Магии

• 12 870
  • 85
  •   1
Отговори
# 45
Има страшно луди и лоши хора, които желаят злото на други по един или друг начин. За жалост и ние правихме освещаване, и като че ли нещата се понаредиха след това. Просто много лоша енергия се бещше натрупала от толкова лоши мисли.

# 46
Я не се заяждаи с хората....коя си ти 4е да казваш какво искаш.ще ти кажа само има господ аз не сам никоя да садя.а в това което казвам сам сигорна и ти не живееш с никоя от нас,4е да ни 4етеш морал.и за какъв сад говориш,смешна си... направо праскаш отрова,тук има толкова изтрадали хора а ти си трагнала да защитаваш жещиците.има една пре4ина освен ти да си една от тях ина4е би разбрала това което сам написала по отгоре.
newsm78 Crazy Crazy

# 47
Аз не знам за какво е шивашкия ластик, нито каква е тази конкретна 'магия', но си мисля, че когато е била написана святата книга на магиите ластикът не е бил открит. По-естествено възприемам криле от прилеп, око на жаба, пръст, захар , чесън и т.н. Всмисъл, за мен магиите са някакви древни практики, предания и т.н., трудно ми е да си представя, че някой ще прави 'магии' с кабел от iPod примерно. Ако приемем, че това е възможно, значи човек може сам да измисля нови практики ( магии) , което пък опровергава изобщо смисъла на магията, като някаква тайнствена власт, за която малцина знаят и която се предава с горския вятър, което пък значи, че много ги надценяваш тези твои роднини. Разбираш ли? Абсурдно е да се противопоставяш на един ластик, горейки краищата му или изяждайки го, все тая.

Това, в което вярвам е, че има лоши хора, че има хора с негативни мисли и емоции спрямо нас.
Вярвам и че някои неща, като пръст и захар могат да концентрират някаква енергия.
Аз не вярвах, че ще го кажа, но 2 години имах до себе си  отвратителен човек, който наричах 'вещицата'.
В нейно присъствие бях нервна, натоварена, напрегната, обзета от страхове и съмнения, изобщо накрая на общуването ни вече бях направо отчаяна и дори завързах на мен и мъжа ми червен конец да ни пази.
В момента, в който обаче,  аз  в мисли и чувства я задрасках от живота си и намерих смелост  да я изгоня, тя и цялото й влияние се .. изтупа от мен, както прах от парцал.

Така че, може да е клише, но всичко ти е в главата. Не ги пускай вкъщи, когато ги видиш си казвай че си силна, че нищо не могат да ти направят. Изобщо увереността, че нищо не могат да ти направят е най-големия антидот.

# 48
.... трудно ми е да си представя, че някой ще прави 'магии' с кабел от iPod примерно.

Joy Joy Joy

Светът се модернизира! Магиите също!  Mr. Green

# 49

Това,което хората наричат "магия" не е нищо друго освен информационно(енергийно) замърсяване.
Мисълта носи информация(енергия),така както мускула има определена сила(енергия).
Водата е най-големия проводник на тази енергия.Доказано е(с научни изследвания) че емоции ,мисли,думи,могат да въздействат на нейната структура.А в човека има ли вода?Хммм.... Thinking
"Магията",както я наричат хората не е нищо друго освен една мисъл,насочена в определена посока,с различна сила.Тя може да бъде както положителна,така и отрицателна.
Киприянови молитви,тамяни,свещи и всички други предмети и ритуали са опити (успешни или не) за създаване на друга мисъл,с друга структура и насоченост,която да противостои на изпратената и да я промени.
На теория,"магия" на човек може да се направи с всяка вещ,която той е докосвал.Колкото по-дълго е била при него-толкова по-ефективна ще е "магията".Кабела на iPod-а също е предмет,който носи информация(енергия),както отпечатъците от пръсти.Докосваш ли нещо,оставяш не само физическата си миризма(например).И точно тази информация,която си оставил върху предмета,е нужна на човека,за да може отрицателната(или положителна)мисъл да стигне до теб.
На практика на човека с достатъчно силна мисъл няма да му е необходим никакъв предмет,който ти е принадлежал,за да се опита(успешно или не) да ти навреди.

