Машина за хляб-21 част

• 44 710
  • 749
  •   1
Отговори
# 525
Благодаря за отговора, ако комбинирам програмата за месене и втасване с тази за печене, 2 пъти ли трябва да пусна тестото на програмата за месене и втасване и да изчакам пълният цикъл и едва след това на програмата за печене?

# 526
  • София
Благодаря за отговора, ако комбинирам програмата за месене и втасване с тази за печене, 2 пъти ли трябва да пусна тестото на програмата за месене и втасване и да изчакам пълният цикъл и едва след това на програмата за печене?

Мога ли да Ви помоля преди да ви напиша отговора си Вие да ми напишете от книжката от какви фази се състои програмата ви за месене и втасване (примерно 5 минути месене, 5 минути почивка, пък 15 минути второ месене и т.н.) - виже в книжката там го има описанието.

# 527

Мога ли да Ви помоля преди да ви напиша отговора си Вие да ми напишете от книжката от какви фази се състои програмата ви за месене и втасване (примерно 5 минути месене, 5 минути почивка, пък 15 минути второ месене и т.н.) - виже в книжката там го има описанието.
За съжаление не са описани по този начин, преводът на български е просто ужасен, описани са само коя програма за какво е без да е посочено никакво времетраене. Опитвам се да си намеря в интернет книжката с интрукциите на английски или на немски език, но за сега без успех

# 528
chefina, моята Аляска е модел ВМ 2600 и съм правила козунак на програма 3, продължителност 3:40.

# 529
chefina, моята Аляска е модел ВМ 2600 и съм правила козунак на програма 3, продължителност 3:40.
И мойта е такава, ще провам утре и ще видим какво ще се получи Simple Smile

# 530
Днес моята приятелка която живее в Италия ми каза рецепта за блат за пица по "тяхно му":
1кг.брашно
1/2 литър вода(хладка)
1/2 с.л. сол
1 кафена чаша олио
25г.жива мая
Получава се много добро тесто.Аз пека пицата в уред за печене на пици и стана страхотно  PeaceПредполагам че и в фурна ефекта е такъв Peace
Само да допълня че сложих в машината половин доза от всичко горе написано и тестото което се получи ми опря в капака.

Последна редакция: пт, 27 ное 2009, 14:34 от мая06

# 531
  • Географският център на България-Габрово

Дядо Хаджия моята инструкция за хлебопекарна Клатроник е на немски,но все пак ти пращам скриншот от таблицата за времената на различните прорами.Кликни върху снимките за увеличение.   Чак сега обаче се светнах,че ти молиш горната дама да ти изпрати нейните функции на машината но нищо ,на някой може да му бъде интересно и на тази машина функцията за време.

Последна редакция: пт, 27 ное 2009, 23:46 от dunia53

# 532
  • Географският център на България-Габрово

Зависи какво искаш да направиш.Дали хляб или козунак.Но аз винаги пускам по 2 пъти  на програма тесто или на други програми за месене и втасване в моята машинка каквото и да правя,преди да почне печенето

# 533
И аз имам проблем с брашното на София Мел Екстра. Свекървата донесе 6 пакета по 2кг, но нещо хляба не се надига както преди, а и остава леко влажен. Вчера пуснах един обикновен без да го следя и като го извадих беше такъв. Днес реших да следя какво става. В началото си се оформи добра топка и аз спокойно си продължих с другата работа. Малко преди да свърши месенето, погледнах пак и тестото се замазваше под бъркалката. Вече беше късно да добавям брашно. На какво може да се дължи това, че в началото беше добре, а в края на месенето - не?

# 534
  • Дълбоката провинция
И аз имам проблем с брашното на София Мел Екстра. Свекървата донесе 6 пакета по 2кг, но нещо хляба не се надига както преди, а и остава леко влажен. Вчера пуснах един обикновен без да го следя и като го извадих беше такъв. Днес реших да следя какво става. В началото си се оформи добра топка и аз спокойно си продължих с другата работа. Малко преди да свърши месенето, погледнах пак и тестото се замазваше под бъркалката. Вече беше късно да добавям брашно. На какво може да се дължи това, че в началото беше добре, а в края на месенето - не?
И при мен така се получи CryСнощи правих питка,замеси се хубава топка,извадих я оформих я и оставих да втаса.По време на втасването се загубиха всички форми,буквално се беше разтекло тестото #Cussing out

# 535
  • в обкръжаващия ме хаос
Дядо Хаджия , ще споделиш ли как процедираш при замесването на козунаците, когато използваш машината? Интересува ме по-специално дали след първото втасване размесваш тестото или само сплиташ и оставаш за второ втасване? Моите определено средата им е като хляб, особено на този дето го пекох във фурната (той втаса по-кратко).
Тези пък от София Мел защо така  newsm78 Аз си използвам "екстра" от 1 кг и нямам забележки. Явно в по-големите пакети правят нещо с брашното.

# 536
Днес моята приятелка която живее в Италия ми каза рецепта за блат за пица по "тяхно му":
1кг.брашно
1/2 литър вода(хладка)
1/2 с.л. сол
1 кафена чаша олио
25г.жива мая
Получава се много добро тесто.Аз пека пицата в уред за печене на пици и стана страхотно  PeaceПредполагам че и в фурна ефекта е такъв Peace
Само да допълня че сложих в машината половин доза от всичко горе написано и тестото което се получи ми опря в капака.

Ох, и аз се включих в клуба на притежателите на машина за хляб. Много ми харесва!!!
Вече купешкият нещо хич не става...
Да те питам - приятелката ти уточнява ли дали с брашно от твърда пшеница го прави или нормална?

# 537
Само да кажа...Мъж купил в крайна сметка от синьото брашно на София мел - 5кг. Правих с него домашните хамбургери на Лабрекс и баница с мая - идеални станаха! Баницата все още се пече във фурната, нямам снимка, но ето ги хамбургерите - Хамбургери - никакви забележки нямам на този етап към брашното. Дано е така и за вбъдеще!

# 538
Маме, чудесни са Peace. Но аз тук от темата знам, че просто някои брашна не стават за машината, пък на ръка като се прави каквото и да е, става. Няма проблеми. Не случайно, като видим, че примерно хлябът не става в машината, не втасва достатъчно, или нещо друго, вадим от контейнера, оформяме и действаме по-нататък с обикновената фурна. Някой ако има обяснение, да го даде. Бяхме коментирали преди време за мелнишкото брашно, а и аз наскоро бях писала пак. Еми не става за машината, и това е. Ако правя нещо на ръка, няма проблеми.

# 539
Еееееееее, не мога да не се поФаля - най-после улучих тестото за козунак! bowuu Машинката се справи добре с месенето, печенето ми даде повече зор, защото фурната е калпава и непрекъснато слагах и махах фолио.

Общи условия

Активация на акаунт