Машина за хляб-21 част

• 44 710
  • 749
  •   1
Отговори
# 585
  • Разград
Вела,много добре изглежда козунакът. PeaceА от това брашно и аз ще си купя,ама то направо е без пари.Ще сравнявам с Клевер-а.
Винаги слагам сол в сладките теста,но без да прекалявам,една щипка и това е.

# 586
Здравейте момичета, продължавам и днес с опитите с маята машина.
petia_tag , шоколадовия кекс е по рецепта на Танита, като спазвах точно инструкциите, а съставките ги отмервах  с  мерителната чашка към машината.Не разбрах  защо не се получи , дали от брашното или може би програмата беше по дълга и го пече доста време.
max-mama   , да това е царевично хлебче с яйца по рецепта на Polin_a, стана много вкусен , но другия път ще удвоя съставките.

Вела   козунака е превъзходен поздравлениия  bouquet
lubopitko , petia_tag , чудни неща сте показали Hug

# 587
И от мен един тутманик с това брашно само месен в машинката.

# 588
Аз вчера правих френски хляб и определено няма да повторя.Не ни хареса на домочадията.
Брашното меря с чашката към машината,но не слагам пълното количество което е посочено.Слагам примерно ако пише 600гр. слагам 500 и като започне да се меси и го наблюдавам и постепенно започвам да прибавям докато спре да се маже по бъркалката и стените.Винаги ползвам пресято брашно(това с пресяването ми е най тегаво).Но така знам от майка,брашното трябва да е пресято за да има въздух и да не стане хляба глетав  Peace

# 589
Днес правих домашните хамбургери на Лабрекс, дето мама цоцоланка ги е сътворила като за изложба. Не измерих предварително указаното количество брашно, а сипвах докато ми хареса. В рецептата е указано - до меко тесто, но колко меко... newsm78? Е, без да искам получих консистенцията на италианския хляб - въздушен, пухкав.
Не успях да ги снимам Blush
И това с брашното от 49ст. Mr. Green
П.П. Месих на ръка.

# 590
Момичета, дайте идея, пекох едно ръжено хлебче, замеси се добре, втаса добре и в момента в който машината включи да пече и той спадна на половина, какво му стана? Sad

# 591
  • в обкръжаващия ме хаос
Момичета, дайте идея, пекох едно ръжено хлебче, замеси се добре, втаса добре и в момента в който машината включи да пече и той спадна на половина, какво му стана? Sad
И при мен се получи абсолютно същото в петък. Вътре си се изпече и беше много вкусно.
Момичета, страхотни неща сте показали, поздравления  Hug

# 592
И при мен се получи абсолютно същото в петък. Вътре си се изпече и беше много вкусно.
Момичета, страхотни неща сте показали, поздравления  Hug

И аз вчера пекох не един, а два хляба със същия резултат  Confused
Вярно вкусно стана и се яде, особено втория но защо така хлътват  newsm78

Първия хляб 3 пъти бухва и спада  Sad Изхвърлих го понеже беше по-плътен и поне на мен леко ми киселееше. Рецептата беше с кисело мляко, предполагам от това идва вкуса (май съм сложила в повече).
Втория хлаб правих по друга ррецепта.

# 593
Искам да ви питам дали машините имат настройки за печене които могат да се променят.

Забелязах, че моята не пече така както беше в началото.

Днес правих козунак. Ползвах същата рецепта и програма както преди. Наложи се да допичам 30 мин. допълнително. Преди ремонта на машината, дори и на слабо печене козунака си покафевяваше, а сега си беше недопечен  Thinking Разбира се и захарта която посипах отгоре не карамелизира, а си попи в тестото.
Дали звъня на сервиза или мога сама да направя нещо по въпроса?

# 594
  • София
Чета тука странни технологии за правене на хляб.
Три пъти бил бухвал и спадал и после се чудим защо превтасал и станал кисел - амчи то сте яли направо печена мая според мен.
Някой ще ми обясни ли какви са тия програми с тройно втасване щото в моята машина си нямам такава (и слава Богу).
За ръжения хляб, няма да стане като погача, щото е ръжен (това и за царевичния се отнася) и изобщо там работата на маята е просто да не го направи тухла ами малко да го омекоти. И тя естествено маята си знае работа, колко бяло брашно ми турите толкова ще бухна и това е.

