Магии

• 12 872
  • 85
  •   1
Отговори
# 75

Бамби03, ако Бог беше един с много имена, то тогава би имал един и същи характер и щеше да говори за една и съща ценностна система. Но това не е така. А дефинициите за добро и зло в различните религии са различни.

Познавате се лично?
Извини ме за отвратителната ирония,но не съм в най-доброто си настроение в момента.
Та,исках да питам....Откъде знаеш,че точно в християнството е спасението?Не е ли Библията написана от хора,също както Корана,например?

# 76
  • Ямбол
Ах, Китана, не трябваше да питаш. Сега вече темата няма да има и помен от магия, а ще е само религия.

# 77
Аз съм чувала, че 100%-овите християни не вярват на магии.

Лиляна, изненадвам се колко много си чувала.
Изненадващо е и друго - колко българи са 100 % християни и вярват в магиите повече отколкото на Библията.

Поста ми не е упрек към никого. Просто констатация:
- Ние сме християни!
- А знаете ли какво пише в Библията?
- Не! Какво пише? ... абе ние знаем за магиите, знаем за муските (така се казва това дето го правят ходжите, а те са мюсюлмани нищо, че ние сме християни), знаем за уроки, знаем да леем куршуми ... За Библията - те поповете я знаят.

Лиляна, изненадващо, е (не те слагам в това число), но има и много атеисти дето ги вярват тези работи. Знаеш ли колко атеистки (пък и "християнки") ходят на баячки да баят на детето им, че много плаче и някой го е урочасал.

Затова когато става въпрос за това какво вярваме и какво не - подхождам скептично към българската вяра/атеизъм. Според мен не е ясно в какво вярва или в какво не българина, но виж в магиите вярват поне едно 90-95 % българи. В това число и християни и атеисти. (да ме прощават будистите и другите, тях просто не ги намесвам)

Но да се върна само на магиите. Това е някаква история (най-вероятно не е вярна)
Цитат
Една снаха имала големи проблеми със свекърва си. Отишла на ходжа и поискала ходжата да й направи магия, така че свекървата да умре. Ходжата какво да прави - натрошил аналгин и го дал на жената с уговорката да го сипва по малко в храната на свекърва си, но и да се държи добре с нея, за да не заподозре последната за магията. (вероятно взел парите - но тук не става дума за тях).
Снахата така и направила - прибрала се, започнала да сипва по малко и да се държи мило със свекито. Не щеш ли свекърва й променила отношението си малко по малко и двете започнали да се разбират. Жената пак прибягнала при ходжата: "Моля те, можеш ли да развалиш магията, защото не искам свекърва ми да умре!?" ...
Няма да коментирам.

Последна редакция: нд, 29 ное 2009, 16:56 от БориСе

# 78
  • Ямбол
А, знам аз, много неща знам. Малко ли са разяснявали тук. Пък аз обичам да чета, нищо че не ме засяга пряко, обичам да съм информирана.
А за съжаление знам и колко много най-вече жени, млади при това, вярват на тези глупости.
И много обичам като ми кажат всеки има право да вярва в каквото си иска. Ами да си вярва, аз пък имам право да си мисля за тях разни работи, нали.
Както и да е, никой не ми отговори, защо след като е вярно и възможно, не отидат да подадат жалба в съда, та може и да има някой осъден магьосник. А те се мъчат с разни куршуми, яйца, ходжи, ... шантава работа....

# 79
  • София

Както и да е, никой не ми отговори, защо след като е вярно и възможно, не отидат да подадат жалба в съда, та може и да има някой осъден магьосник. А те се мъчат с разни куршуми, яйца, ходжи, ... шантава работа....

