Машина за хляб-21 част

• 44 710
  • 749
  •   1
Отговори
# 630
Какво означава гръчки?

Praynig sory аз съм се произнесъл неправилно, правилната дума е гърча, гърчове

благодаря

Цитат
...

И аз благодаря, можело е и сама да се сетя, ама пуста разсеяност... Междувременно изяхох една филия топъл хляб в пълно противоречие с инструкциите на Дедо, обаче миришеше много хубаво и не устоях.

# 631
Щом от сега е стигнал ръба,то при печенето ще стигне капака.

моя опря  Mr. Green

ето набързо една снимка със телефона

---------------8<-----------------------------------8<-----------------------

edit:

ето го резултата, sory пак е сниман със телефон

Последна редакция: пн, 30 ное 2009, 21:38 от Ердинч

# 632
ако правите хляб 1.5кг. в машината с жива мая,не ви ли стига до горе ,и леко да спадне по средата,2-3 пъти вече ми става така Rolling Eyes

# 633
  • Дълбоката провинция
Благодаря за комплиментите HugСега нямам много време...за да пиша,но утре обещавам да напиша подробностите Grinningрецептата от тук съм я взела,да ме извини автора,не съм си го записала,но колкото пъти го направя,всички се възхищават на резултата Flutter.Иначе съм много зле с месенето. BlushНо това винаги ми се е получавало  chefБлагодаря ,че ви има ,много научих от вас.
За протокола правя едни мекички ,но нямах сода и ги замесих с бакпулвер CrazyУтре ще докладвам и за тях Praynig

# 634
JeniB,последно си купих ръжено брашно от едно малко магазинче за здравословни храни.То се намира на ул.Петко Д.Петков-в блока където е магазина Baby Land.Само,че е от страната на входовете на блока.Пада се до първия вход от страната на Маркет Център.Дано разбра нещо LaughingНе знам дали ти е близо магазина ,но предполагам,че във всеки такъв има такова брашно. Peace

# 635
JeniB,последно си купих ръжено брашно от едно малко магазинче за здравословни храни.То се намира на ул.Петко Д.Петков-в блока където е магазина Baby Land.Само,че е от страната на входовете на блока.Пада се до първия вход от страната на Маркет Център.Дано разбра нещо LaughingНе знам дали ти е близо магазина ,но предполагам,че във всеки такъв има такова брашно. Peace
Вчера купих и аз от там Simple Smile Живея зад Гранд и ми е съвсем близо;)

# 636

За  750 грама. Хляб

180 мл. (3 / 4 чч) ..........................вода
80 мл. (1 / 3 чч) ............................меласа(аз не обичам сладък хляб за това го намалявам количеството или слагам само 1+1/2сл кафява захар)
2 с.л. .............................................краве/бутер/маргарин масло.(не можах да го преведа точно, по същество е масло правено от мляко)
1 ч.л. ............................................морска сол.
1чл ...............................................лимонов сок
50г. (1/4 чч + 3с.л. ).....................бяло Брашно
175 гр. (1 + 1/3 чч) .....................ръжено брашно
150 гр. (1+1/4 чч) .......................пълнозърнесто брашно
1 ч.л. ............................................кориандър (по желание, аз не съм го слагал)
1+1/2ч.л. .....................................мая

Не са ли малко продуктите за 750гр??

# 637
  • София
ако правите хляб 1.5кг. в машината с жива мая,не ви ли стига до горе ,и леко да спадне по средата,2-3 пъти вече ми става така Rolling Eyes
сигурна ли си, че маята не ти идва в повече?

# 638
Вчера купих и аз от там Simple Smile Живея зад Гранд и ми е съвсем близо;)
Ооо,почти сме си съседки-аз живея до Евмолпия Laughing
И да не е само спам,ето да ми видите резила Embarassedhttp://danipbg.snimka.bg/cooking/hlebopekarna.430255.16180405Питката за прощъпалника,омесена от машинката и "украсена"от мен Laughing

# 639
  • с/у ОколоМръсТното
Мерси за съветите.   bouquet
Аз моя хляб го увивам в кърпа веднага след като го извадя от кошницата. Явно му трябва време, както е казал и Ердинч.
И гледам да го ядем поне половин ден след като е опечен. Дори на другия, че така ми се струва по-добър. Иначе наистина ти става тежко на стомаха.

Вангоби, слагам всякакво брашно ( ръжено, за селски хляб, пълнозърнесто) и понеже слагам само на око продуктите, винаги ми се налага да добавям брашно. Та винаги добавката е само от бяло брашно тип 500.
Според Мама Цоци, ако не бъркам, колкото и да е здравословен хляба, си му трябва и малко бяло брашно. И аз я слушам.

Това за ел. ножа е идея. Ще си помисля...  Hug

Кой ме питаше какво слагам...

1 яйце
сол
захар
зехтин (ил масло)
кисело (или пр. мляко)
брашно
мая
и чат-пат маково семе или чубрица или чевен пипер за да я розов 'лебеца  Joy

Разбира се, че е време да овладея и някойя бая по-засукана рецептичка. Но нямам това време (а и желание) за сега.

# 640
Слагам за хляб 1.5кг. 20 гр.мая.Хубаво се изпича,и е много вкусен,но се надува догоре и започва посредата да спада(явно натежава?) Rolling Eyes

# 641
  • София
Слагам за хляб 1.5кг. 20 гр.мая.Хубаво се изпича,и е много вкусен,но се надува догоре и започва посредата да спада(явно натежава?) Rolling Eyes
това е много според мен, аз повече от две чаени лъжички от мерителните не слагам. Превтасва ти според мен. Пробвай следващия да го направиш с по-малко и ще видиш разликата. Peace

# 642
  • Хасково
Слагали ли сте чесън в хляба?
Кога и как? Дали няма да се подвлажни хляба?

# 643
˙·٠•●teddtedd ●•٠·˙ и аз смятам,че маята ти е много....

Да питам.....Днес видях Клатроник с 2 бъркалки в ТСМ за 109лв. Отзиви от първа ръка?

# 644
  • Географският център на България-Габрово
˙·٠•●teddtedd ●•٠·˙ и аз смятам,че маята ти е много....

Да питам.....Днес видях Клатроник с 2 бъркалки в ТСМ за 109лв. Отзиви от първа ръка?

Моята е такава и съм абсолютно много доволна от нея.CLATRONIC BBA2865  е,пече меси и втасва и има програма за кексове и други различни програми за хляб без програма за багети обаче.На първа страница има нейна снимка най отдолу в обясненията за това

Общи условия

Активация на акаунт