В коремчето на мама расте, усмихнато ЮНСКО дете! - 4

• 21 148
  • 747
  •   1
Отговори
# 120
  • Пловдив
Здравейте и от мен отново.И аз забелязвам че моят корем започна да расте и скоро ще купувам нови панталони.Още не съм се записала на ЖК,но в петък мисля вече да отида.Аз все още работя макар и в хим.лаборатория.Гледам да се пазя,макар че много взех да се изморявам.Поне ме освободиха от нощните смени.Ако всичко е наред мисля да работя до нова година.Пазете се мами и до скоро

# 121
Здравейте и от мен!Най накрая реших и аз да се запиша.  На мен нито ми се гади,нито ми е лошо и малко ме е яд защото ми се лепнаха 2кг,но не на корема,а на дупето и на краката.Започнах да се замислям за фитнес с леки упражнения ,а и трябва да спра тия пусти сладкиши. Момичета,а с цигарите как се справихте,аз опитах да ги спра,но не успях Embarassed,но съм ги намалила до3-4 на ден и след всяка цигара изпитвам огромна вина.

# 122
TOPTYNA ПIЛE Z_ПАN"(тортуна пиле жоапан) , понеже виждам че се притесняваш за това че си видяла петанце кръв и реших и аз да напиша нещо по този въпрос.
На мен ми се случи също да имам зацапване и когато отидох на лекар той каза че щом има зацапване не трябва да се пренебрегва.
Според мен е хубаво да идеш на лекар (за твое успокоение да видиш, че всичко е наред).
А нош па се пие за да предотврати контракции на матката, който ти дори може да не усещаш. Исписват го когато има прокървявания. На мен ми бяха исписали папаверин, той е по силен от нош па. Но според мен каквито и да било лекарства е добре да се пият по лекарско предписание тъй като в твоя случай може и всичко да си е наред и да нямаш нужда от нош па. 

# 123
TOPTYNA ПIЛE Z_ПАN"(тортуна пиле жоапан), КАЛИОПА го е обяснила - за контракции на матката. ОБАЧЕ! Но шпа се пие и при болки при цикъл и действа като отпуска мускулите. Моята гинеколожка (Д-р Власова) е върло пратив всякакви лекарства при нормална бременност. Но каза да си купя но шпа и да пия като ме заболи ИЛИ ПРЕДИ ПО-ДЪЛЪГ ПЪТ И НАТОВАРВАНИЯ... "като аналгинче при главоболие" се изрази тя.

За кръвта... какво да ти кажа.. не беше капка кръв като от пипета. Беше по-скоро като малко съсирено парченце (2-3 на брай) с диаметър 1 мм. После през нощта сънувах как докато се бърша и на тоалетната има парче с по-голям диаметър и се оказва, че това е бебчо...  Sad Shocked Луда работа е мозъка на бременната... Но веднага се обадих на докторката, ама тя много бързаше и не успях да й кажа, че е било след секс... После на прегледа й казах и тя се усмихна и каза - радвам се, че е от това, спокойно, така е, трябва да сте по-внимателни. И мъжа като чу след това ми се смееше и викаше - чу ли докторката - ник'ъф секс, докато не родиш Grinning  А и кръвта беше на тоал. хартия след като се избърсах... не ми е зацапвала бельо и т.н. А и беше само тогава, после не продължи.

Само помни, че паниката е голяма, понякога по-голяма от нужното. Внимателно и нежно със секса, ако трябва изчакайте малко да се закрепи здраво бебчо няколко седмици или до консултацията... Успех!

Оффф... да се оплача... днес ми се ядат само кисели краставици... и след това ми се повръщат само кисели краставици.... не мога повече!!!  Joy  Sick  newsm78  Tired  Joy

Мами, лека вечер и много гуш с мъжете!