Има такъв случай в София.Беше преди 3 години,и аз не повярвах.Беше осъдена жена за това ,че е тормозила друга жена като е правила магии и т.н.бяха призовани в съда хората които е посещавала.Безумие,не ми се вярваше, но е истина  newsm78

# 80
  • Слънчевия дом
Аз хем вярвам хем не , че има нещо има ,в този свят има толкова неща който не можем да разберем и да си ги обясним но това не значи че не съществуват . По въпроса с  ластик не  съм чувала да се правят магии , но аз когато не се чувствам уютно във дома си правя следното което съм прочела : във всички ъгли на къщата на парче вестник слагам по-малко морска сол да пренущува и след това без да пипам солта заедно с листа я изсипвам в една торбичка и ия изхвърлям в течаща вода , река и т.н. , след това с една запалена  свещ купена от черква  осветявам всички ъгли на къщата и тов е .Също напръсквам със светена вода и окаждам с тамян.Дори и да не ми помага не ми вреди . Успокой се и горе главата не мисли за това и всичко ще е наред. Peace

# 81
ами аз бих отговорил така преди горния пост на бамби03: няма текст в българското законодателство, който да определя подобни деяния като подсъдни.
Сега обаче след горе-написаното нямам какво друго да напиша освен - ако Бамби03 знае по кой член е била наказана жената просто да го напише. Току виж, че някой се възползвал.
То в България за милионите откраднати левове и долари няма наказани, но виж за това може и да има, знам ли?

Но като се замисля има логика да има наказани. Не е много приятно да намираш разни чужди вещи пуснати при теб - уж случайно. Тормоз си е. Мен в пощата ме дразнят, да не говоря за SMS-те дето искаш, не искаш ги получаваш от операторите, спама, а още повече както са ми разказвали в двора на къщата - разни яйца ... Съгласете се, че даже и да не те хващат магиите не е приятно.

# 82
  • София
ами аз бих отговорил така преди горния пост на бамби03: няма текст в българското законодателство, който да определя подобни деяния като подсъдни.
Сега обаче след горе-написаното нямам какво друго да напиша освен - ако Бамби03 знае по кой член е била наказана жената просто да го напише. Току виж, че някой се възползвал.

БориСе,aз не съм адвокат и от тези "членове"  Flutterне разбирам.Знам случая защото беше фрапиращ и аз се учудих как са го доказали newsm78.Мисля,че делото беше за психически тормоз като част от него влизаше и това с доказателства.Как бяха изровили тези хора как са се съгласили да свидетелстват не знам.Факта ,че присъстваха снимки на потърпевшата с нейни вещи намерени в домовете на гледачи и баячи.Не знам с подробности ,но тази жена спечели делото  Peace

# 83
Аз хем вярвам хем не , че има нещо има ,в този свят има толкова неща който не можем да разберем и да си ги обясним но това не значи че не съществуват . По въпроса с  ластик не  съм чувала да се правят магии , но аз когато не се чувствам уютно във дома си правя следното което съм прочела : във всички ъгли на къщата на парче вестник слагам по-малко морска сол да пренущува и след това без да пипам солта заедно с листа я изсипвам в една торбичка и ия изхвърлям в течаща вода , река и т.н. , след това с една запалена  свещ купена от черква  осветявам всички ъгли на къщата и тов е .Също напръсквам със светена вода и окаждам с тамян.Дори и да не ми помага не ми вреди . Успокой се и горе главата не мисли за това и всичко ще е наред. Peace
Благодаря ти!  bouquet

# 84
Аз пък взех да се чудя......говорите за ластици, врачки, баячи, яйца и карантии.....ако авторката на темата не беше намерила ластик, а пачки по стотачки дали щеше да я има тази тема newsm78?
Не вярвам.  Crazy

Последна редакция: пн, 30 ное 2009, 23:44 от cvetence-stz

# 85
"Кой е стрий?Братът на калорий ?Дайте ми някой статий да прочета за този гадорий." Joy Винаги се сещам за това,когато някой пише "й " когато не трябва. Laughing
Съжалявам за лиричното отклонение .
(не се заяждам,държа да отбележа) Peace

Общи условия

Активация на акаунт