# 50
Има логика, съгласна съм за силата на мисълта.
Но защо тогава просто не използват вода, след като е най-добрия проводник.
Не е ли по-логично да отиде да си измие ръцете и да напръска малко наоколо ( примерно).
Защо им е именно ластик, защо е това криене и т.н ...

# 51
Китана, а смяташ ли, че същото важи за стари вещи, принадлежали някога на наши предци?  Thinking

# 52
Има логика, съгласна съм за силата на мисълта.
Но защо тогава просто не използват вода, след като е най-добрия проводник.Не е ли по-логично да отиде да си измие ръцете и да напръска малко наоколо ( примерно).
Защо им е именно ластик, защо е това криене и т.н ...

Не знам.Защо не използват вода? Simple Smile
Китана, а смяташ ли, че същото важи за стари вещи, принадлежали някога на наши предци?  Thinking
Да,смятам.Но не мога да си обясня каква е "давността" на тази информация,която носи предмета.Ох...в смисъл....колко време предмета носи този тип информация за собственика си.По пътя на логиката тя трябва с времето да се губи,но не вярвам напълно в това.
Една къща също може да се разглежда по този начин.Замислете се над това...Представете си с какво са пропити стените на затворите(например),....Влизайки в едно такова помещение,което е затваряло човек с мръсни,гнусни мисли,как бихте се чувствали?
А как бихте се чувствали в стая,която е служила за медитация?В която са горяли благоухания,живели са цветя и са допускани само положителни,чисти,светли мисли?

# 53
Ето малка част от информацията за водата:
http://www.spiralata.net/voda/vodata.html
Много по-подробно са описани научните експерименти във филма "Великата тайна на водата".
Там има и опит с ориз и вода.Японец(мисля същия този Масару) прави следния експеримент:
в три буркана слага еднакво количество вода и ориз.Поставя ги един до друг(т.е. те стоят на еднакви условия).В продължение на известно време,всеки ден(мисля няколко седмици беше) прави следното с бурканите:
концентрирайки вниманието и мисълта си върху първия буркан с ориз и вода казва думичката "Благодаря".
правейки същото с втория буркан,казва "Ти си глупак!"
на третия буркан не обръща абсолютно никакво внимание.
Резултатите са поразителни.Ориза в първия буркан ферментира и почва да изпуска приятен аромат.
Ориза във втория буркан....мухлясва и естествено,почва да мирише лошо.
Ориза в третия буркан,който той е игнорирал......почернява.
Изводите човек може да си ги направи и сам.

# 54
  • София
Отвори Библията и чети.Там ясно е написано какво да направиш.Хора не говорете така,има цели общества които практикуват окултни обреди.Не сте попадали затова така говорите.Най сигурното нещо срещу тези неща е позитивната енергия. PeaceИма си и молитва,като ти попадне нещо подозрително си я кажи и го прати там от където е дошло PeaceАз лично имах етап от живота си който не искам да си спомням,бях се затлачила в едно такова калчище и щях да умра.Казвам ви го в буквалния смисъл на думата аз и детето ми .Не ми се говори какво ми се случи  Tired

# 55
Бамби03,ами ако авторката е мюсюлманка?Ами ако е будистка?А ако е католичка?

# 56
  • София
Бамби03,ами ако авторката е мюсюлманка?Ами ако е будистка?А ако е католичка?

Бог е един.Това са Религии а вярата е друго Peace

# 57
Но ...след като казваш,че БОг е един,тогава защо й препоръчваш да чете...Библията?

# 58
  • София
Но ...след като казваш,че БОг е един,тогава защо й препоръчваш да чете...Библията?

защото предполагам че е християнка.ако не е да не я чете  Peace

# 59
И какво може да се прочете в Библията във връзка с въпроса ѝ?

Общи условия

Активация на акаунт