският център на България-Габрово
Здравейте,

Поздравления за хубавата тема  Peace  Предстои ми покупка на машина за хляб, има ли някъде тема или анкета за видовете машинки и отзиви от потребителите или Вие какво бихте ми препоръчали? В момента ми препоръчака Аляска, достъпна като цена и била много хубава  newsm78

На първа страница в темата има обяснение за някои видове хлебопекарни и там можеш да видиш нагледно някои от тях и плюсовете или минусите на даден модел

# 114
  • Дълбоката провинция
Да ви се похваля с успешния си козунак:

Стана превъзходен PartyРецептата е на tanita(съжалявам ако не съм написала ника правилно).

# 115
  • Разград
Димитрова,разкошен е Peace.
Мегансbouquet Hug.

# 116
  • Русе
Защо не добавите в първият пост че за сега само от Мулинекс 2000 има оплаквания? Поне само за този модел аз знам, не си спомням други мацки да са се оплаквали  Thinking

# 117
  • София
Да споделя, че в известния тук какаово-шоколадов кекс добавих една чаена лъжица сурово смляно кафе. Не, че е токлова необходимо и фатално, ама му придаде малко по различен аромат и вкус.

Шоколада този път не си играх да го рендосам ама ги начупих на едри парченца и пак си стана хубав.

А да придобих опит да го вадя без да ми се разчупи. И тоя път половината мисля да си го скрия за мен. Simple Smile

Последна редакция: нд, 15 ное 2009, 21:01 от дядо хаджия

# 118
Ердинч, на снимките хлябът е доста тъмен, а по рецепта е с бяло брашно.Това от добавките ли е или си сложил и друго брашно?

Praynig sory, да, беше ми свършил бялото, па аз му сложих вместо бяло пълнозърнесто  + трици и +  другите добавки

браво за вниманието  Peace

# 119
Да споделя, че в известния тук какаово-шоколадов кекс добавих една чаена лъжица сурово смляно кафе.

Дядо, хаджия, пак ще те тормозя за линк, къде го има тоя известен какаово-шоколадов кекс, дето съм го изпуснала?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт