В коремчето на мама расте, усмихнато ЮНСКО дете! - 4

• 21 155
  • 747
  •   1
Отговори
# 150
mar4ela5 виж тук ..аз много харесвам по какъв начин е описано за седмиците.
http://myfelicitas.com/parent/za-ochakvashti-bebe/bremennostta-p … nnost-po-sedmitzi

# 151
мдааа,но да родиш в началото на лятото,а не като мен предния път края на август Joy

# 152
никой не може със сигурност да определи, освен ако не знае със сигурност точната дата на забременяване Peace ехографите дават малки отклонения, защото определят възраста по големината на плода, а той може да е просто по-дребен/едър.
отчитането на бременността започва винаги от първият ден на последната редовна менструация, а реално забременяването е след около14дни, при нормален цикъл, когато е овуто. а овуто може и да е по-рано или доста по-късно. ...абе Божа работа Peace

# 153
Взехме да спорим май за едни и същи неща   Laughing
Обикновено лекарите определят термина по гестационната седмица , какво й е казал нейния лекар , ама ние какво й казваме...сложно стана . Ето теми , където обясняват за обикновените и гестационните седмици
http://www.ivf.no-meat.org/pregnancy/gest_weeks/
http://mama.btv.bg/forum/viewtopic.php?t=10514&highlight=&am … 4ae97e0b876b86c86

Elbeli , под гестограмата има обяснения как да боравим с нея , просто трябва да ориентираш двата кръга   Peace

Последна редакция: вт, 17 ное 2009, 11:00 от krio

# 154
mar4ela5 виж тук ..аз много харесвам по какъв начин е описано за седмиците.
http://myfelicitas.com/parent/za-ochakvashti-bebe/bremennostta-p … nnost-po-sedmitzi
ето това много ми хареса: "Седмица 3 от бременността - Моментът на оплождането" Laughing
излиза, че сме бременни отпреди за заченем Joy Wink
...нищо лошо, просто се шегувам Peace

# 155
Здравейте,

за пушенето - аз не пуших 6 години, започнах от келешлък след като спрях да кърмя - общо 29 месеца (бременност и кърмене) пост в пороците ми дойдоха в повече и си викам - я да видя хората как живеят и ... пропуших Mr. Green После, когато решихме ,че ще опитваме скоро за второ, реших по-отдалеч да ги спра - мислех една година преди да започнем, за да ми се изчисти организма, после си викам - 6 месеца е достатъчно, но фактът е, че през тази година пушех по малко - по 1-2-3 цигари на ден, и повече като излизам. По време на активното бебеправене - половин година - пушех много малко - накрая - по една цигара на обяд. И за първи път се усъмних, че съм бременна, когато ми се пригади на един обяд от мисълта за цигара.
От момента, в който разбрах, ги спрях от раз, но няма и как да съм се сещала, защото непоносимо ми се гади от цигарен дим. Днес пак уцелих таксиджия, който не пуши, но не знам докога ще е този късмет.

Искам да питам за 3д ехограф? Записахте ли си час и при кого? Аз първият път не ходих, но този път искам да отида.

# 156
 Thinking и аз ви обарках съвсем, но така и аз съм объркана , че........ Според календарите излиза че термина трябва да е 24 юни. Док каза че овулацията е закъсняла с около месец, затова и когато отидох първия път с уж голямо закъснение, а сърчето още не се виждаше. Преди две седм. ходих беше на 6 и половина, а сега е на 8 и половина, това е хубавото, поне расте. Незнам на ехографите как показва седмиците, като обикновенни или гест., но мисля че е г.с.

# 157
Аз не съм пушила никога ,като изключим една година като завършвах средното ..за пиниз  Joy
Ама иначе пафкам наргиле  Rage

# 158
а пък аз съм страстна пушачка по душа Laughing
спрях ги когато разбрах, че съм бременна с малкия. преди това пушех по 2к ooooh!
и... не е спирало да ми се пуши Rolling Eyes
решила съм като стана на 50г. да пропуша пак Whistling до тогава ще стискам зъби, че имам деца за гледане и няма време за такива "екстри" Laughing

# 159
sophiepp междудругото и аз съм решила като стана живот и здраве към 50-те да пропуша...ау ау една пенсионерка си се представям като аристократите.... седя си на пейчицата,пафкам си с цигарето...и мъжо да ме води на екскурзии с кораб  hahaha

# 160
ето това много ми хареса: "Седмица 3 от бременността - Моментът на оплождането" Laughing
излиза, че сме бременни отпреди за заченем Joy Wink  
[/quote]
hahaha
Свежо, наистина.
Относно пушенето, аз съм подръпвала цигарки в ученичските и студентските си години. От тогава - от време на време, през последната година - никак.
Друго обаче ме безпокои и тормози постоянно - в периода след евентуалната дата на зачеването на бебока до деня, в който видях двете чертички, сме имали няколко събирания с приятели. Знаете как е - хапване, пийване и т.н. В два от тия пъти съм пила повече от две бири и две чаши вино. Вярно, бира или вино, но все пак, алкохол. Не знам, всички ме успокояват, вкл. и лекарят, че проблеми няма, но все пак... Weary

# 161
марету,не се притеснявай душко,аз с моя син като видях 2те чертички изпих 2 литра бира Joy нищо му няма Crazy

# 162
maretu, не се притеснявай излишно Hug почти всички, са прегрешавали докато не са знаели още, че са забременяли Wink вярвам, че природата се е погрижила и е измислила как да защити бебчето през този "тъмен" период Peace

# 163
Ние точно ден след като сме си направили дъщеря ми заминахме на море. Леле, колко мастичка изпих за тези две седмици, не е истина. А колко плажен волейбол с яко подскачане играх - имах мускулна треска, а точно тогава трябва да е било имплантирането и тям подобни.
Няма страшно, всичко е наред.

# 164
  • София
Здравейте и от мен , днес !
Сутринта нещо не бях в кондиция, като  Grinningче ли се посвестих вече.

titinka да ти кажа , че най вероятно си за Майските мами, понеже моя последен цикъл беше 27 .08. и термина ми по изчисления е 03.06, но скоро май ще мина към МАЙКИТЕ( м. май) понеже всеки път ( общо 3 пъти) различни лекари и ехографи ме изкарват една седмица повече отколкото трябва, та незнам.

maretu не се притеснявай , бирата е вълшебен елексир за моя милост, не съм я спирала нито докато бременеех , нито като кърмех, е не съм се оливала, но....
Тази бременност, нещо се излагам с боледувания и неразположения, но се надявам 4 -я месец вече да отминат и да изпия една бира по случая .

А цигарите ги спрях далечната 2000 г. месец януари, но и аз си се представям на старини към 70 г. с бира и цигара на верандата   Grinning Grinning Grinning

Общи условия

Активация на акаунт