# 595
Три пъти бил бухвал и спадал и после се чудим защо превтасал и станал кисел - амчи то сте яли направо печена мая според мен.
Някой ще ми обясни ли какви са тия програми с тройно втасване щото в моята машина си нямам такава (и слава Богу).
За ръжения хляб, няма да стане като погача, щото е ръжен (това и за царевичния се отнася) и изобщо там работата на маята е просто да не го направи тухла ами малко да го омекоти. И тя естествено маята си знае работа, колко бяло брашно ми турите толкова ще бухна и това е.

Ми пекох на програма за пълнозърнест хляб, която се оказа по-дълга от тази за обикновен хляб.

Не съм очаквала да бухне много, просто ми направи впечатление, че хлътва. Имаше хубаво капаче което в един момент се сгромоляса  Sad Формата му се разваля, не друго  Grinning

# 596
  • София

Аз да не съм се объркал. Вие какъв точно хляб сте пекли.

Ми пекох на програма за пълнозърнест хляб, която се оказа по-дълга от тази за обикновен хляб.

Не съм очаквала да бухне много, просто ми направи впечатление, че хлътва. Имаше хубаво капаче което в един момент се сгромоляса  Sad Формата му се разваля, не друго  Grinning

# 597
Купих си обикновено пловдивско брашно (нещо с О беше мелницата) и хляба си стана екстра. Вече съм сигурна, че на София Мел екстра партидата не им е хубава и за това не ми ставаше добре последните 2-3 пъти хляба.

# 598

комшу здравей,

Моята машина(Severin) например е със тройно втасване(презатопляне+бъркане+смесване+ 3пъти втасване), така е и във Brewille, на баща ми машината(Arçelik) па е със две втасвания(впрочем и тя е със 3 ама нейсе, бъркане+около 20мин късо втасване+месене+2 дълги втасвания)

JeniB кажи как бяха в Panasonic втасванията, със по едно, но дълго втасване си я спомням  newsm78

в Zojirushi програмите са със 3 втасвания

Цитат

за да се подпомогне глутеновия скелет, така е да,
аз например понякога  за 3 мерки бяло добавям 1 мярка ръжено или 3:2 или 3:3 или 2:3 съотношения ги ползвам, (може да се пробва и  1:3 съотношение, но само със ръжено е риск, получава се направо "кирпичена тухла"  Mr. Green )

па за бухнал и само ръжен хляб трябват химикали(набухватели разни)

ето ви една интересна рецепта за Норвежкия ръжен хляб , пробвайте смело  Hug
източник: http://ekmeksanati.com/documents/norvee7_c7avdar_ekmef0i.html

За  750 грама. Хляб

180 мл. (3 / 4 чч) ..........................вода
80 мл. (1 / 3 чч) ............................меласа(аз не обичам сладък хляб за това го намалявам количеството или слагам само 1+1/2сл кафява захар)
2 с.л. .............................................краве/бутер/маргарин масло.(не можах да го преведа точно, по същество е масло правено от мляко)
1 ч.л. ............................................морска сол.
1чл ...............................................лимонов сок
50г. (1/4 чч + 3с.л. ).....................бяло Брашно
175 гр. (1 + 1/3 чч) .....................ръжено брашно
150 гр. (1+1/4 чч) .......................пълнозърнесто брашно
1 ч.л. ............................................кориандър (по желание, аз не съм го слагал)
1+1/2ч.л. .....................................мая

edit:
и една обикновенна рецепта

1 кг ръжено брашно
42гр мая
1 чаена лъжичка сол
2сл захар
1чл лимонов сок
750 мл топла вода
1 чч слънчогледово семе
1/2 чч овесена каша

месене + 30мин втасване + месене + 15мин втасване + 200Ц затоплена фурна

Последна редакция: пн, 30 ное 2009, 10:08 от Ердинч

# 599
моя винаги разбира кога хлябът е със суха или с жива мая,направи ми забележка,да не се изхитрявам и да го правя само с жива Crazy

Айде бе Shocked.
Големи специалисти са някои Mr. Green.
той е управител в една пицарийка и всеки ден меси тесто, все пак bowuu

Общи условия

Активация на акаунт