Машина за хляб-21 част

• 44 710
  • 749
  •   1
Отговори
# 675
За  750 грама. Хляб
180 мл. (3 / 4 чч) ..........................вода
80 мл. (1 / 3 чч) ............................меласа(аз не обичам сладък хляб за това го намалявам количеството или слагам само 1+1/2сл кафява захар)
2 с.л. .............................................краве/бутер/маргарин масло.(не можах да го преведа точно, по същество е масло правено от мляко)
1 ч.л. ............................................морска сол.
1чл ...............................................лимонов сок
50г. (1/4 чч + 3с.л. ).....................бяло Брашно
175 гр. (1 + 1/3 чч) .....................ръжено брашно
150 гр. (1+1/4 чч) .......................пълнозърнесто брашно
1 ч.л. ............................................кориандър (по желание, аз не съм го слагал)
1+1/2ч.л. .....................................мая
Не са ли малко продуктите за 750гр??

да, малко са  newsm78
180+80+10+6+5+50+175+150+7=670g
Ana_тази рецепта ли имаш в предвид

# 676
Аngela , не не !!!
Имам същата машина като твоята.
Мислех, че имаш книжка с рецепти и се чудиш коя да избереш.
Аз хляб правя по рецепти предимно от книжката, но момичетата  / и момчетата/ тук ще ти предложат и други сполучливи рецепти.

# 677
  • в обкръжаващия ме хаос
Аngela, честито за машинката, със здраве да си я ползвате и все вкусни неща да ви приготвя. Аз бих те посъветвала като за първи път да направиш хляб по рецептата за основен хляб, която ти е дадена в книжката с инструкции за хл.пекарната (не тази с рецептите, другата бяла). Вярно това не е от най-вкусните хлябове, които може да си приготвиш, но като за начало о.к. Аз така постъпих в началото, но след втория път не издържах и започнах с експериментите   chef Моята машина е модел 5000 и рецептата, за която  ти говоря е на 105 стр. най-долу. Ако се чудиш за маята, аз сложих 1 п. на д-р Йоткер. А сухо мляко не сложих, защото не ползвам, вместо това малко прясно за сметка на водата (примерно 250 мл вода и 75 мл мляко).
Polin_a, задължително ще споделя, ако пробвам нещо от чешките хлебопекари.

Последна редакция: ср, 02 дек 2009, 12:56 от МалинкаКалинка

# 678
Поправям се. Това е някаква плънка. Май newsm78. Какво е?

# 679
Ана,може машинките да са същите,но книжките явно не са.Имам 2 книжки,едната е с инструкций,а другата с рецепти.На 44 от инструкцийте е италиански предод,а от книжката с рецептите няма 44 стр.Ще пробвам тази на 105 стран. за която казва
Малинка Калинка явно и двете говорите за една и съща рецепта,но в различните книжки са на различно място.Много ви благодаря ще пробвам и ще снимам ако стане нещо.

# 680
Поправям се. Това е някаква плънка. Май newsm78. Какво е?

http://foto.dama.cz/foto.php?f=596251

Превода на Чичко Гугъл:

Плънка: около 80 до 100 грама извара
прибл. От 25 до 30 гр масло
3-4PL мед
2pl какао

PL- супена лъжица

Последна редакция: ср, 02 дек 2009, 13:46 от ana_

# 681
Ана, благодаря  bouquet!

# 682
  • Географският център на България-Габрово
Ето днешният ми хляб на програма Сандвич.С брашното на Клевер го правих и стана идеален.

# 683
dunia53, прекрасно ти е хлебчето, дано и аз някога така да ги докарвам, моите или ще превтаса, или ще се спихне Laughing

# 684
dunia53, прекрасно ти е хлебчето, дано и аз някога така да ги докарвам, моите или ще превтаса, или ще се спихне Laughing

Ами аз си правя по една и съща рецепта.Не обичам пълнозърнестите и ползвам само бяло брашно тип 500.Всеки има различен вкус.Когато правиш хляб по дълго време то се свиква и няма никакви издънки.ето и моята рецепта

400 мл.вода
5 супени лъжици олио -мерителната от машината
3 чаени лъжици сол -мерителната от машината
2 супни лъжици захар -мерителната от машината
2 супени лъжици оцет- мерителната от машината
700 грама брашно
14 грама жива мая. Едно кубче го разделям на 3 и правя 3 хляба с него
В процеса на измесване може да се наложи добавяне на брашно,за да се получи хубава топка тесто.

# 685
dunia53, Peacebouquet

Когато започнах да правя хляб с машината ползвах суха мая в пакетче на Йоткер!
Но откакто започнах с жива мая/кубче/ съм много по-доволна.
Разликата при мен е огромна.

# 686

да, малко са  newsm78
180+80+10+6+5+50+175+150+7=670g
А от тези 180 вода, не се ли изпарява част? Примерно днес правих италиански хляб. Измерих го 580грама, а съм слагала 400гр брашно и 260мл вода.

# 687
А това брашно Клевер има ли го по хипермаркетите? И колко струва? Паниното май беше малко по-скъпо.

# 688
А това брашно Клевер има ли го по хипермаркетите? И колко струва? Паниното май беше малко по-скъпо.

Полин, Клевер е марката на супермаркет Билла на цена 0.59 стотинки.Много говорихме и изписахме за него.Но откакто имам машината аз само с него процедирам.Вземам си по 3 стека на месец от по 10 пакета, и са ми достатъчни

# 689
Знам, че се писа много, но бях като кон с капаци и само София мел знаех. Затова ви четях, без да си слагам други марки на сърце. Но предвид последните провали с това брашно /аз засега нямам, но никога не е късно/, реших да се огледам за друга марка. Пък и споменавате по-ниски цени. Аз и Била имам подръка, така че бих го пробвала и това. Цена?
max-mama спомена също някакво, но не го помня и било доста по-евтино.

Общи условия

Активация на акаунт