# 124
cherri, цигарите ми станаха гадни от преди да забраменея... но аз имам други 3 прекъсвания от по година... просто ми стават гадни и това е... спирам и после на някое кафе ми става тъпо и паля и пак ги почвам! Сега обаче се въздържай деее! Има никотинови дъвки, има лепенки, питай гинеколога или GP-то си... Не се излагай, не дай си Боже да имаш проблеми само заради едната моментна слабост. Но аз имам и друго мнение - ако майката е страстен пушач и МНОГО й се пуши... еми по-добре е да запали една цигара, отколкото съзнанието й да направя някоя глупост с организма (защото вярвам и знам, че съзнанието и подсъзнанието могат всичко!) Така че ако ще се мъчиш - пали... Ама ако ей така от слабост и после да чувстваш вина - стани СИЛНА! Нали за това ставаш майка! Майките са супер СИЛНИ! Simple Smile

Желая ти успех и чисти дробовее Peace

# 125
  • Бургас
Тортуна на мен не ми се е случвало и не знам какво да ти кажа, щом и при лекар не можеш да отидеш.Единственото, което ми идва на ум е да спрете със секса до прегледа и да си почиваш до колкото можеш.Дано не е нещо сериозно.

cherri аз спрях цигарите един ден преди да си направя теста.Бях решила да ги отказвам, дори и да не бях забременяла.Първата бременност също ги отказах като разбрах.В началото ми се пушеше повечко, но сега вече ми е добре.Почти не се сещам за тях и се чувствам отлично.Виж тази тема.Там момичета си помагат в борбата с цигарите и може да са ти полезни.На мен за сега волята ми стига. Grinning

milkuz накара ме да се замисля.И аз ползвам живачен термометър, че му имам най-голямо доверие, ама и ме е страх.Ти как си, поуспокои ли се?

# 126
Калиопа, eliska, Мария  Hug

И мойто беше парцалче и само веднъж, сега и аз пазя дивана и мъжа ми е на пост и молитви до след прегледа  Crazy. На мен няма да ми липсва - нещо сега съм асексуална. Ще видим 4 месец. Миналата бременност по него време бях като лъвица Joy Heart Eyes

# 127
Тортуна, лягай на дивана и не ставай от там. Почивай много.
Да кажа, че вчера си купих сутиен за бременни и направо се родих  Grinning. Уж съм напълняла само един килограм, пък всички дрехи са ми малки вече. Явно корема ми е пораснал. Днес ходих да си търся някакви дрехи, но не си избрах нищо.
В тази връзка да питам момичетата от Варна къде има магазини за бременни ?
Ulla, аз също забелязах липсата на Марчела. Познавам я от други теми и много се зарадвах, че сме в една отчетна. Дори мислех да й пиша на лични, но не зная причината за отсъствието й.
Марчела, ако четеш това драсни два реда   bouquet

# 128
о, моля ти се, TOPTYNA ПIЛE Z_ПАN"(тортуна пиле жоапан)... аз така се бях панирала... въпреки че бебчо е непланиран, но желан, все едно ми бяха взели сърцето. Даже мъжа излезе от работа и дойде да ме види вкъщи (а той по принцип не може), толкова се беше притеснил. Не го дръж на пост и молитви... Все мъжЕ, дето разбраха, че съм бременна казаха - Ее, сега да не забрвиш, че имаш мъж...  hahaha
Ще им се! Ще видиш, утре вече може пак да ти се прави... ама то и като не ти се прави (за сега говоря), що се насилваш...  Whistling Simple Smile Wink

Цялата работа е спокойствие и повече кураж! Полежи си днеска, ако утре няма нищо напонящо кръв си от моя случай и се радваш на живота Simple Smile Успех и късмет нататък Simple Smile
ЛУЛУ с дрехите за бременни... бабешки е меко казано Simple Smile Една позната си поръчва от ЛаРедут, до 5 кг дрехи ти го носят до пощата, над 5 кг - на митницата... И има по-сполучливи, ако не на цветове, то поне на материи. Каквото ми показа, поръчано от там, за нея и за малката - все страхотни материи, и готино изглеждащи дрешки! И има раздел за намалени дрехи, където цените са безобразни Simple Smile

А за сутиена - даваш мноого добра идея! Може би и аз ще си спомня как се спи настрани. Ена нощ спах без сутиен и след това проклинах идеята цяла сутрин, но беше за благото на любимия... така че  Embarassed  Crazy

Лека нощ от мен, мами! Аз се уморих от днешните пътешествия на Капитан Драйфус!  Joy

# 129
Аз в събота съм на поход за бременни панталони и някоя и друга туника, че всички ризи ми се отварят вече, я на корем, я на гърди... Нямам търговски вид, дето се вика. За ЖК - не знам. Тази седмица също не записват заради грипа... Има време. Ще го мисля. Не знам по каква причина обаче ми се гади само вечер. Бременните нямат ли сутрешни неразположения  Rolling Eyes
Конци и прочие няма да сложа. Суеверието за мен е нещо напълно излишно.

# 130
Здравейте милички!От няколко дни не съм влизала във форумчето,а вие сте изписали толкова много,че не знам кога ще успея да ви изчета.Аз исках да питам мамите от Русе знаят ли къде има магазини за бременни,че аз май не се сещам.

# 131
Здравейте милички!От няколко дни не съм влизала във форумчето,а вие сте изписали толкова много,че не знам кога ще успея да ви изчета.Аз исках да питам мамите от Русе знаят ли къде има магазини за бременни,че аз май не се сещам.
Сладуркаа,аз се сещам за този магазин,който е до Fresh - не е само за бременни,но продават доста дрешки май за мами , а ми казаха,че имало до РУ също магазин за дрехи за бременни.
Ти вече се насочи към тези дрешки ли?  Grinning Аз все още съм окей с моите дрешчици.
Записа ли се на Жк?

# 132
  • Варна
Здравейте, коремчета!
Не съм писала отдавна, но ви четях редовно! Много мило ми стана, че Ulla и ЛУЛУ са забелязали липсата ми.  Hug Hug Тук съм. Добре съм. Отпуска съм.  Mr. Green Ходихме на гости на нашите за няколко дни - голяма почивка. На 12.11. видяхме как пулсира ембриончето. Heart Eyes А моето сърце щеше да изскочи - голямо вълнение. За ЖК ми каза лекарката след 3 седмици. Аз още се лутам с избора на лекар...
Лулу, и аз много се радвам да те видя тук.  Hug Засичах те как надничаш на балкончето и щях да ти пиша ЛС... Laughing после реших да те изчакам да си кажеш самичка.  Hug  За магазините за бременни аз знам 2-3. Единия е в една от пресечките до хотел Черно море, посока църквата Св. Никола, в дясно. Другия е до пазара - на Бенковска се пада, в частта между Пискюлиев и Кракра. Тези двата ги знам от преди, скоро не съм ги посещавала. В неделя разбрах, че и в магазин Мадара има щанд за бременни и бях приятно изненадана от вида на дрехите, но така и нищо не си купих. Скоро обаче трябва да я свърша тази работа, че всичко ми стискаааа. Ти при кой лекар смяташ да се записваш на ЖК? Казахте ли вече на Део?
Натали, така те мислех... много се радвам, че всичко мина добре и безаварийно!  Heart Eyes
Тортунче, всичко ще е наред.  Hug

# 133
Никога не съм пазаряла от магазин за бременни,винаги съм си намирала дрехи от нормални магазини Laughing

Аз ходя на ехограф при Георгиев от аг-то,а ЖК,ще се запиша в ниската сграда ,която е залепена до аг-то,и предния път там си водих консултациите Peace

Последна редакция: вт, 17 ное 2009, 09:42 от Морска

# 134
Добро утро, момичета!
Марчела, вясвай се по-често да не се притесняваме!
Аз снощи пак будувах между 3 и 5 часа и сега незнам как ще изкарам деня.
Мен вече дрехите мноого ме стягат всъщност ми стават само 2  поли и аз трябва да се ориентирам вече за дрешки, но смятам да изчакам да вляза в четвъртия. До тогава ще си нося тези поли, какво да правя  Laughing
jj okocha аз съм същата с прилошаването, всяка вечер ми става зле, сутрин също де, но вечер не пропускам.
тортуна пиле жоапан, мисля че наистина е обосновано да спрете секса, докато отидете на лекар.
Не мисля, че заради едното удоволствие е оправдано да се рискува. На нас например ни забраниха секса веднага щом установихме бременност, и то не защото имам някакви проблеми, дано и така и да продължава, а превантивно. Вярно че при нас бебето е много чакано повече от 3 години, и че дойде като изненаде, но въпреки всичко според мен бебето е преди всичко. Не че и на мен не ми липсва както и на таткото, но ще стискаме за сега.
Приятен ден!

Морска, я да те питам теб, виждам че си от Варна. ВХС изследването, как процедират във Варна, имам предвид дали ЖК ти вземат изследването или ти си записваш час отделно? На мен заради грипната епидемия ми отложиха прегледа за 27,11 а тогава вече ще съм в 12 седмица и 3 дни и взех да се притеснявам за тези изследвания да не стане късно.

Общи условия

Активация на акаунт